Mrw1980 Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Dzieńdoberek...no wreście sie zmusiłem żeby sie na forum pokazac he he!! :) Co do mojej pracy to jest prawie w 100% zrobiona w Zbrush2 tzn. głowa wymodelowana i poteksturowana w Zbrush co do reszty to low poly modeling i UV maping zrobiony w 3Ds_max a detale i textury w Zbrsuh...końcowy render równiez w Zbrush...no w sumie stąd to pudełko na ścianie - jakby kto pytał!! TROFEUM z góry thx za kometarze i pozdrawiam :)
Shogun 3D Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Przede wszystkim witam na forum. :) Jak na pierwszą wstawiona tu pracę: bardzo fajna. Ja miałem dużo słabszy debiut. Jak na pracę w ogóle: mam kilka "ale". Mianowicie kadr z deczka zwaliłeś, głowa nie ma "miejsca na oddech". Najbardziej przykuwa uwagę książeczka do Zbrusha, nie trofeum. Daj może jeszcze światło z lewej, by zrównoważyć górne. Kolejny problem, to sens. Wstawiłeś do sceny tablet i książkę, obok głowy fantastycznej bestii. Równie dobrze można by umieścić pęczek marchewek w królewskiej koronie. Next: materiały do poprawy, najlepiej wyszedł Ci materiał metalu na pysku i nad nim najmniej byś musiał siedzieć, ale reszta do wymiany. podoba mi sie puncowany wzór. Od razu widać, że grawer był pijany i robił to tępą ostrogą i kamieniem, ale trzyma to klimat i podoba mi się. No, na początek tyle. Milej pracy. :) Trzymam mocno kciuki. :)
Konras Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 Mi sie bardzo podoba ^_^. Szkoda ze potwor nie jest caly zrobiony tylko jedynie glowa. Jestem ciekaw czy tu tak mialo byc czy po postu odechcialo Ci sie juz nad nim pracowac :). Tak czy inaczej witam i czekam na kolejne pracki :)
Mrw1980 Napisano 23 Październik 2005 Autor Napisano 23 Październik 2005 Dzięki za cenne wskazówki!! ale co do sensu to : nie wiem czy zauważyłes ale po lewej stronie jest gun a po prawej puste miejsce po nim oraz haki w ścianie w tym samym miejscu co po prawej - sens jest taki że trofeum zdobyłem nie za pomocą broni ale tabletu i Zbrusha :) co do materiałów to macie jakies konkretne sugestie?? bo przyznam że to pierwsza moja w pełni poteksturowana prace z użyciem materiałów!! jak dotad tylko modele robiłem!!
nonejm Napisano 23 Październik 2005 Napisano 23 Październik 2005 wypas ;] bardzo mi sie podoba ta scenka, klimatyczna ;]
Gedeon Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 Fajne. Widzę, że ostro działała wyobraźnia.
CzAk1 Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 No mi też się podoba...ale ten tablecik i książeczka...(??):|
Shogun 3D Napisano 24 Październik 2005 Napisano 24 Październik 2005 Ten ślad po flincie jest bardzo słabo widoczny w skali rysunku, nikt patrząc na to nie odczyta symboliki. Podtrzymuję swoje rady.
Mrw1980 Napisano 25 Październik 2005 Autor Napisano 25 Październik 2005 Może i masz racje!!...mam w planach jeszcze pare głow dla potrenowania wymodelować i chyba następnym razem dam sobie spokój z symbolika :)
Shogun 3D Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Ok, trenuj ile wlezie, ale proszę: tą scenę można jeszcze poprawić, węc posiedź nad nią. Warto, naprawdę. Staraj się gromadzić w portfolio dokończone prace, a nie multum niedoróbek. Ja wiem, ze to wykonczenie i dopieszczenie jest najbardziej czasochłonne i wkurzające, ale to miedzy innymi ono właśnie decyduje w wielu przypadkach o wyjątkowosci dzieła. Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Mrw1980 Napisano 25 Październik 2005 Autor Napisano 25 Październik 2005 hmm...w sumie jak coś robic to do końca - tak myslałem czy by sie nie pozbyc tego tabletu i umieścić guna wtym miejscu, nad ta flintą tez troche siedziałem także ma troche detali a z tej perspektywy prawie jej nie widać...co do materiałów to zabardzo nimam koncepcji..ale jakby co to do zobaczenia w dziale WIP :)...pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi