Wolff Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Tak to własnie wszystko wygląda po 4 godzinach pracy modelowania i texturowania . Render robił sie 4,5h w ustawieniach na medium.Jak na pierwszy próbny wyglada dość powiedziałbym raczkująco ale postanowiłem go wam pokazać. Projekt kuchni dla młodego małżenstwa ( młodej kobiety hehe bo przcież my mężczyźni spedzamy tylko czas w kuchni przy lodówce :) ) kolorystycznie wesoły i młodzieżowy. i to chyba wszystko czekam na konstruktywne uwagi z waszej strony a sam zabieram sie za poprawianie scenki. http://www.wolffgraphic.com/rendery/ Pozdrawiam.
polka dot Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 lajtowy styl '70, fajny render tylko za oknami fe y o
Koniu_PL Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 o MOTYLa nogA :D Fajniutkie :] Fajne fajne, tylko mi nie pasuje troche te ustawienie kamery :D No fajny renderek. Vray?
Wolff Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 ustawienie kamery jest początkowe by zobaczyć jak najwiekszy obszar. lubie wiedzieć czy wszystko na scence jest ok a potem trzasnąć ze 3 koncowe rendery o oczywiscie innej kompozycji.
MaGuu Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 nie wiem czy nóżki od krzesła nie za cienkie? -ale ja sie tam nie znam... a sama kuchnia..utrzymana w bardzo fajnym klimacie :D BTW: zacne pracki masz w portfolio - really nice :]
Terminator3D Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 modele super, texturki też ładne, tylko od połowy obrazu w górę jakoś poziom spada: 1. czemu sufit świeci przy połączeniu ze ścianami (może tam jakaś jażeniówka jest? ;-) 2. szafki wiszące są b. prosto skonstruowane w porównaniu ze szczegółową dolną połówką rendera i mają centki na powierzchni (pewnie fotony?) Ogólnie pracka b. mi się podoba Pozdro
Bacry Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 sufit wygląda na podwieszany:D Jak dla mnie krzesło do wymiany wygląda raczej jak element dekoracyjny niż urzytkowy. Na plus ścierka i gazety (bardzo duży plus)
Wolff Napisano 4 Listopad 2005 Autor Napisano 4 Listopad 2005 Terminator3D :spokojnie mam pomysł na góre moze nie bedzie tak szczegołowo jakbyś sobie tego życzył jak wyrenderuje to ocenisz. Bacry: a ja uważam że własnie poprzez swoje fikuśne naturalne i bardzo lekkie kształty pasuje w sam raz do takich ciężkich mebli na zasadzie kontrastu może nieco inaczej je ustaiwe jeszcze nie wiem ale na 40 % zostawie a to u mnie dużo hehe pozdr. i dzieki praca wre jutro nowy render jak sie do rana zrobi bo te odbicia blurowane mnie kiedyś w vrayu wykończą ehhhhhhhhhh i mojego kompa
Bacry Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 delikatne może być, tylko że to wygląda na niedorobione (nie wiem czy dobrze rozumiesz) ;)
RA Napisano 4 Listopad 2005 Napisano 4 Listopad 2005 Ciekawe kolorki. Nie podoba mi sie tylko to oswietlenie na krawedziach sufitu, nie epasuje mi tu. Poza tym, ta scianka, ktora sie tworzy przez te zabudowe nie dopuszcza swiatla slonecznego do srodka pokoju. Ale poza wyzej wymienionymi jest ladnie. :) EDIT: Piszesz, ze jest "kolorystycznie wesoly i mlodziezowy", hmm, nie odnioslem takiego wrazenia, mimo ze kolory ladne.
7gaga Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 ladne. ale ile wzrostu ma ta kobieta? te szafki na gorze beda na to jedzenie dla faceta bo ona to chyba stolek musi miec zeby tam wogole siegnac;)a to krzeslo sie nie nadaje;)
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 blat na wysokości 85 cm jest wiec spokojnie natomiast szafki są na wyskości 180 cm prawie pod sam sufitu niestety nie da sie wszystkiego pogodzić widzisz to nie jest kuchnia dla pań zaliczjących sie do 5 centyla jesli wiesz o czy mówie A co do krzesła to bedzie inne reszta znajomych też mi uświadomiła już niefart w wyborze akurat tego mebla. Możliwe że przez kamere wydaje sie iż szafeczki są za wysoko ale zapewniam że tak nie jest. pozdr. i dzisiaj około 20 wkleje nowy render już w części poprawiony.
