Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Jestem nowy na forum (choc czytam je od dluzszego czasu). Praca ta jest praktycznie moja pierwsza skonczona w calosci. Grafa interesuje sie od dosc dawna, ale niedawno (w zwiazku tez z kierunkiem studiow typowo graficznym) zaczalem sie konkretnie 3d uczyc.

Wypociny moje sa na zajecia z 3dsmaxa na jutro :) Dlatego miedzy innymi nie ma zadnych niestandardowych textur itp. Temat też narzucony... Proszę o ocene i krytyke, coby kolejne pracki byly lepsze :)

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na raze trudno co kolwek krytykowacz, bo wszystko ma wygLEd nezawerszonoj pracy, ale powem szczerze, moja perwsza praca wyglEdala tragicznej.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam

Zamiast gazety lepsza byłaby popielniczka z dymiącym papieroskiem.

No i jeśli to twoja pierwsza skończona praca to naprawdę nieźle.

Troche mi tylko światło nie podchodzi.

Pozdrawiam

Napisano

Dzieki za comenty.

Niestety, musiala byc gazeta, zadanie ze szkoly. Ze swiatlem walczylem ile moglem.. i wymieklem ;) robione w maxie 6 na standardowym rendererze.

Najwiekszy bol to to, ze szklo nie przepuszcza swiatla i jakos to probowalem obejsc, dlatego pewnie taka kicha z tym wyszla (szlo>reflect i refract - raytrace).

Napisano

jak to wizek to polecam vray'a jako renderer :) nie jest trudny a efekty można osiągnąć ciekawe. Scenka jak dla mnie ok, tylko światełko mogłoby byc lepsze :) moje pierwsze było dużo gorsze :P

Napisano

takie mam przy okazji pytanie; mianowicie jak zrobic, zeby szklo przepuszczalo normalnie swiatlo... jak renderowalem "testowe" renderki, to stol rzucal cien jakby byl nieprzezroczysty. Szklo takie zobilem dajac raytrace w reflection i refraction, kolor czarny gloss 100 spec 60 index of refraction 1,55. Bylbym bardzo wdzieczny za wskazowki co do tego, gdyz mam jeszcze tydzien na dopracowanie praki na zajecia z maxa i chcialbym ja wypiescic na ile dam rade. Aha najlepiej bez urzycia zewnetrznych rendererow (vray itp.) Z gory BARDZO dziekuje!

Napisano

Witam

Przedstawiam przerobiona/poprawiona (mam nadzieje) wersje pracki. Chyba jest lepiej, torche wnetrza dorobilem. Sorki za robienie z tego troche takiego niby VIPa, to co jest poznizej najprawdopodobniej nie bedzie juz przerabiane, bledow jest od cholipy i troche. Kilka slow komentarza prosze :)

Dzieki i pozdrawiam!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności