Gość banshee Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Witam, jestem poczatkujacy, jak wydluzyc czas filmu po renderacji animacji?? Zawsze po renderze mam tylko 3 sekundy filmu, a animacja tak sie spieszy, jakby jej pociag zaraz mial uciec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 po renderacji (:]), chyba przed. Piąta ikonka od prawej na dole. Tam można ustawić ilość klatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 a co to "renderacja animacji"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 dobrze wiecie o co chodzi. mozna wlasnie gdzies ustawic frame rate, czy ilosc klatek na sekunde czy cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość banshee Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 nie noo, pierwsze pytanie i juz mnie wybrechtali :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 2 razy słyszałem słowo Renderacja i 2 razy mi się nie spodobało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 bo to są młodziaszki, tylko harce im w młodych główkach, nie przejmuj sie nimi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 kliknij na taką małą ikonę zegarka - ustaw frames na tyle ile trzeba - pamiętaj że 30 klatek to jedna sekunda potem na pasku czasu zaznacz wszystkie klucze i zeskaluj je do długości całej sceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 a nie da sie zmienic tej wartosci 30/1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 da się zmienić, jest kilka opcji wyboru ilości klatek ale można też samemu wbić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 kome prosze cie nie :] to taki joke nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 od dzis na rendering mowimy "renderacja" - bedzie wesoło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 wsumie to niejest takie najgorsze spolszczenie... podstawa slowotworcza 'render' i koncowka -acja sugerujaca jakis proces / czynnosc jak anihilacja np. albo libacja. ciekawe co by prof. Miodek powiedzial... hyyym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 ale to chyba w angielskim musiałoby być "renderation"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 albo libacja. albo masturba....eee degradacja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastique Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 xeav - no tak tylko ja nie mialem na mysli doslownego tlumacznia tylko polski odpowiednik renderingu :) hindus - hihihih Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 skalowania kluczy nie polecam- moga sie pojawić klatki ułamkowe :(. Zawsze lepiej je przesunac recznie. Odnośnie czasu animacji, czyli tego ile masz klatejk w viewportach to dam Ci fajnego tipa: z klawy ctrl+alt + lewy klawisz myszki i klikasz na odlną listwe z numerami klatek i przesuwasz - zmienia sie wtedy od której klatki sie bedzie zaczynac całą scena. ctrl+alt + prawy klawisz myszy - zmieniasz numer klatki konczacej animacje. ctrl + alT + srodkowy myszy - przesuwasz ten zakres klatek w inne miejsce - np. z 0-100 , na 120-220 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 hindus, to nie byl zart, nie musze wiedziec wszystkiego :> tymbardziej ze w animacji jestem zielony, reactora przeczytalem ale nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 to jeszcze helpa poczytaj :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 no w helpie, a gdzie indziej? btw, plastik dobrze mowi, renderacja to poprawna polska wersja a nie jakies tanie zangliczenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 no w helpie do maxa dział animacji :] - mówisz, że przeczytałeś tylko reactora, a o ile pamiętam, help do reactora to całkiem osobny plik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 no dobra animacje tez ale nie cala :> nawet bouncing bal zrobilem eoot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 ehh no przecie da sie to przestawić - zresztą kome po co ci to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Kome chce sie nauczyć! hihiihi kazdy ma do tego prawo, mam i ja :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 omg , zastanawialo mnie czemu tu tyle odpowiedzi na tak proste pytanie , ostatnio chyba wiekszosc powariowala bo dziwny efekt sie tworzy na forum i prosze , udzielona odpowiedz , wystarczy jak co to autor pytania zapyta o dalsze wskazowki jesli nie uda mu sie rozwiazac problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 no faktycznie, robi sie tu konkurencja dla czatu onetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaoSoft Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Mam pytanie. Zrobiłem animacje, początkowo na 60 klatek (w zegarze ustawiłem na 1/4 czasu, zrenderowałem, ale animacja trwa 2 sekundy. Zmieniłem zakres do 150 klatek (5 sekund) i w momencie kiedy w podglądzie dochodzi mi do setnej klatki skin z kośćmi pozostaje w miejscu (na 100 frame), a wszystkie dummy z bone01 (rootem) idą dalej. Jeśli możecie, to doradźcie co robić, zależy mi na wydłużeniu czasu animacji. Pozdrawiam HaoS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HaoSoft Napisano 12 Listopad 2005 Share Napisano 12 Listopad 2005 Ok, już mam. Chodzi o wydłużenie zakresu samych kości w motion (dlatego kości zostawały w miejscu na domyślnym setnym frame. Pozdrawiam HaoS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi