Shalivan Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Witam wszystkich i pozdrawiam. Ostatnio zaczołem sobie robić testy z reactorami i natknołem sie na taką dziwną rzecz. Moze gdzieś pominołem jakiś tutek help albo coś (od razu krzyczcie) a jeżeli nie to dlaczegopodczas animacj9i te obiekty nie dotykają siebie ? Jest tak za każdym razem i chyba sprawdzałem już każdą opcje. nie potrzebuje tego na już ale bardzo mnie ciekawi gdzie popełniam błą? Z gory dzięki za odpowiedzi :) EDIT: a i tak nie przeczytam dziś odpowiedzi bo za kilka godzin mam mature :P trza by sie wyspać.
HaoSoft Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 albo boxa na concave mesh w Property Editor w menu reactor z zaznaczonym boxem jakby nie wypalilo to co mintrill napisal. Nie wiem czy o to ci chodzi.
polka dot Napisano 16 Grudzień 2005 Napisano 16 Grudzień 2005 boxa nie trzeba na concave, wystarczy building box :D mintrill dobrze mówi > utilities > reactor > world > zmniejszasz Collision Tolerance - ale nie zabardzo bo będą przez siebie przenikać :)
Shalivan Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 o spoko fajnie :/ wiedziałem że coś ominole. ale dlaczego to nie jest standardowo ustawione ? przecież sie częsciej uzywa bezpośrednich kolizji. tak mi sie wydzje w kazdym bądz razie thx
SUPER_OkO Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 wszystko zalezy od skali objektu danego, jezeli bedziesz mial zbyt mala skale sceny takie rzeczy wlasnie sie pozniej robia i na odwrot, ale wystarczy wtedy zmienic pare parametrow wlasnie jak collision itd. i wszystko wraca do normy
Rekomendowane odpowiedzi