Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Szukam pluginu do tworzenia sie portalu... tzn. ze mnostwo kulek skupia sie w jednym punkcie tworzac "portal"... z gory dzieki!!
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 Albo moze dacie mi rade jak takie cos prosto i latwo zrobic ;)
piotrek Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 a możesz pokazać na przykładzie o co chodzi?
polka dot Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 narysuj najlepiej :F kombinuje ale nie mam pojecia o co ci chodzi :) i co to portal :) i kulki
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 cos mniejwiecej takiego jak na http://www.k8.hopto.org/~gm9xw/1.mpg ale zeby bylo efektowniejsze!! no ze zbiera sie energia w postaci tych kulek nie rozumiecie?? ;) PS kome nie wiesz co to portal???? :0 nie grales nigdy w fajne giergi... portal to taki teleporter ze wchodzisz do niego i nagle pojawiasz sie w innym miejscy !! :) POZDRO DLA WSZYSTKICH I DZIEKI Z GORY :)
polka dot Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 nie wybacz ale nie gralem w fajne giergi!! i mam prawo nie wiedziec co to portal!! !
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 spox rozumiem wielu rzeczy ja tez nie rozumiem :)
MindStorm Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Łoł ale soooper portal ;] kilka kulek leci w jedno miejsce w którym znikaja a półprzezroczysta kula (albo okrągły plane) która robi za portal rośnie :P wyjątkowo fajne... sam robiłeś? :D
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 nie musi byc do konca takie cos poprostu chce zeby sie cos w takim stylu robilo jak macie inne prostrze pomysly to mowcie :)
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 no sam mialo byc za przyklad :P:P:P
Kisiel Napisano 30 Październik 2005 Autor Napisano 30 Październik 2005 jak masz jakis inny fajniejszy pomysl to dawaj poprostu jesli chodzi o tamto to tak mi sie wymyslilo ale moze mozna zrobic o 100 razy lepsze :P:P:P
piotrek Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Mam fajniejszy pomysł na kilka postów pod sobą - poprostu edytuj swoje posty. Będzie 100 razy lepiej i czytelniej.
Tymek Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Max nie wszystko zrobi za Ciebie (to a'propos pluginu) i czasem trzeba posiedzieć i podłubać. Moja podpowiedź? Może BlobMesh? (Uprzedzam nadchodzące pytanie: Help->User reference... -> Index: BlobMesh object) p.s. Mintrill bardzo mądrze mówi.
Bacry Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 nie widziałem wtej animacji żadnego bloba, raczej zwyczajną kulę o zmieniającej się średnicy:D
Knysha Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 Kisiel - popracuj troche sam ;P. BTW. Wiesz co to jest opcja 'Edytuj'? Co do portalu - nie widzialem jeszcze zadnego plugina do takich rzeczy. Raczej bedziesz musial sam wszystko robic - particles itp. Powodzenia.
Kisiel Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 oo mam pytanie moze wiecie jak to jest zrobione?? http://www.eharm.net/shop/freeware/orbiter/addons/stardust/nb009.jpg No i co z tego ale mi sie podoba :P
Tymek Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 Hehe, to akurat jest mgławica planetarna "Ślimak" o ile się nie mylę :D Edit: No to z tego, że odpowiedzią na Twoje pytanie jest "Ta mała biała gwiazdka w środku kiedyś była większa, ale umarła i zapadła się pod wpływem własnej grawitacji przy okazji wyrzucając w przestrzeń swoje zewnętrzne warstwy, z których powstała ta kolorowa otoczka". Pozdrowienia :)
Kisiel Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 No i co z tego ale mi sie podoba :P
Valery Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 powinno pomóc w zrobieniu portala(u) http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs35/warppl.htm
piotrek Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 Jeśłi bardzo podoba Ci się taki efekt, to pościągaj tego typu zdjęcia z netu albo zainwestuj we własny teleskop.
Rekomendowane odpowiedzi