P4VV37 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Wreszcie święta i mam trochę czasu. Postanowiłem wreszcie zrobić kompletną postać(na razie mam tylko tors i [prawie całą]sukienkę:)). Nie jestem pewien, czy kontynłowaćmaskę(bo to na górze miałobyć maską) czy zrobić twarz z blueprintów. Materiał chce pofałdować przy pomocy pluginu(simcloth) lub reactora(jakiś tutek?). Próbowałem "stworzyć" skórę, ale raczej cieńko... Macie jakiś tutek do maxa? Ten do mayi nic mi nie dał. [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 ja ci radze zając sie pierw albo głową albo resztą ciala. jesli wybierzesz to drugie to zacznij od stóp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 23 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2005 OK. Jutro zrobie nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Fakt powinienes zaczac od jednej czesci i obierajac ja jako azymut modelowac kolejne, np: przy takim rozzstawieniu oczy (na szerokosc) juz widac ze glowa bedzie za mala co do reszty...Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw11 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Teraz spróbóje z materiałem skóry; thx za tutka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Nom, bardzo dziwnie zacząłeś modelować... Co do modelu, to klatka piersowa okropna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 Ok: Minitrill: Więc ją zakryłem:) Skóre muszę zmienić, i to wiem. Nie miałem w święta czasu, dziś na chwile usiadłem, wię taki mały update. Nie ma butów, bo nie mam jakoś na nie pomysłu; może ma ktoś ciekawe i o podobnym temacie postacie? http://img442.imageshack.us/my.php?image=kolo2zr.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 +ręce +buty +nieco inne materiałe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 pierwsze co, to zrob pozadne kolana;] na konczynach to samo: brakuje jakiegos akcentu, ze sa tam lokcie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Anatomicznie nieanatomiczny :) Polecam dokładniejsze przestudiowanie referek nagich postaci ludzkich. Nogi chudsze i krótsze od rąk, dłonie wielkości głowy z przekręconymi kciukami, jeszcze sporo pracy cIę czeka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Hehe w tej szacie wyglada na maga-tranzwestyte ;> [no offence :D] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw11 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 O.K. Mam wrażenie, że poprawiłem kończyny, z wyjątkiem tych dolnych. Nie idzie mi modelowanie kjolana. Nie zapisałem przed próbą i do końca [...] sobie nogę. Ale powoli wraca do pierwotnych kształtów. Zaczynam robić scenę. Jak skończe teksturować , to ją pokaże. Twarzy jeszcze nie zacząłem ale wiem że głowa będzie zarośnięta[:)], więc szukam wątków/tutków które mogą mio pomóc "okiełznać maxowe włosy. p.s. Niektóre wiadomości piszę i przez jakiś czas będę pisał nie ze swojego kompa/konta. Może Knysha masz racje, ale nie mam innych (dobrych) pomysłów na jago ubiur. pomyślę jak trochę go uheteryzować:) Buty też planuje zmienić. Materiał "góry wydaje mi się spox, ale ta"sukienka" jakoś dziwnie z nim wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2005 Mam trochę więcej-myślę nad głową, nie mogę jednak znaleźć żadnych referek(tzn. zdjęć głowy front i bok). Są różnice między prawą i lewą stroną stroju, bo prawa jeszcze nie jest gotowa-edytowałem tylko lewą, później ją zrobie. Nogi zrobiłem od nowa-całkiem ładne. Ale w czasie renderów, przeliczeń reactora nie są tam gdzie w viewportach. Unoszą się do góry, żadne zabawy ze sceną ani z tym obiektem nie pomogły więc go skasowałem p.s. Sniegu po pachy, smacznej kielbachy. Prezentow kupe, ruzgi na dupe, do nieba choinki i wedzonej szynki oraz szczesliwego skoku do Nowego Roku! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2005 Czemu już nie wyświetlają się obrazki które tu daje? O.K. Już wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 tekstury słąbe, dlaczego suknia jest przezroczysta? