Skocz do zawartości

2 rdzenie i muli ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od kilku dni pracuje na 2-rdzeniowym amd'ku 4200+. W vray-u oczywiście wielka radość bo dwa kwadraciki zasuwaja i to całkiem żwawo ... ale i tu dziwna sprawa jak podczas pracy maxa odpale np. photoshopa i zaczne tez na nim pracowac to komp po prostu zamula i to ostro. Przeciez po to jest procesor wielowątkowy zeby takich jaj nie bylo. Przeciez to powinno smigac :)W procesach mam podane ze max uzywa 99 % CPU. Czy to jest normalne ? Co zrobic zeby max nie pobieral calej mocy procka ? Ogolnie system postawiony swiezo, 2x512 ramiku

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Pierwsze pytanie to jaki system operacyjny posiadasz :) wydajnosc procka X2 64 bit na 32 bitowym systemie operacyjnym bedzie z tego co wiem polowiczna.

Zalecam zmiane systemu (jesli pracjesz ciagle na 32b) na system operacyjny 64b.

Napisano

jako bardzo stary człowiek wyjaśnię że skrót 'B' oznacza bajt a 'b' bit czyli 1B oznacza 8b pewnie przeoczenie ale jak widać czasami robi różnicę ;)

Napisano

jakby tego nie tlumaczyc , interpretowac lub przeliczac chodzilo mi o bity ,a nie bajty zwyczajne przejezyczenie (poki co niewidzialem 512b systemu operacyjnego a nie sadze aby pozostali zinterpetowali to jako bajt a jesli tak sie zdazylo to przepraszam za przejezyczenie ;) )..

Napisano

tak sie sklada ze v-ray jest aplikacja wykorzystujaca wielowatkowowsc wiec jakbys nie chcial - wykorzystuje dwa rdzenie, czyli przyspiesza ci rendering i nie oczekuj ze bedziesz walic render i jednoczesnie pracowac w fotozlomie...

Napisano

Moze pomaglo by zaktualizowanie biosu w plycie glownej? Ostatnio np. na stronce DFI pojawila sie aktualizacja biosu do plyt z serii lanparty rozwiazujaca wlasnie problemy z wydajnoscia platform opartych na prockach 2 rdzeniowych.

Moze u innych producentow jest podobnie.

pozdrawiam