Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 PRZYMIARKA - JAK NOGI BĘDĄ SIĘ PREZENTOWAĆ Z RESZTĄ
Vetis Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 super pajak (ale czy ptasznik to to samo co tarantula ?!? - mi sie wydaje ze nie) tworz tak dalej a wysoko zajdziesz :) [3m się] moja bitwa: http://max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=5268
boowa Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 piękny ptasznik :)... czekam na włoski pozdrawiam [piwo] PS: kurcze tarantula (a wł. tarantella) to ptasznik.... wiem bo hodowałem.... PSS: nie każdy ma parzące włoski
Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 Teraz zajme sie pyszczkiem - troszke to zdjecie niewyraźne ale spróbuje sie coś dopatrzeć - JESLI KTOŚ MA COŚ LEPSZEGO Z GÓRY DZIEKI
Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 pyszczek - prawie skończony - jeszcze kolka poprawek
Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 ale jajka - zupełnie przypadkiem czyja twarz
Tomasz Kucharz Napisano 14 Lipiec 2003 Autor Napisano 14 Lipiec 2003 a tu z nogami - TO JEST CZYSTY ZBIEG OKOLICZNOŚCI ale fajnie to wyglądda - jednak projekt to tarantula a nie klon tarantuli i człeka
KAIN Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 Co do chaczyków to masz racje. Zwracam chonor. Tak w sumie to idzie git.
Tregarth Napisano 14 Lipiec 2003 Napisano 14 Lipiec 2003 patrząc na zdjęcia z pierwszej strony zastanawiałem się czy to będzie możliwe zrobić takiego pająka, ale teraz widzę, że to tylko już kwestia czasu kiedy będzie śmigał po planie :) ładnie to idzie pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 \"Ptaszniki wyczuwają ofiarę przez to że ta jest w ruchu. Potrafią z bardzo dużą dokładnością określić kierunek i prędkość z jaką się porusza, jej kształt, wielkość, oceniają swoje szanse i atakują bądź nie. Pająki potrafią także rozpoznać pokarm dotykając go pedipalpami czy nogami. Polują głównie czatując na ofiarę, bardzo rzadko udając się na aktywne poszukiwania. \" cyt. http://strony.wp.pl/wp/ptasznikarium/ptasznikarium.html Ja nie mam zamiaru swojej zagłodzić na śmierć. Wizja sceny - właśnie przyczajona tarantula w poszukiwaniu za pożywnieniem zaatakowała ............. i teraz co - zależy to od Was - CZYM JĄ NAKARMIĆ - A JEDZĄ : małe kręgowce, takie jak żaby, jaszczurki, węże, gryzonie (myszki) , ptaki a nawet nietoperze. WYBÓR POZOSTAWIAM WAM DRODZY BITKOWICZE - wiec co proponujecie ???
MIKI Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Daj jej jakiegos czlowieka do zjedzenia i aby on wygladal jak z Dooma III[rotfl2]
Tomasz Kucharz Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 Myśle że królik bedzie troche za duży - tzn nie dla niej tylko dla sceny i może ją za bardzo zasłonić podczas ataku tarantulki
Tomasz Kucharz Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 bracholku - ty to dopiero rzeźnik jesteś a tak poważnie jak zostanie mało czasu to zrobie myszke a jak dużo to bedzie nietoperek
Pablo Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 hmm a jakies owady tez je??? wkoncu to bitwa o owadach...to moze dasz mu do pyska cos z owadow?:) pozdr
Tesaurus Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Pablo: Owady owadami, ale pajeczaki rowniez sa dozwolone, wiec nie ma potrzeby dawania temu slodziutkiemu pajaczkowi nic do pyska. Inna sprawa jest fakt iz moze to podniesc walory estetyczne pracy. Tomasz Kucharz: Twoj Pajaczek zapowiada sie interesujaco. Dodanie tych wszystkich wloskow i innych detali napewno zwiekszy realizm zwierzatka. ;)
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 T: pomysł z nakarmieniem pajączka jest mój - pablo ma racje - zrobie 2 owada - chyba pasikonika - pajączek jest głównym bohaterem to nie ulega wątpliwości mam też do Was prośbe potrzebuje jakieś zdjęcie lub rysunek podłoża starego lasu - najlepiej jak by było - mam zamiar równierz wymodelować tło pomysł narazie jest taki pająk siedzi na jakimś przewróconym drzewie - zauważa pasikonika - schodzi powoli z drzewa i nagle atakuje biednego pasikoniczka w tle widać jakieś roslinki - może paprocie jakieiś mech liście , gałęxie
Krzysztof Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 I papirzoka heheh :D P.S. Znalazłem zdjęcia lasu jakbyś chciał...
