kondrad Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 nie wiedziałem jak przeniesc wątek wiec go skasowałem i tworze go tu .... coś mi nie pasuje w tych kółkach :/ tzn chodzi mi o kaustyke nie moge ustawić żeby refleksy były ostrzejsze i bardziej realistyczne .... jakieś sugestje ???..
chudy Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 przede wszystkim daj ustawienia jakie masz ustawione i przede wszystkim jaki render. a bez tego to moge powiedziec ze najprawdopodobniej powinienes zmniejszyc radius w caustics i zwiekszyc liczbe fotonów
kondrad Napisano 26 Listopad 2005 Autor Napisano 26 Listopad 2005 urzyłem v ray kombinuje r óżnymi ustawieniami po omacku troche próbuje pojąć zasade działania itp kazdego z ustawien ...
Hubi Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 ja bym zmniejszył multipler w ustawieniach rendera, zwiekszyl w ustawieniach śwaitła i zwiększył caustic subdivids w ustawieniach światła i już powinno w miare ładnie wychdozić (przyajmniej ja tak ustawiałem jak sie bawiłem kaustyką i ładnie wychodziło). A no i jeszcze zauwazylem ze kaustyka zalezy od IORa w materiale. Co wiecej to nie wiem. Powodzenia ;)
JmTm00 Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 hmm...moze proby vraya, moze reklama durexa ? ;) Mi sie podobaja te obicia, ja tam tak nie umiem nawet...
La R Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 drogi kolego, nie chula? Zapraszamy : http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=21025, napewno ktoś pomoże ( wbrew pozorom to nie jest reklama :]).
MonsterDream Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Tutaj mój efekt w vray http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21025&page=17 A ustawienia najważniejsze to search distance na 1 a caustic subdivs na 10 000
kondrad Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 tak tak reklama durexa ....... dzieki..:)!
Rekomendowane odpowiedzi