Krzysztof Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 Aloha! No jak każdy przystępuje do bitwy to każdy. To moja pierwsza większa (sic!) praca! :) MÓJ KONCEPT: Coś na kształt komara, ubranego w pilotkę, tak by wyglądał jak as przestworzy z pierwszej wojny światowej. Taki \"bohater\" ze świata owadów. Nawiązanie do Red Barona :D Poniżej przedstawiam swój pomysł, narysowany odręcznie w windosowskim paincie - także za jakość mojej \"kreski\" nie ręczę. Oczywiście poza Komara von Richthofena może się zmienić :) AKTUALNY WYGLĄD - PROSZĘ O KOMENTARZE, SUGESTIE I KONSTRUKTYWNĄ KRYTYKĘ Jury Comment - UPDATE War has it\'s own rules. War has many faces. War produces heroes. One of the little big hero of Insect War I was Komar (=mosquito) Manfred von Richthofen. Having defeated lot\'s of famous pilots, finnaly was killed by a suicide attack on barely visible grat-nasty-bug-foe. --- As it turned later - it was hallowen day, and his friends wanted to make him a surprise - dressing as his mother-in-law... --- Image was made without references, using Max5 and Brasil R/S... Some textures were made by myself in photoshop. Plugins used - Shag Fur. In my scene I was trying to put insect world in a different, funny realism. So my concept was to show a mosquito in World War I climat. I choosed him to be a pilot, an ace - just as Baron Manfred von Richthofen (Red Baron) was. World of insects, and the way it appears to us, doesn\'t have to be scarry and bizzare. It can be quite entertaining :). - end of Jury comment --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 hehe no no kolejny komar :))) powodzonka zycze... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2003 History in making... buźka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelart Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 troche zaba z niego :) mialem ten sam problem zadze juz teraz zrobic wieksze oczy zeby nie bylo potem problemu powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 na razie git...poczekamy na wiecej renderow...moglbys pokazywac abrdziej z perepsktywy?? pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2003 Ok. Widok z perspektywy. Jeszcze bez detali w stylu zmarszczek itp. No i komarowej \"kłujki\" jeszcze nie ma... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 Na początek to gratuluje decyzji Przypomina mi sie kiedy bylismy młodsi ijeździliśmy razem na kolonie wtedy w konkursie szachowym statrowali oboje Kucharzowie pamiętasz jakie wtedy były wyniki ?? hehe tu nam chyba tak łatwo nie pójdzie a co do pracki - narazie za mało by cokolwiek powiedzieć 3-mam za Ciebie - pozdrówka Tfój......Bracholek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2003 Komar \"as lotnictwa\" zaczyna przybierać kształty... Proszę o ewentualne komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 HAHAHA - EXTRA - podoba mi sie jego mina PS: ma ktoś może gazete............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dycu Napisano 11 Lipiec 2003 Share Napisano 11 Lipiec 2003 A za ten komarowy nosio nagroda. Wygląda wporząsiu :) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 ciekawy pomysl, oryginalny, co do modelingu to trudno jeszcze wyczuć klimat jaki chcesz osiąnąc, wiec tez jakies uwagi sa jeszcze za wczesne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Jeszcze trochę dopieszczenia i model głowy skończony. Brakuje jeszcze czułek, oczu no i zębuff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 I jeszcze siatka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Czułki wraz z bonesami gotowe... Oczka jeszcze do poprawy (powieki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 czulki wygladaja troche jak paprotka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 fajny wyraz twarzy ma ten Pan komar :] podchodzi bardziej pod jakiegos szalenca hehe... pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 OK. Tak to sobie mniej więcej na razie wyobrażam. Jeszcze brakuje mu czapki-pilotki z goglami, rasowego flyersa, kilka medali i zacięcia w oczach! [rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaueq Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 Hehhe.. bardzo oryginalne.. ;) Czuje ze bedzie bardzo ladna praca :) Zycze powodzenia ;) [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2003 Na dziś już koniec z 3D Studio... Dołączam więc jeszcze jeden render... Proszę o komentarze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kucharz Napisano 12 Lipiec 2003 Share Napisano 12 Lipiec 2003 [rotfl2] mina jest totalna [rotfl2] aż posmarkałem sobie ze śmiechu monitor i klawiature [rotfl2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelart Napisano 13 Lipiec 2003 Share Napisano 13 Lipiec 2003 wypas !!! moze jakies wasy by komar mial ? (zaje fane sa czulki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2003 Zaczynam prace nad tułowiem - czyli w zasadzie mundurkiem pilota z I wojny światowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 13 Lipiec 2003 Share Napisano 13 Lipiec 2003 Praca z jajem;) Dzieki temu ze sie wyroznia i jest na wysokim poziomie ma w konkursie szanse, oby tak dalej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2003 Dzięki Andrea :) Widzę że czujesz klimat! Postaram się włożyć tu najwięcej jaj - ile się da :) Dla wszystkich posiadaczy SDI i Neo - TRZYMAM ZA WAS KCIUKI! Podobno część osób nie moze wejść na www.max3d.pl i na forum i robić update\'y... Miejmy nadzieję że to przejdzie. Jeśli nie, to ... to... TPSA będzie tematem kolejnej biwty :mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pit3r Napisano 13 Lipiec 2003 Share Napisano 13 Lipiec 2003 zgadzam sie z Andrea :) pracka fajnie stylizowana .. tak trzymaj i bedzie dobrze narazie zadnych zastrzezen nie ma :D (przynajmniej dla mnie) zobaczymy co bedzie pozniej .. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Gezz...wykręcony komar...:D pewnie Polak z rodowodem :P chumor...prawidłowo że w tej pracce istnieje...reszta to pełna powaga...a tutaj można wpaść się pośmiać i popatrzeć jak się pracuje...i o trzymuje niezłe wyniki...:) pozdro... i powodzenia [rotfl2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gelart Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 tpsa jakonastepny temat bitwy to bylo by cos!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saganov Napisano 14 Lipiec 2003 Share Napisano 14 Lipiec 2003 Jak dla mnie wypasik :D Tak trzymaj. Nic dodac nic ujac. Widac ze masz jasna wizje tego co masz zamiar zrobic. To wielka zaleta, 3mam kciuki. Pozdroofka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 19 Lipiec 2003 Share Napisano 19 Lipiec 2003 Niezaprzeczalnie praca czad !! To chyba jedyna praca z humorystycznym podejściem do sprawy :D Tak trzymać !! [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 OK.. Nie miałem czasu przez ostatni miesiąc.. ale oto nadrabiam... czyli: ciąg dalszy munduru pilota i odwłok... jeszcze dziś ręce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 19 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2003 Do munduru dojdzie jeszcze: medale, guziki. futrzaty kołnierz.. oprócz tego komar będzie miał czapkę pilotkę... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 20 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2003 Łapka in progress... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 22 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2003 Łapki ciąg dalszy... Nie wiem w jakim stopniu ją antropomorfizować.. Chcę zrobić łapkę która swym kształtem przypomina rękawicę... czy wsadzać jakieś paznokcie?... [co?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 22 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2003 Ostatni na dziś render - gotowa dłoń... Podczas teksturowania dodam zmarszczki, przebarwienia itp. Mam nadzieje ze sie spodoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 22 Sierpień 2003 Share Napisano 22 Sierpień 2003 Witam :) Nio fajnie Ci to idzie :)fajna lapka :) hehe mzoe stworzymy kompanie?hehe :D -pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Dopieszczanie mundurka (dojdzie jeszcze medal i jeszcze prawidłowe \"sklejenie\" połówek mundurka :D ) Proszę o komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Na razie to komponuje to się mniejwięcej tak:..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 na poczatku myslalem ze to jest glupi projekt (widze ze sie bardzo pomylilem - Sorki) mundurek wyglada bardzo ladnie (tylko raza te polowki) reka tez spoko ale mozesz ja troche bardziej dopracowac pozdorfka Vetis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Praca nabierze jeszcze więcej klimatu jak dodam mu jeszcze czapkę - pilotkę i wąsiki... Już mam koncept pozy bohatera pracy i pomysł na tło.. lubię gdy obrazek opowiada pewną historę i tak właśnie postaram się go zrobić... Tymczasem praca wre - dopracowuję kieszenie, dorobię medal (na kształt niemieckiego Żelaznego Krzyża)... Do tego klamra pasa z insygniami komarzego lotnictwa, ale to już nie modellingiem ale najwyżej bumpem (bo inaczej mój sprzęt nie wydoli)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Zrob mu zelazny krzyz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Właśnie mam zamiar :D .. Jeśli cokolwiek kojarzy wam się z lotnictwem i pierwszą wojną światową - pliz podrzućcie! Nie wiem czy nie wsadzić mu w usta cygara i zastąpić zęby jednym ząbkiem zachodzącym zadziornie do góry (żeby komar miał wygląd lekko \"zbirowaty\") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 25 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2003 Ok. no to mundurek skończony. Deltale, szwy itp - zrobię bump-mapą. Zabieram się za nogi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mORPH Napisano 25 Sierpień 2003 Share Napisano 25 Sierpień 2003 Jedna uwaga. Zelazny krzyze bylby najwiekszymi z odznaczen niemieckich. Obowiazkiem bylo noszenie ich na szyi (wyzsze stopniem) lub wyzej nad innymi medalami (niegdy na rowni) dlatego dalbym go troche wyzej albo na szrfe i na szyje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 Masz rację mORPH, ale umiejscowieniem medala zajmę się jak już będzie cały model złożony do kupy. Na razie przykleiłem go ot-tak, żeby go nie zgubić gdzieś na dysku :) Tymczasem... zaczynam robić nogę (ogólne przymiarki poniżej: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 26 Sierpień 2003 Share Napisano 26 Sierpień 2003 bardzo fajny pomysł, ale chyba musisz się pospieszyć. powodzenia!! i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 Wiem wiem, czas goni!.... A ja mam jeszcze magisterkę na głowie! (do września!)... aaaa Nogę skończę do dziś wieczór albo w nocy. Szczególy (szalik, pilotka itp) jutro Potem teksturowanie (co najbardziej lubie :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 aha - no i skrzydełka - ale to raczej nie będzie trudne bo postaram się operować tam opacity map więcej niż modelingiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 Okej - nogi ciąg dalszy. Nie będę jej robił mocnijszych faktur (jak na udach) bo to przecież ma być komarowate a nie skorupiakowate. Tak czy inaczej komarze udka już są, nóżka gotowa w 50%... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Kucharz Napisano 26 Sierpień 2003 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2003 Mniej więcej take są proporcje (czy głowa nie jest za duża?). Czy dłonie nie są za małe? Może to tylko moje wrażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 26 Sierpień 2003 Share Napisano 26 Sierpień 2003 rewelacyjne. bardzo mi sie podoba, pomysl i wykonnie. czekam na teksturki. co do glowy to jest raczej oki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi