kondrad Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 mam pytanie czy jest mozliowosc połączenia np przez lan dwóch komputerów tak by w czasie renderingu oba połączyły siły /??>...
kannu Napisano 22 Październik 2005 Napisano 22 Październik 2005 wiekszosc rendererow sobie z tym rdzi. mam nadzieje ze nawet vray wreszcie bedzie to potrafil :) (z animacjami sobie nie radzil). Generalnie nie ma z tym problemu. Najczesciej mozesz renderowac animacje na roznech kompach - kazdy z nich renderuje poszczegolne klatki, lub mozesz na wielu kompach renderowac np. jedna klatke z wyzualizacji - wtedy poszczegone obliczenia sa rozdzielane na maszyny, i dostajesz szybciej render.
kondrad Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 ok ale jak to zrobić ?? samym 3d maxem czy jakis osobny program ??
kondrad Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 dobra znalazłem i teraz robie tak odpalam maxa na mojim kompie i na drógim kopmie mam router zarzucam na dwóch kompach menagera i co dalej ?? nie chce mi w zaden sposub wykryc drógiego kompa wyskakuje mi monit ze na kompie nie ma hosta ???
piotrek Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Komputery widzą się? Czy masz firewalla, który blokuje rendering?
kondrad Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 no mam router z firewallem komy woogle sie nie widza
kondrad Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 no jak mam go wyłączyć moge tylko odblokować jakieś porty itp to jest firewall harwerowy!...
kondrad Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 może źle coś robie ?? włączam 3d maxa na dwóch kompach i u siebie w render właczam netrender i pokoleji wpisuje ip lub mask i albo mi wyskakuje ze nie znalało menagera albo że nie ma na kompie hosta ....
kannu Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 musisz odpalivc managera. a na kazdej maszynie, ktora bedzie brac udział w obliczeniach serwer. w maxie przy scnalnilne zaznaczasz w renderingu NETrender. potem connect.
kannu Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 i nie musiz wszedzie maxa odpalac :) wystarczy server.
symonides Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 pytanie do konrada!!!! i jak poradziles sobie z tym problemem?renderujesz juz w sieci? mam podobny problem !jesli go rozwiazales daj znac wpisz w wyszukiwarce distributed bucket rendering a znajdziesz to z czym ja walcze!!!
El Wieczor Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 W FinalRender to nie problem. Stille, animacje... 5 sekund roboty! :D
Rekomendowane odpowiedzi