Lukasz_D Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Witam potrzebny mi SimCloth do tego tutorialu http://www.max3d.pl/tut.php?id=266 bo strona podana w nim nie działa ... ? Skąd moge ściągnąć go ?
Vorek Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 jest na http://www.maxplugins.de tutaj link (max 6) http://www.maxplugins.de/max6.php?search= Na przyszłość podawaj do której wersji szukasz pluginu :) Pozdrawiam
Shogun 3D Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Jak masz maxa 8 to masz tam clotha w standardzie.
sloneczny_karuch Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 a da sie do simclotha dodac wiatr ???
Lukasz_D Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 Nie chciałem zaczynać nowego tematu, więc sie zapytałem tutaj :) Czy spotkaliście się z jakimś tutkiem na temat VRayFur`a ?
aspenboy Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Tutaj jest strona autora SimCloth - dostępne ostatnie wersje + kod źródłowy. Do SimCloth da się dodać wiatr - w opcjach modyfikatora, w rolloucie Integrity jest lista pt.: Space Warps. Klikasz Pick i wybierasz space warp'a ze sceny.
blachu Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 jezeli mam tego space warpa i daje to pick to co dalej ? jak zastosowac ten wiatr ?
aspenboy Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 Klikasz "pick" a następnie klikasz na space warp - powinien dodać się do symulacji.
blachu Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 no chyba mi dodało , ale czy nie mozna dodawac jakiegos kierunku tego wiatru ? czy sa jakies inne pluginy dostepne ktore dodaja jakis wiatr czy cos takiego isntnieje.?
aspenboy Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 kierunek wiatru zależy od zwrotu space warp'a.
blachu Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 to nie kumam z tym space warpem bo nie wiem gdzie i co yrobic y tzm spacem , prosze o jakies dokladne rozpisanie tego...
blachu Napisano 11 Listopad 2007 Napisano 11 Listopad 2007 to nie kumam z tym space warpem bo nie wiem gdzie i co zrobic y tzm spacem , prosze o jakies dokladne rozpisanie tego...
Temporal Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 no masz scpace warpa wind ktory wyswietlany jest w postaci takiej ikonki standardowo w postaci kwadratu ze strzalka ale mozna zmienic na spcherical no wiec strzalka pokazuje kierunek wiatru wiec obruc sobie tak by wialo z tego kierunku co chcesz a pozniej pickuj w tym clothie. W sam windzie jak wejdziesz w modify to masz parametry wiatru jak sila turbulencje i inne takie bajerki pobaw sie to nic trudnego.
blachu Napisano 12 Listopad 2007 Napisano 12 Listopad 2007 ok dzieki , szukalem nie tam gdzie trezba tego winda ;] a jeszcze pytanie: co zrobic zeby krawedzie tego falowania nie byly zbyt ostre tzn chce zeby byly lagodnie zaokraglajace sie a i jeszcze jedno, mianowicie jesli robi zaslone, to musi ona byc zaczepiona na gorze a na dole swobodnie opadac, tyle ze jak zaczepiam vertexami boxa na gorze to pogina mi zaslone i nic z tego nie wychodzi. nie wiem jak to zrobic...
Temporal Napisano 14 Listopad 2007 Napisano 14 Listopad 2007 hmmm nie kumam z tymi krawedziami ale moze zagesc siatke co do przyczepienia to poszukaj w necie tutka curtain czy jakos tak pamietam ze bylo cos takiego nie wiem czy w helpie maxa tez nie ma cos w tym stylu
blachu Napisano 15 Listopad 2007 Napisano 15 Listopad 2007 no wlasnie w tym sęk że nie moge znalezc tego tutka z curtain. jak mozecie to podajcie jakiegos linka . z gory dzieki
Rekomendowane odpowiedzi