ZiBi_PL Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 witam. To taka pracka na jeden dzien. narazie same modele + szachownica (nieskonczona). Prawdopodobnie wkleje to w jakies zdjecie jak dorwe cos fajnego albo wymodeluje jakies pomieszczenie do tej prati ;] ps. sorki za slaba jakosc materialow ale niemam innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Król i królowa ladne, a reszta pionkow sobie takie -_-. Przydalo by sie wiecej champfer'a. Wymodeluj dokladniej konika ^^'. Dobrze ze to wip, bo na pewno fani szachow tutaj sie wypowiedza jeszcze i wyjdzie swietna scena. Ahh no i przedewszystkim zwieksz kat widzenia kamery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 mi się wydaje, czy to rzeczywiście nie jest widok perspektywistyczny? Modele takie sobie ze wskazaniem na dobrze, lecz materiały, oświetlenie i rendering leżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 16 Październik 2005 Autor Share Napisano 16 Październik 2005 to ja moze tylko dam narazie od siebie taka cos w 5 minut ( nie brac na serio) :) ps. o co wam chodzi z tym widokiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 16 Październik 2005 Share Napisano 16 Październik 2005 Zwieksz field of view (fov) kamery. A dlaczemu sie tego czepiamy, hmm spojrz np teraz w tej scenie na stol jak on im dalej robi sie wezszy, gdybys mial przedluzyc linie jego dluzszych krawedzi to one spotkalyby sie gdziestam w jednym punkcie, natomiat gdybys to samo zrobil z szachami to by sie okazalo ze nigdzie one by sie nie przeciely, bo sa idealnie rownolegle. Ah zamieszalem strasznie :( moze ktos inny lepiej to wytlumaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 juz kumam o co chodzi :-) wytlumaczyles to bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Będzie jeszcze jakiś update? Popraw tą perpektywę. I skoczka, bo troche zbyt kanciasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 22 Październik 2005 Autor Share Napisano 22 Październik 2005 spoko- powoli sie scena robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 zmienilem materialy. szachy beda zanjdowac sie na zieloej trawce jak mi komp pozwoli bo z wlaczonym GI to render trwalby z 10 h :P narazie sama szachownica + pionki ps. wiem ze render maly ale niemam wiekszego pod reka. to tak zeby nikt niemowil ze nic sie tu niedzieje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Szachownica z granitu? :) Shadery figur nawet są dobre. Na przyszłoś nie renderuj w takich rozmiarach, to i pod ręką nie będzie :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 dla mnie jedynym dobrym sposobem jest użycie maxwella i uzyskanie jakiegoś fajnego efektu z dofem jeśli idzie o taki typ pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 popraw otoczenie, daj jakies ladne materialki, pomysl nad kompozycja i bedzie milo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 hmmm rendereuje to Vrayem. i mam taki problem. szachy chce umiescis na trawie (ktora jest wedlug tutka z max3d.pl) i gdy wlaczam w vray GI to....komp mi niewyrabia. czy jest sposob zeby GI bylo liczone dla np szamych szachow i inne elementy a sama trawa bez tego ? lub zna ktos jakis szybki i wydajny sposob na zrobienie jej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Dwa oddzielne rendery i kompozycja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi