Napisano 2 Grudzień 200519 l Witam serdecznie! Moje prace nad Nokią zostały zakończone, co prawda nie zrobiłem jej do końca bo zależy mi na surfacingu, a przy niej nie mogłem się już niczego nauczyć:) Zabrałem się za łódeczkę:) O to wyniki mojej pracy:) Tutaj render z Maxwella. Czy może mi ktoś powiedzieć jak najbardziej optymalnie ustawić Maxwella dla roboczych renderków, żeby renderował się z taką szybkością i jakością jak V-ray, Czy to jest w ogóle możliwe? I jak zlikwidować tenDoF? Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l Moje prace nad Nokią zostały zakończone, co prawda nie zrobiłem jej do końca bo zależy mi na surfacingu, a przy niej nie mogłem się już niczego nauczyć:) to jest właśnie typowe podejście - źle robisz.
Napisano 2 Grudzień 200519 l Autor Dlaczego? Przecież to prawda:P Mógłbyś mi napisać coś o tym Maxwellrenderku:) Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l hmm wydaje mi sie że napotkałes jakiś problem i walczysz z innym modelem zamiast starać se za wszelką cene go przebic - uwierz mi ja też tak robiłem ale to nie jest dobry pomysł :] Mógłbyś mi napisać coś o tym Maxwellrenderku:) Co np ? :)
Napisano 2 Grudzień 200519 l Autor Hehe:) Moim jedynym problemem jest niemożność wymodelowania samochodu w Rhino;) Hmm... np. Co Ci mogę napisać...:) Zobacz na mój render... co mam zrobić aby był ostry i nie renderował się 15 min tylko szybciej, ale żeby szybkość szła z jakością. Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l No pytania juz padly :) "Czy może mi ktoś powiedzieć jak najbardziej optymalnie ustawić Maxwella dla roboczych renderków, żeby renderował się z taką szybkością i jakością jak V-ray, Czy to jest w ogóle możliwe? I jak zlikwidować tenDoF?" Ja nic nie napisze bo nie znam absolutnie maxwella..:P Ale taka rade mam abys probowal, probowal i jeszcze raz probowal az dojdziesz do zamierzanych efektow:DD Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l Autor Dzięki hindusywi udało mi się uzysskać większą ostrość renderu Fdtop ustawiłem na 20 i nadal nie jestem zadowolony z rozmazanego dziobu:) Następnym razem dam na 50:) Pozdrawiam
Napisano 2 Grudzień 200519 l ja gdy pomijam efekt blura w pracach zawsze wale fstop na maxa :] chyba 50 to maksimum - co do długosci rendera to powinno sie to zmienic bo dzisiaj ma wyjsc nowa wersja ale narazie tylko czekamy.
Napisano 2 Grudzień 200519 l Autor Myślałem, że się rozchoruję robiąc to coś co się nazywa dnem:) Ale myślę, że jakoś to wygląda:) Zaczynam kochać maxwella bo przynajmniej viewporty mi chodza jak po maśle:) To nie to co export do maxa:) Pozdrawiam
Napisano 3 Grudzień 200519 l Autor Witam Mam kolejny problem, Bardzo widoczna jest krawędź łącząca kadłub Jak można ją zlikwidować? Czy lepiej cały kadłub pociągnąć od razu loftem? Pzdrawiam
Napisano 3 Grudzień 200519 l jakim loftem 2sweepem ale jak tu widze to krzywe jakos nie mają tangency bo wtedy byla by tak mala odchylka ze wystarczylo by lekko matchSRF uzyc o ile by byla bo to roznie bywa. na tym przednim lączeniu masz to samo
Napisano 3 Grudzień 200519 l Autor Poprawiłem kadłub. Co o tym myślicie? Nie wiem dlaczego, ale wkradł mi się błąd w nazwie statku:) Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200519 l Pokaz referencje do tej lodki bo bez nich to na moj gust kadlub ma bardzo dziwnie wybrzuszony. No i skoncz juz z tym maxwellem - na tym etapie modelingu to i tak ciul widac, wiec po co tracic czas?
Napisano 4 Grudzień 200519 l Autor Wtorek o to blueprintu:) Jedno co muszę poprawić to Listwę... A na rendering czasu i tak nie tracę bo i tak renderuje mi sie podczasz odpoczyku od kompa:P Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200519 l A no i teraz widac po skad ten dziwny skret kadluba z boku - taka to juz lodz po prostu :] Powodzenia - dobrze Ci - masz czas na odpoczynek od kompa :))
Napisano 4 Grudzień 200519 l No no ladnie ci idzie. Tylko tyle moge powiedziec bo na rhino znam sie tyle co na lodziach:P:P
Napisano 4 Grudzień 200519 l Autor Wielkie Dzięki za komentarze:) Wielkimi krokami zbliżam się do końca modelowania, zostały jeszcze małe poprawki kosmetyczne i FINITO:) Nie wiem skąd się wzięła dodatkowa klinga na dziobie:P i zapomniałem o listwie:P a o to siateczka i render we własnej osobie:) Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200519 l Lepiej by na tych siedziskach skórzane załamania wygladały, bo teraz to taki plastik :)
Napisano 4 Grudzień 200519 l Klinga? Chyba masz na mysli knage? Wiesz, im wiecej tym lepiej:P:P Mi tez sie te siedziska nie podobaja.. Moze zrob odstepstwo od planu?
