PENdzel Napisano 23 Lipiec 2003 Napisano 23 Lipiec 2003 MATTE - wlasciwosci obiektu posprodukcja w Vrauy radze sie pobawic :)
PENdzel Napisano 23 Lipiec 2003 Autor Napisano 23 Lipiec 2003 jak zrobic taka scene? a wiec ustawiamy czajnik na plane, dajemy jakies swiatlo spotowe, jakis GL, w środowisko bitmapa z krajobrazem, no a to sa ustawienia obektu....
viz.k Napisano 25 Kwiecień 2005 Napisano 25 Kwiecień 2005 a u mnie ten plane widac...jest prawie przezroczysty ale jednak go widac, dlaczego? wszystkie ustawienia sa tak jak podal kolega PENdzel
streaker Napisano 26 Kwiecień 2005 Napisano 26 Kwiecień 2005 polshai: 1. Inna wersja vraya 2. Spróbuj dać alpha contribution na -1 3. Nie ma bata, musi być dobrze. PENdzel - brawo za pokazanie tego, jak pierwszy raz chciałem użyć matte, to pół dnia szukałem jakis tutków i czytałem helpa, a rzecz w sumie banalna.
Bobby_digital Napisano 27 Kwiecień 2005 Napisano 27 Kwiecień 2005 uuu slabo... cien Ci na kolek drewniany wszedl :)
pioootras Napisano 4 Lipiec 2006 Napisano 4 Lipiec 2006 wychodzi wszystko ladnie dopoki nie wylaczy sie w color mapping affect background (przy uzyciu exponential 2,0 dark i bright)... moze ma ktos rade na to?
klikus1984 Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 a ja mam pytanko, czy to zdjecie dajecie w envi po wcisnieciu klawisza "8" czy rowniez w opcjach rendera vray ?
Rekomendowane odpowiedzi