Napisano 5 Listopad 200519 l Po pierwsze oswiadczam: -jestem poczatkujacy -przeszukalem faq, forum, i gdzie sie tlyko dalo nic nie znalazlem, dlatego... Po drugie: Mam problem polegajacy na tym ze kiedy naloze texturke na jakis model to przy przesuwaniu sie kamery wzgledem tego obiektu textura na nim "plywa". Mam nadzieje ze mnie rozumiecie. Prosze o odpowiedz bo zdaje sobie sprawe ze jest to banalne pytanie. Tylko nie bluzgajcie po mnie :P
Napisano 5 Listopad 200519 l pokaz screena przedewszystkim, najpelpiej dwa przed i po przesunieiciu sie tekstury
Napisano 5 Listopad 200519 l wydaje mi sie, ze nie zalezy to od kolejności modyfikatorów, miałem to kiedys, mam tylko pytanie czy jak zrenderenujesz masz normalny wygląd textur?
Napisano 5 Listopad 200519 l jesli masz taki problem w viewporcie, to kliknij PPM na nazwe viewportu i zaznacz "texture correction"
Napisano 7 Listopad 200519 l Autor zrobilem to co napisales mkk3a a mianowicie PPM na viewporcie i zaznaczylem 'texture correction' i texturki ladnie sie "wyprostowaly" :P dzieki i pozdrawiam :) a jesli chodzi o karte graficzna to rzeczywiscie nie jest u mnie dobrze - riva2 (to tak jak bym z dzidą na czołg:) )