Napisano 2 Grudzień 200519 l Witam! Jestem początkujący w grafice komputerowej a konkretnie mam 3ds max 8. Mam go od 5 dni wiec jestem bardzo poczatkujacy. Chciałbym zapytać jaką polecacie książke o podstawach modelingu, oświetlenia i innych potrzebnych rzeczach dla początkującego? Tutoriale po ang odpadają bo jakoś nie zabardzo mi idzie. Pozdrawiam
Napisano 3 Grudzień 200519 l Na stronie 3ds max masz od groma tutoriali po polsku. Wydawnictwo Helion ma też ciekawe propozycje a także Komputer Świat Ekspert porusza sprawy 3ds maxa... pozdr.
Napisano 4 Grudzień 200519 l Chetnie odsprzedam "3dsmax vademecum profesjonalisty". Zanim napiszesz do mnie wiadomosc prywatna zastanow sie czy wlasnie takiej ksiazki potrzebujesz.
Napisano 4 Grudzień 200519 l http://www.max3d.pl/downclick.php?id=book1 na poczatek calkiem fajna by obczaic funkcje :)
Napisano 5 Grudzień 200519 l ja uważam że nie ma zbyt dobrych książek wydawanych w polsce o 3ds maxie. Sam mam trzy i nie jestem z nich zadowolony ( m. in. w/w "3ds max 5 - projekty i rozwiązania" ). Książka ta w najmniejszym stopniu nie opisuje opcji modelowania ( oprócz modelowania typu spline, które jest ciekawie objaśnione ). Za to wyczerpuje informacje potrzebne początkującemu w dziedzinie animacji. Mimo wszytsko odradzam. Polecam przerabianie tutoriali ( oraz videotutoriali ) które można pobrać w internecie. W nich znajdziesz najwazniejsze informacje oraz najbardziej się nauczysz, pozdr