michalbb Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 Po pierwsze oswiadczam: -jestem poczatkujacy -przeszukalem faq, forum, i gdzie sie tlyko dalo nic nie znalazlem, dlatego... Po drugie: Mam problem polegajacy na tym ze kiedy naloze texturke na jakis model to przy przesuwaniu sie kamery wzgledem tego obiektu textura na nim "plywa". Mam nadzieje ze mnie rozumiecie. Prosze o odpowiedz bo zdaje sobie sprawe ze jest to banalne pytanie. Tylko nie bluzgajcie po mnie :P
polka dot Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 pokaz screena przedewszystkim, najpelpiej dwa przed i po przesunieiciu sie tekstury
JunioR Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 wydaje mi sie, ze nie zalezy to od kolejności modyfikatorów, miałem to kiedys, mam tylko pytanie czy jak zrenderenujesz masz normalny wygląd textur?
mkk3a Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 jesli masz taki problem w viewporcie, to kliknij PPM na nazwe viewportu i zaznacz "texture correction"
SansSerif Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 to wina słabej karty graficznej i/lub driverów
michalbb Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 zrobilem to co napisales mkk3a a mianowicie PPM na viewporcie i zaznaczylem 'texture correction' i texturki ladnie sie "wyprostowaly" :P dzieki i pozdrawiam :) a jesli chodzi o karte graficzna to rzeczywiscie nie jest u mnie dobrze - riva2 (to tak jak bym z dzidą na czołg:) )
Rekomendowane odpowiedzi