Pablo Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 szukalem....i nie wiem czy Ci to odpowiada ten las... looknij tutaj http://www.standard.net.au/~ljken/leonie/my_photography_page14.htm pozdr
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 Krzysiek - - pewno że sie przyda, dawaj, jak nie tu to na maila PABLO: --- wielkie dzieki TO W TAKIM RAZIE MAM JESZCZE JEDNĄ PROŚBĘ POTRZEBUJE JAKIEŚ FOTKI Z BOJOWYMI POSTAWAMI TARANTULI - NAJLEPIEJ W MOMENCIE ATAKU, LU KIEDY JUŻ JE Z GÓRY DZIEKI POZDRÓWKA
Pablo Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 z tym juz jest niestey problem...ale jak chcesz wiecej fotek tarantuli to wpisz w google w grafice to \" Brachypelma \" pozdr
KAIN Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Co do postawy to chyba to pomorze.http://terrarium.com.pl/gatunki/ Weż tam poprzegladaj moze jeszcze cos znajdziesz:] ładny model-gratulacje pozdro i powodzenia KAIN
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 Skąd żeś człowieku to dorwał ??? przeglądnołem pół netu za takim zdjęcie wielkie dzieki !! szkoda tylko że ta mysz jest taka duża na temat tej pracy jest za duża - ALE PRZYNAJMNIEJ WIEM JAK TEN PAJĄ ATAKUJE Jeszcze raz wielkie dzieki
KAIN Napisano 16 Lipiec 2003 Napisano 16 Lipiec 2003 Nie ma za co. One były w tej drudiej połowie:D;) Kiedys na WIP\'ie robiłem pajaka i miałem takie zdjęcia le wtedy format był i je straciłem. Na szczęście pamietałem o adresach:) Na e-maila moge ci wiecej wysłać:) Tylko powiedz czy chcesz??:) pozdro KAIN
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 Jesli to fotki typu 1. Atak pająka lub jak już sie pożywia 2. Wyraźne zdjecie albo referencje górnej jego części - między oczami a odwłokiem - (tam chyba jest jakiś pancerzyk) TO CHCĘ BARDZOOOOOO zapraszam na GG 5030282 to sie dogadamy
Tomasz Kucharz Napisano 16 Lipiec 2003 Autor Napisano 16 Lipiec 2003 Widze że będzie trzeba zrobić korekte zębów Dotąd widziałem tylko z zamkniętą buźką - a tu prosze - piękne ząbki
Krzysztof Kucharz Napisano 17 Lipiec 2003 Napisano 17 Lipiec 2003 coś braciszku sie ostatnio opuszczasz - nie widze żądnego update - przerwa ?
Tomasz Kucharz Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 byłem u dentysty i poprawił jej ząbki jadowe
Tomasz Kucharz Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 byłem u dentysty i poprawił jej ząbki jadowe
Tomasz Kucharz Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 i z boczku - teraz kolej na szczegóły brzuszka
Tomasz Kucharz Napisano 18 Lipiec 2003 Autor Napisano 18 Lipiec 2003 taka przymiarka do sceny - tam gdzieś przed pajączkiem będzie coś co je
Vetis Napisano 18 Lipiec 2003 Napisano 18 Lipiec 2003 nie na bardzo ladne - super !!!!!. nie moge sie doczekac na textury :) pisz jak beda nowe updaty dzieki za brazil\'a narazie ps. wpadaj czasami na moja bitwe:
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 No problem co do pajączka dzisiaj zajme sie brzuszkiem i pancerzykiem
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 narazie odpoczne troszke od taranuli i zajme sie otoczeniem
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 to dopiero przymiarka - texturki i mapowanie jest narazie niedokładne - chodzi o zorientowanie w klimacie sceny
grafix Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Ladne tarantual bardzo mi sie podoba , z tymze mala uwaga o do modelu , tarantual nie ma tak grubego odwola i konczyn , te wszystk zgrubieniawynikaja z owlosienia. I tutaj nasuwa sie jedno pytanie a zarazem problem jak podlaczyc np. shag-fur pod brazila , podczas renderingu za pomoca brazila hair i fur nie dzialaja , a moze nie wiem jak to zrobic ? poprosze o odpowiedz w tym temacie jesli to mozliwe. DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM >> :)
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 sprecyzuj pytanie - \"nie działają\" a co do grubych nóg to robiłem testy z shagiem - nogi są jak najbardziej ok - nawet bałem się czy nie bede musiał nadkładać za dużo shagiem
Pablo Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 no ładnie to wyglada...tylko tak jak mowisz...texturki nie te...czekam na kolejne udpaty.. poizdr
gelart Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 jak najbardziej te tekstury tylko jeszcze przerobione (brudem je brudem :)) ale inaczej bym ustawil kamere i pajaka malo efektownie to wyglada (a moze) pozrdo powodzenia
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 jeśli chodzi o ustawienie kamerki będzie podobne jeśli chodzi o ustawienie pajączka zostanie zrigowany dopiero wtedy jak skoncze myszke którą bedzie chciał zjeść - jeszc
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 powilo zaczyna wyglądać jak mysz - tylko przyszczek wygląda jak u małeś świni :-)
Krzysztof Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 [lol2] Spox!. Staraj się jednak skupić na pająku, by mysz nie odwracała uwagi oglądającego prace [piwo] P.S. Zrób ją chudszą - mysz bez sierści wygląda jak kościotrupek
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 hehe - już jest chudsza - ale nie robiłem update ps - dzieki - nie widziałem nigdy myszy bez sierści
Krzysztof Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Napisano 19 Lipiec 2003 Aha! Poprawiłbym jej tylnie łapki. Dla pomocy - zrobiłem Ci małe reference maps :)
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 hehehehehe - - jasne - juz poprawiam
Tomasz Kucharz Napisano 19 Lipiec 2003 Autor Napisano 19 Lipiec 2003 mam prośbe - tak jest w regulaminie: \"Jednak to postać ma być tematem pracy co nie może budzić wątpliwości.\" czy są spełnione założenia - czy tu pają jest głównym bohaterem ??? PS - widze ze muszka ma za chude tylne łapki - więc o tym nie piszcie
Rekomendowane odpowiedzi