Napisano 4 Grudzień 200519 l Autor -Ukash- Zatanawiałem się czy to jest klinga czy knaga, wybrałem klingę, więc nic nie wygrałem:P To jest takie moje widzenie siedlisk:P może zwiększę jeszcze liczbę "żeberek" Co Wy na to? Pozdrawiam
Napisano 4 Grudzień 200519 l Hyhy klinga to chyba ostrze szabli:P:P nie jestem pewien Ooo teraz duzo lepiej! Jak masz zamiar ja teksturowac?
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor Witam:) Biorąc pod uwagę ułomności Rhino jeśli chodzi o texturowanie zdecydowałem się exportować łódź do Maxa. Jest to Format STL. Wszystko ładnie się exportuje, ale dlaczego nie widać od wewnątrz kadłuba... a od zewnątrz wszystko jest w porządku? Pozdrawiam
Napisano 5 Grudzień 200519 l No własnie. moze to kwestia jedno stronnosci materialu? Jak nadasz jakis material zaznacz wyzej wspomniane 2-side. Zdecydowałes sie juz na konkretna kolorystyke? Pozdrawiam
Napisano 5 Grudzień 200519 l jesli będzie renderował w maxwellu to po co mu 2side ? spróbuj dodać modyfiktor shell z parametrami 0:0
Napisano 5 Grudzień 200519 l Autor Dałem Force 2-side i wszystko jest O.K.:) -Ukash- Jak starczy mi cierpliwości to może zrobię jakąs scenkę... np. Jakiś pomost i przycumuję do niego łódź... a Jak nie to może tylko jako egzemplarz do sprzedania w jakimśc render studio:) A co do kolorystyki to skóra na siedzeniach będzię albo czerwona albo kanarkowa, jeszcze nie wiem... Kadłub biały plastykowy a listewki z brązowego drewna... Górna część nazwimy ją "maską":P Będzie z jaśniutkiego piniowego dremna lub jakiegoś podobnego:) hindus-- na pewno będę renderować w Maxwellu:) JAk uruchomię to diabelstwo pod Maxa 7:) a co to Jest ten modyfikator shell co on takiego robi?:) Shade-- Dzięki:) Pozdrawiam wszystkich:)
Napisano 5 Grudzień 200519 l hehe albo nazwijmy ja pokladem :P:P:P No zobaczymy jak to bedzie wygladac w praktyce :] pozdr
Napisano 8 Grudzień 200519 l Autor Taka sobie BARDZO wstępna wizja sceny:P Ten box na rufie to będzie silnik, ale nie wiem czy mi się ze chce go modelować:P Może wziąć się za inny model?:) Aha render to nie MW tylko scanline:) Wiecie może jak zrobić linę? Taką skręconą?:) Pozdrawiam
Napisano 8 Grudzień 200519 l Ten box na rufie to będzie silnik, ale nie wiem czy mi się ze chce go modelować:P Wziąć się za inny model :). Zawsze możesz go skończyć. Bo po co sie przemęczać :) Scenka wydaje się mało ciekawa, można by było ambitniejszą zrobić.
Napisano 8 Grudzień 200519 l Rzeczywisciwe scena nie jest wielce szczesliwa:P:P Albo zrob ciekawsza scene albo odpusc sobie dalej i wez sie zacos nowego:] Bo wsumioe model fajny, mozesz potraktowac go jako taka wprawke. pzdr
Napisano 8 Grudzień 200519 l Autor Pewnie tak zrobię:) Może jakiś samochód?:P ZARTUJĘ:) Jak pomyślę o teksturowaniu to mnie skreca:P A biorąc pod uwagę to, że najpierw nauka modelingu a na samym końcu materiały... To sobie daruję... Tylko co tu wymodelować:) Pozdrawiam
Napisano 8 Grudzień 200519 l Myslales o jakiejs organice? :P:P Jesli chcesz w rhino to moze rzeczywiscie cos takiego bardziej technicznego ale nie wiem co ci doradzic.. mozeee... zaskocz nas czyms czego tu jeszcze niebylo:D:D hyhy pozdr
Napisano 9 Grudzień 200519 l zaczales robic ta ludz i wsumie modelowania powierzchniowego bylo tu tyle co nic no moze jak bys zrobl silnik jakis np honda BF20D to jak sie nie patrzac troszke bys sie namachal :)
Napisano 9 Grudzień 200519 l Autor Bzyku nawet nie wiej jak ja się naszukałem takich referków:) zabieram się za silniczek:) Tego jeszcze nie było na Forum:P Pozdrawiam
Napisano 9 Grudzień 200519 l MohSETH no to slabo szukales :) ale zdjecia to sam juz znajdziesz :) mam nadizeje Honda bf20d i Honda bf25d
Napisano 9 Grudzień 200519 l Łaaaaał jak ja bym miał takie bp to poprostu bym wrzucał na boxa i wogóle bym sie zamodelowanie nie brał bo już by było pięknie...MohSETH masz pole do popisu teraz dajesz w Rhino??? :)