Chalek Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 W czasie nauki Vue (niewiele jest tej nauki, bo progam jest w sumie prosty) wyszedl mi taki kiczowaty obrazek. Soft to wlasnie Vue Infinite, 3ds, Photoshop. obrazek w pelnej wielkosci: http://www.michalkonwicki.webpark.pl/kicz/kicz.jpg
Gość George82 Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 nice... Tylko co tam robi to kolo sterownicze? :] Pozdro
maras Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 ... i dlatego w vue nie robie widoczków a niby to program wlaśnie do tego;) Powaznie to sympatycznie, taka sielanka, tylko sobie tam gdzieś przycupnąć z browarkiem...
Master Kiełbaster Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 "Tylko co tam robi to kolo sterownicze?" tam za górą stoi stocznia :P
xeav Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 gdy to zobaczyłem myślałem, że to2d fajne mi się podoba... takie pytanie do ciebie: -czy warto się zainteresować tym vue, dobre to jest :\]
Gość George82 Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Master Kiełbaster: stocznia, stocznią, ale po co to koło?! ;]
Chalek Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 hehe, to nie kolo sterownicze tylko kolo od wozu, kolo sterownicze ma taki dyngsy wystajace... :] xeav: zalezy, na pewno to nie jest konkurecja dla maxa, xsi, czy innej majki, ale pewne rzeczy mozna zrobic w nim duzo szybciej i latwiej, wiec jako uzupelnienie jest bardzo ok. Dobry program do pewnych celow jak to zwykle bywa, do tego na prawde latwy w odsludze, ma duzo gotowcow, z ktorych mzoesz, ale nie musisz korzystac, polecam looknac na strone producenta, jest tam sporo materialow, gdzie jest pokazane co to moze i co mozna z tym zrobic.
Pionier Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 mi sie podoba, lubie pracki z Vue, dobre pracki :) (czy Ciebie mozna kiedys zlapac na gg:P?)
Baton Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Skoro mowisz, ze taki kiczowaty to po co umieszczasz?
Chalek Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Napisano 3 Grudzień 2005 kicz nie zawsze oznacza, ze cos jest zle. A moze tym razem oznacza skoro pytasz?
piotrek Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Ja też myślałem, że to jakieś 2d. Zgodzę sie większością opini, że ma coś w sobie.
ToTylkoJa Napisano 3 Grudzień 2005 Napisano 3 Grudzień 2005 Podoba mi się, tylko jedno zastrzeżenie, nie tyle natury technicznej co wizualnej :) Zbyt słodkie te kolorki... Ale to w końcu kicz :D
AGmakonts Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 nie no wygląda b. fajnie troszke za ostro ale fajnie, tez sie vue bawiłem ale zbyt wiele siwych włosów przyniosło to cudo
gregorjan Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 Nie no niezła pracka....jak powiesz czym do z vue do maxa przeniosłaś to wstawiam ją na pulpit ...
Chalek Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Baton: ufff... ;) ToTylkoJa: takie kolorki mialy wlasnie byc, jak sam zauwazyles to kicz mintrill: dzieki, AGmakonts: za ostro? tzn? gregorjan: przenosilem budyneczek z maxa do vue i nic poza tym, w druga strone tez nic. Czym? niczym... 3dsem Gedeon: bardzo mi milo, ze uwazasz, ze fajnie wykonane, co nie przeczy kiczowatosci :]
AGmakonts Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 za ostro tzn za wielkie kontrasty, za wielkie nasycenia, brak dofa i glowa, mogłeś z tego zrobić taka sielankową, senną scenke a weszedł kicz, nie tragiczny ale zawsze kicz, pobaw się troche w ps i bedzie cacy
Chalek Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 hmmm... bawilem sie troche w ps, dodalem lekkiego dofa i glowa, ale nie chcialem przesadzic. Moze jeszcze na chwile do tego wroce i sprobuje troche mocniej pojechac z tymi efektami skoro tak piszesz.
porucznik Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 zapytam lamersko i wprost ;) - co to jest Vue ? domyslam sie ze virtual cos tam ale co ? to jakis taki bardziej zaawansowny terragen ?
maras Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 zapytam lamersko i wprost ;) - co to jest Vue ? domyslam sie ze virtual cos tam ale co ? to jakis taki bardziej zaawansowny terragen ? http://www.e-onsoftware.com/ - sprawdź sam
Chalek Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 porucznik: duzo bardziej zaawansowany niz terragen, najpiej sprawdz na stronie, link masz wyzej. Sciagnij sobie filmik. Remedy: ze co?
mort Napisano 8 Grudzień 2005 Napisano 8 Grudzień 2005 O co kaman w miejscu, które zaznaczyłem? to jest chyba komin, taki jakiś grubaśny...może to od tej stoczni (co każe wnioskować że pewnie ona jest ukryta pod ziemią :D) a co do pracki to fajniuchna..podobają mi się te góry w tle :)
Chalek Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Napisano 8 Grudzień 2005 to nie komin,to wieza :] AGmakonts: cos takiego? mi sie tak mniej podoba, ale nie wiem, czy o to Ci chodzilo
Shogun 3D Napisano 10 Grudzień 2005 Napisano 10 Grudzień 2005 Faktycznie, takie sielankowe scenki wymagają nasyconych kolorów. Osobiście uważam, że wszysy tak na nie narzekają, a w rzeczywistości pełne nasycone kolory jest bardzo trudno wyważyć, by nie przegiąć i dlatego wiele osób ich unika. Tobie to się udało, do TEJ sceny moim zdaniem to pasuje. Ja się tak zabieram do tego Vue jak sójka za morze...
Rekomendowane odpowiedzi