Napisano 16 Listopad 200519 l Hi. Potrzebuje pilnie tutoriala, w ktorym bedzie zaprezentowane jak zrobic realistycznie wygladajaca woda i bylo by dobrze gdyby pokazywal jak zanimowac fale.. :) widzial ktos gdzies taki ? pozdro , v1ck
Napisano 16 Listopad 200519 l Szybki Tutorial: 1. Czego używasz??? fR v-ray czy moze Brazil?? 2. Napisze jak zorbić to standardowo... to tak: Zależy do czego chcesz wodę, no ale najlepszym i najbanalniejszym sposobem, jest dodać Materiał Raytrace, włączyć prześwitywanie, i lekie odbicia i w mapie Bump dodać NOISE :) Animacja też jest banalna bo możesz nojsowi zmieniać Seed'a A jak chcesz 3D Wode to możesz zrobić to samo z materałem Raytrace, nie dodawać Bumpu, tylko dodać do Obiektu modyfikator Noise i pobawić się tym.... (do animacji też mozesz użyć Seed'a :) ) Pozdro 0-700...
Napisano 16 Listopad 200519 l myślę i myślę i nie mogę wydumać do czego to... ;] EDIT: mówię oczywiście o tym, co jest w poście powyżej :)
Napisano 16 Listopad 200519 l Autor uzywam vray`a, a potrzebuje scenki z animowana woda, ktora chce uzyc w prezentacji :) wkrotce pokaze to co mi wyszlo ;]
Napisano 19 Listopad 200519 l pracowalem nad filmem dla dzieci "Der Kleine Eisbär2" w ktorym bylo dosyc duzo ujec z woda. a byla ona robiona tak: zwykly plane o dosyc duzym zageszczeniu siatki (+meshsmooth) do tego modyfikator noise z odpowiednimi dla ciebie ustawieniami i juz masz realistycznie wygladajaca wode. jesli potrzebujesz uzyskac jakies specjalne fale itp. wrzuc na jeszcze FFD modyfikator. tak to przynajmniej robilismy na potrzeby tego filmu. proste i funkcjonujace. to wszystko bylo przeliczane osobno: color, lighting, reflect, Z depth i specjalnie na potrzeby tej produkcji jeden pass byl przeliczany z liniami w final toon (chyba wymienilem wszystkie pass-y). to wszystko trafialo do digital fusion i bylo montowane razem. aha render scanline pozdrawiam