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 31 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2005 Nie jest Chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 hehe... bo ja widze że jest przezroczysta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny drwal Napisano 31 Grudzień 2005 Share Napisano 31 Grudzień 2005 eh zawsze sie musisz slabych textur czepiac;] a wdzianko rzeczywiscie albo przeswituje, albo to retrayce, czy jak to tam;] cos mnie sie wydaje tak, patrzac na obrzeza klaty. no nic, lap jakas referke i popraw mu lapy, by bylo widac miesnie. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Styczeń 2006 Share Napisano 2 Styczeń 2006 Tego nie zniese, panie P4VV37. Jako fan fantasy i RPG nie moge sie zgodzic na taki ubior dla tego maga! ;] Poprzegladaj gierki, artworki o tematyce fantasy - w szczegolnosci z magami, bo ta suknia wyglada mi na suknie wieczorowa dla jakies panny, a nie dla powaznego, starszego maga wladajacego niezliczona iloscia zaklec ;]. Popraw to wasc, wstydu oszczedz :D! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2006 Tego nie zniese, panie P4VV37. Jako fan fantasy i RPG nie moge sie zgodzic na taki ubior dla tego maga! ;] Poprzegladaj gierki, artworki o tematyce fantasy - w szczegolnosci z magami, bo ta suknia wyglada mi na suknie wieczorowa dla jakies panny, a nie dla powaznego, starszego maga wladajacego niezliczona iloscia zaklec ;]. Popraw to wasc, wstydu oszczedz :D! To maże jakieś referki? Pozatym: może nie pamiętam dobrze, ale w gothic mieli podobne(Zajebista gra) Mało czasu-zrobiłem tylko projekt sceny. To nie było opacty-może reflect? Ale tego też nie sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 3 Styczeń 2006 Share Napisano 3 Styczeń 2006 Hir ju goł :) http://www.artfan.net/ http://www.forum.barrowdowns.com/images/readerart/jurious-wizards.jpg http://www.ctrl-c.liu.se/ftp/IMAGES/fantasy/redmagic.jpg http://www.rdinn.com/images/mages.jpg EDIT: http://www.ctrl-c.liu.se/ftp/IMAGES/fantasy/heroes.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 ... ok nad strojem później: narazie głowa -bez textur -sorry za błedy w treści postu[klawiatura mi się psuje] -maja pierwsza łepetyna(chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2006 aha-i brak tekstur, włosów(nie umiem maxhairandfur-tutki?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 7 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2006 Gdy nałoże włosy, wybiore load i wczytam odpowiednie włosy to coś dziwnego dzieje się z ich kolorami. używam maxowego hair and fur. Nioe wiem jak zmieniać materiał tak, aby dobrze wyglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 update Chyba coś wymyśliłem-to tak tylko żeby przedstawić o co mi chodzi. Głowa jest za mała, i wiem to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2006 a sama głowa, skończona ale bez textur wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 Dla mnie spox... Szczególnie strój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 10 Styczeń 2006 Share Napisano 10 Styczeń 2006 P4VV37 - stworz szate podobna do tej, ktora ma na sobie mag na tym obrazku (pierwszy z lewej) http://www.ctrl-c.liu.se/ftp/IMAGES/fantasy/heroes.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2006 Mogę spróbować, właściwie to wystarczy dorobić pasek, kilka zmian, buty i spodnie. Nie radze sobie z materiałem stroju. Zawsze wygląda jakoś... dziwnie. i trocę zmieniłem łeb(brode) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 12 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2006 Niedużo zrobiłem, tekstury chyba zmienie. morda trochę mu się zniszczyła. laske zrobie później, chyba dziś. ma buty, spodni nie widać ale ma:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 12 Styczeń 2006 Share Napisano 12 Styczeń 2006 Hmm no juz teraz lepiej, ale dalej nie tak jak byc powinno ;]. Popracuj naprawde nad strojem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P4VV37 Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 13 Styczeń 2006 Zrobię teraz jakiś pojazd później to dokończe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi