Napisano 2 Listopad 200519 l Witam ściągnąłem kilka dni temu 3d studio max 8 (wersja 30 dniowa) czy jest do tego VRay ?
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor To musiał bym płacić ale jak ja bede miał maxa jeszcze 26 dni :( to nie bede kupował ... a wy wiecie .... prosze :(
Napisano 2 Listopad 200519 l jest jeszcze vray free ale z tego co widze to na stronie jest do pobrania do maxa 7, nie wiem czy będzie chodził na 8. A jak nie to masz świetny silnik renderujący dostarczony na tacy razem z maxem czyli Mental Ray 3.4, szczerze polecam :)
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor A czy go masz ?? ja przeszukałem wszystko kaze, eMule BearShare i nie ma ...
Napisano 2 Listopad 200519 l Mental ray jest wbudowany w maxa. No chyba, że w trialu nie ma co jest raczej wątpliwe...
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor Ale chodzi mi o tego VRaya czy macie ? a i jeszcze jedno czemu jak renderuje w maxie to wychodzi wszystko bardzo ciemne ??
Napisano 2 Listopad 200519 l Dallas - czy ty jestes pierwszy raz na tym forum ? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2625
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor To moze ktos mi powie chociaz czemu jak renderuje tym mentalem to mi wszystko wychodzi tak ciemno .... ??
Napisano 2 Listopad 200519 l Autor Zrobiłem pokój w nim jest Skylight na 0,7 a do pokoju przez okno wpadają promienie mr Area Spot na 1 ( jak mnie wyśmiejecie to trudno bo nie wiem jakie powinno sie dawac swiatła do pomieszczen )
Napisano 2 Listopad 200519 l tutki tutki i jeszcze raz tutki :) na evermotion są bardzo dobre a i na tym forum jest wątek założony przez grega z całą masą linków. Co do Twojego problemu to musisz włączyć Final Gather. Skylight w pokoju Ci nic nie da, równie dobrze może być poza. Na dłuższą metę musiałbym się rozpisywać trochę a czas goni, zachęcam to czytania tutoriali :) Pozdrawiam