mkk3a Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 Dzis po 12 godzin renderowania scenki musiałem niestety przerwać rendering (mniej wiecej w 50%). I mam takie pytanie: czy da sie ustalić, jakie fragmenty będzie renderował na początku, bo jakos niemile widzi mi sie czekanie kolejynch 12godzin na wyrenderowanie tego co mam i kolejnych 12 (albo i więcej) na reszte scenki.
polka dot Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 wejdź w zakłądkę system i zaznacz "reverse sequence", będzie renderować w odwróconej kolejności jak łatwo się domyślić :)
Vorek Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 słuchaj asblaze'a, dobrze gada :) Użyj render region na nie wyrenderowanym fragmencie sceny i po kłopocie, gorsza sprawa jeżeli dany fragment nie jest "jednolitą" powierzchnią, wtedy możesz kilka razy renderować "regionowo" i potem sklejać w ps :) Pozdrawiam
mkk3a Napisano 24 Listopad 2005 Autor Napisano 24 Listopad 2005 render region nie tyle nie działa, co nie wiedzialem ze cos takiego jest :P nawet jesli mialbym to wszystko montować potem w PSie to i tak zrobie to szybciej niż w 12 godzin propozycja kome'a tez brzmi nieźle. wyprobuje obie, dzięki :)
Marcin Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 mozesz tez (w vray frame buffer) wskazywac kursorem gdzie ma byc renderowany bucket to jest taka jasno-ciemna niebieska kratka w vray framebuffer weicej znajdziesz tu : http://www.spot3d.com/vray/help/VRayHelp150beta/vfb_index.html
Rekomendowane odpowiedzi