Napisano 22 Grudzień 200519 l Cześć, Mam pytanie: jak zrobić, by dany obiekt (w tym przypadku światło) pojawiało się o określonej porze w określonym miejscu, tj. w klatce 34 nie ma światła, w klatce 35 jest. Dokładniej jest to światło typu directional... Pozdrawiam!
Napisano 22 Grudzień 200519 l zanimuj parametr Multiplier tego swiatła zajzyj do helpa maxa, tam masz opisane w odpowieniej zakladce jak sie animuje parametry
Napisano 22 Grudzień 200519 l Zainteresuj się topicami "Curve Editor" w Helpie. Mówiąc prosto - zanimuj On/Off światła, a dla lepszego efektu, zanimuj Multiplier (od 0 do ile tam chcesz).
Napisano 23 Grudzień 200519 l Autor zajzyj do helpa maxa, tam masz opisane w odpowieniej zakladce jak sie animuje parametry Miałem pisać - nie mam ani helpa ani podstawowych tutoriali =\ Ale postaram się robić to, co mi podpowiadacie ;) Pozdrawiam i dzięki! ~ /Merry Christmas ;)
Napisano 23 Grudzień 200519 l Dokumentacja jest do ściągnięcia ze storny producenta. Jeśli chodzi o światło, to rzeczywiście, najlepiej jest animować mutipier światła. Gdybyś jednak chciał stworzyć pojawiające się inne obiekty, to we właściwościach obiektu jest parametr visible.