Koniu_PL Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 Wygląda, jakby było całe "lane z plastiku" ale jak chcesz... Ogólnie fajowo. Powodzenia.
wizz Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 czemu to takie światlo dziwne jakby nad sufitem świeciło ? :| to tak miało być czy blad ? :) Na przykład w LW w pomieszczeniach często taki błąd sie pojawiał. ps. fajna tapeta
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 To podwieszany sufit wizz czasami sie takie stosuje.Znaczy bardzo często na zachodzie. hehe bo u nas to zbyt drogie.
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 a tak wogóle to nawet fajna stronka wizz. Troszke mi to zdjecie lasu pod spodem bruździ.
Koniu_PL Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 Nom stronka całkiem fajna :D Ale nie pasią mi te obramowania wokół okien.
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 I jeszcze dużo pracy mnie czeka. Parę rzeczy dodałem ale mam zamiar jeszcze sporo zrobić czekam na wasze opinie. pozdr.
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 a wiec to jest wip :D myslalem ze finished krzeslo jak najbardziej ok. a i rozumiem detale ale torba zaslania. przyczepilbym sie do oswietlenia. direct, jasniejszy, zeby oswietlone miejsca byly prawie biale i do tego o wiele jasniejsze wnetrze. poza tym pokój po prawej jest zimno oswietlony, przydaloby sie to zmienic moment w psie, ja tak to widze :) sory za nois wcisnalem z przyzwyczajenia
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 nie kumam czego co to jest dark mtl bo zgłupiałem. No kome to do piero drugi render mam zamiar zamknąć sie w 5 więc spokojnie jeszcze poprawie wiele rzeczy i dzieki za komentarze. pozdr.
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 dark multiplier to wartosc w color maping, im wyzsza tym jasniejsze ciemne miejsca w scenie. nie sluchaj xeava on sie zna na maxwellu nie na vrayu :P
Wolff Napisano 5 Listopad 2005 Autor Napisano 5 Listopad 2005 Hehe spoko ale jak dla mnie troszke przepalone zobaczymy jak wyjdzie następny render zwiekszyłem directa o 1,5 wieć powinno troszke sie rozjaśnić. no nic wracam do modelowania. pozdr.
Wolff Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 Taki bonus z innego punktu kamera.Nic dzisiaj nie zrobiłem jakoś rodzinka nie dała szans wiec poprawki beda w ciągu tygodnia. pozdrawiam.
hkropinski Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 światło przy suficie to chyba błąd, reszta jest ok, pozdr
Wolff Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 Dzieki a światło przy suficie to nie błąd :)
giorgione Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 ciekawa kolorystyka. jak sie patrzy na krzesełko, wydaje mi sie, ze nie pasuje do reszty. lepsze było by klasyczne wydanie - no ale to tylko moja opinia pozdr giorgione
Wolff Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 RA: żródło a raczej inspiracja hehe to ten adres http://www.flavorleague.com/installations/kravitz-nola?pic=1 tapetke zrobiłem z dziewczyna na szybko ale mam kolejne 2 może lepsze dużo fajnych pomysłów na tapety podsunie ci zapewne ta stronka. Koleś wymiata robił różne tapety np. dla Jordana w sumie może i ja po wzornictwie powiniennem podobna działalność otworzyć. :) pozdr.
Wolff Napisano 6 Listopad 2005 Autor Napisano 6 Listopad 2005 dzięki gorgione jeszcze pracuje nad cała scenka nie podoba mi sie szczerze mnóstwo rzeczy hehe ale ja mam tak zawsze więc sie nie przejmuje.
RA Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 Wielkie dzieki Wolff, pojdzie do mojej bazy tapet. :)
Rekomendowane odpowiedzi