Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich i pozdrawiam. Ostatnio zaczołem sobie robić testy z reactorami i natknołem sie na taką dziwną rzecz. Moze gdzieś pominołem jakiś tutek help albo coś (od razu krzyczcie) a jeżeli nie to dlaczegopodczas animacj9i te obiekty nie dotykają siebie ?

12.jpg

Jest tak za każdym razem i chyba sprawdzałem już każdą opcje. nie potrzebuje tego na już ale bardzo mnie ciekawi gdzie popełniam błą?

Z gory dzięki za odpowiedzi :)

EDIT: a i tak nie przeczytam dziś odpowiedzi bo za kilka godzin mam mature :P trza by sie wyspać.

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 917
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

albo boxa na concave mesh w Property Editor w menu reactor z zaznaczonym boxem jakby nie wypalilo to co mintrill napisal. Nie wiem czy o to ci chodzi.

Napisano

boxa nie trzeba na concave, wystarczy building box :D

mintrill dobrze mówi > utilities > reactor > world > zmniejszasz Collision Tolerance - ale nie zabardzo bo będą przez siebie przenikać :)

Napisano
  • Autor

o spoko fajnie :/ wiedziałem że coś ominole. ale dlaczego to nie jest standardowo ustawione ? przecież sie częsciej uzywa bezpośrednich kolizji. tak mi sie wydzje

w kazdym bądz razie thx

Napisano

wszystko zalezy od skali objektu danego, jezeli bedziesz mial zbyt mala skale sceny takie rzeczy wlasnie sie pozniej robia i na odwrot, ale wystarczy wtedy zmienic pare parametrow wlasnie jak collision itd. i wszystko wraca do normy