Napisano 30 Październik 200519 l Szukam pluginu do tworzenia sie portalu... tzn. ze mnostwo kulek skupia sie w jednym punkcie tworzac "portal"... z gory dzieki!!
Napisano 30 Październik 200519 l Autor Albo moze dacie mi rade jak takie cos prosto i latwo zrobic ;)
Napisano 30 Październik 200519 l narysuj najlepiej :F kombinuje ale nie mam pojecia o co ci chodzi :) i co to portal :) i kulki
Napisano 30 Październik 200519 l Autor cos mniejwiecej takiego jak na http://www.k8.hopto.org/~gm9xw/1.mpg ale zeby bylo efektowniejsze!! no ze zbiera sie energia w postaci tych kulek nie rozumiecie?? ;) PS kome nie wiesz co to portal???? :0 nie grales nigdy w fajne giergi... portal to taki teleporter ze wchodzisz do niego i nagle pojawiasz sie w innym miejscy !! :) POZDRO DLA WSZYSTKICH I DZIEKI Z GORY :)
Napisano 30 Październik 200519 l nie wybacz ale nie gralem w fajne giergi!! i mam prawo nie wiedziec co to portal!! !
Napisano 30 Październik 200519 l Łoł ale soooper portal ;] kilka kulek leci w jedno miejsce w którym znikaja a półprzezroczysta kula (albo okrągły plane) która robi za portal rośnie :P wyjątkowo fajne... sam robiłeś? :D
Napisano 30 Październik 200519 l Autor nie musi byc do konca takie cos poprostu chce zeby sie cos w takim stylu robilo jak macie inne prostrze pomysly to mowcie :)
Napisano 30 Październik 200519 l Autor jak masz jakis inny fajniejszy pomysl to dawaj poprostu jesli chodzi o tamto to tak mi sie wymyslilo ale moze mozna zrobic o 100 razy lepsze :P:P:P
Napisano 30 Październik 200519 l Mam fajniejszy pomysł na kilka postów pod sobą - poprostu edytuj swoje posty. Będzie 100 razy lepiej i czytelniej.
Napisano 30 Październik 200519 l Max nie wszystko zrobi za Ciebie (to a'propos pluginu) i czasem trzeba posiedzieć i podłubać. Moja podpowiedź? Może BlobMesh? (Uprzedzam nadchodzące pytanie: Help->User reference... -> Index: BlobMesh object) p.s. Mintrill bardzo mądrze mówi.
Napisano 30 Październik 200519 l nie widziałem wtej animacji żadnego bloba, raczej zwyczajną kulę o zmieniającej się średnicy:D
Napisano 30 Październik 200519 l Kisiel - popracuj troche sam ;P. BTW. Wiesz co to jest opcja 'Edytuj'? Co do portalu - nie widzialem jeszcze zadnego plugina do takich rzeczy. Raczej bedziesz musial sam wszystko robic - particles itp. Powodzenia.
Napisano 31 Październik 200519 l Autor oo mam pytanie moze wiecie jak to jest zrobione?? http://www.eharm.net/shop/freeware/orbiter/addons/stardust/nb009.jpg No i co z tego ale mi sie podoba :P
Napisano 31 Październik 200519 l Hehe, to akurat jest mgławica planetarna "Ślimak" o ile się nie mylę :D Edit: No to z tego, że odpowiedzią na Twoje pytanie jest "Ta mała biała gwiazdka w środku kiedyś była większa, ale umarła i zapadła się pod wpływem własnej grawitacji przy okazji wyrzucając w przestrzeń swoje zewnętrzne warstwy, z których powstała ta kolorowa otoczka". Pozdrowienia :)
Napisano 31 Październik 200519 l powinno pomóc w zrobieniu portala(u) http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs35/warppl.htm
Napisano 1 Listopad 200519 l Jeśłi bardzo podoba Ci się taki efekt, to pościągaj tego typu zdjęcia z netu albo zainwestuj we własny teleskop.