KaeMS Napisano 29 Październik 2005 Share Napisano 29 Październik 2005 Kolejna lazienka - cwiczenie oswietlenia. Na razie mam tylko tyle. Wiem : ciemno i brak detali. Tym razem postaram sie mozliwie czesto updatowac bo zalezy mi na tym zeby ja wykonczyc. Nie moge dojsc do porzadku z tymi v-raypwymi ciapkami na scianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 jakoś nie wygląda mi to na v-raya może pokaż screen z ustawieniami GI, to zobaczy się jakie ustawienia trzeba zmienić nie wnikając w sam projektu łazienki powiem tylko, że materiały musisz koniecznie zmienić (w szczególności parkiet: zbyt się błyszczy) oraz oświetlenie. jest za ciemno i jakby brakuje cieni jakie w ogole światła użyłeś w tej scenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 użyj vraylight w oknach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 W oknach sa 3 v-ray light + direct spot. Nie moge dojsc dlaczego caly czas jest tak ciemno - zwiekszam ilosci swiatla - liczy sie cholernie dlugo a duzo jasniej nie jest :/. Zaraz wrzuce update i screeny z ustawieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 A jak chcesz doprowadzic kanalizacje do bidetu i kibelka na zewnetrznej scianie budynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 Chymm,z ta kanaliza to mnie zagiales ... podejrzewam, ze w podlodze tez by sie dalo a jak nie. to sciana boczna moze byc wystarczajaco gruba (chociarz w zasadzie akurat tam to rur byc nie powinno). Mozemy zalozyc, ze budynek jest parterowy i wtedy mozna faktycznie poprowadzic z zewnatrz. Wrzucam update oswietlenia - nadal to wszystko jakies nie ostre, ale juz jasniej. ] i ustawienia ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 zmień secondary bounces na np lightcache Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 KaeMS -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 Oka, zmienilem nazwe ... sorki - po 2 latach na forum powinienem pamietac nazewnictwo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 30 Październik 2005 Share Napisano 30 Październik 2005 ta ściana po lewej odbija jak kafelki, a wygląda jak cegła. jakoś dziwnie taka ciemnica na zewnątrz a w środku jasno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Październik 2005 Autor Share Napisano 30 Październik 2005 na zewnatrz ciemnica bo jeszcze nic w tlo nie wrzucilem :P EDIT: update - dorzucilem kilka drobiazgow. Widze, ze moj watek nie cieszy sie popularnoscia, ale moze przynajmniej uda mi sie ta lazieneczke wykonczyc jako tako. ] EDIT2: robil ktos z was moze wiszacy (zaczep w jednym punkcie - haczyk) recznik ? nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac EDIT3: Jak ktos zauwazy jakies bugi to wytykac oki? Inaczej to chyba nigdy tej lazienki nie skoncze a zalezy mi na tym zeby wygladalo to jak najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Czegos mi tu brakuje i to dosyc wyraznie. Nie wiem czy to sam projekt jest jakis taki nijaki, czy to kadr, swiatla czy render. Mam wrazenie jakiejs "nijakosci" cos tu lezy ale nie moge dojsc o co chodzi... Moglby sie ktos wreszcie odezwac ? up. render z kaloryferem i bez wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Czegos mi tu brakuje i to dosyc wyraznie proporcje leżą i brak dobrego oświetlenia to po pierwsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 Dzieki Hindus, zasiedzialem sie w stoiskach i nawet nie zauwazylem jak mi skill spadl. Teraz musze wszystko sobie przypominac a nawet uczyc sie od poczatku :( . Potrzebuje co nieco porad, krytyki czy nawet o co na forum najlatwiej mieszania z blotem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Brak cieni przy połączeniu tych "urządzeń" ze ścianą. Klamki od okien są poprawnie ułożone? Jak na moje oko to teraz okno powinno być otwarte, chyba że okna dachowe są inaczej skonstruowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi