Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

mam pytanie czy jest mozliowosc połączenia np przez lan dwóch komputerów tak by w czasie renderingu oba połączyły siły /??>...

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wiekszosc rendererow sobie z tym rdzi. mam nadzieje ze nawet vray wreszcie bedzie to potrafil :) (z animacjami sobie nie radzil).

Generalnie nie ma z tym problemu. Najczesciej mozesz renderowac animacje na roznech kompach - kazdy z nich renderuje poszczegolne klatki, lub mozesz na wielu kompach renderowac np. jedna klatke z wyzualizacji - wtedy poszczegone obliczenia sa rozdzielane na maszyny, i dostajesz szybciej render.

Napisano
  • Autor

ok ale jak to zrobić ??

samym 3d maxem czy jakis osobny program ??

Napisano
  • Autor

dobra znalazłem i teraz robie tak odpalam maxa na mojim kompie i na drógim kopmie mam router zarzucam na dwóch kompach menagera i co dalej ?? nie chce mi w zaden sposub wykryc drógiego kompa wyskakuje mi monit ze na kompie nie ma hosta ???

Napisano
  • Autor

no jak mam go wyłączyć moge tylko odblokować jakieś porty itp to jest firewall harwerowy!...

Napisano
  • Autor

może źle coś robie ?? włączam 3d maxa na dwóch kompach i u siebie w render właczam netrender i pokoleji wpisuje ip lub mask i albo mi wyskakuje ze nie znalało menagera albo że nie ma na kompie hosta ....

Napisano

musisz odpalivc managera. a na kazdej maszynie, ktora bedzie brac udział w obliczeniach serwer. w maxie przy scnalnilne zaznaczasz w renderingu NETrender. potem connect.

Napisano

pytanie do konrada!!!!

i jak poradziles sobie z tym problemem?renderujesz juz w sieci?

mam podobny problem !jesli go rozwiazales daj znac

wpisz w wyszukiwarce distributed bucket rendering a znajdziesz to z czym ja walcze!!!