Napisano 23 Grudzień 200519 l hi, mam problem, otoz normalnie rozkladam siatke w uvw edytorze w 3ds-e i na koncu che uzyc nowego, wypasnego, odpisowanego toola: relax. ale on oczywiscie okazyje sie byc do bani, przy jakich kolwiek ustawieniach zle rozklada siatke! ;( , dlatego tez zostalem przy starym i sprawdzonym toolu w deep uv. z tym, ze teraz i tu sie problem pojawil... mam 3 sciany - takie same, wiec je nakladam je na siebie zeby miejsa zaoszczedzic- to jasne, weld-uje je, no ale niestety deep uv je rozdziela > dobrze uwzglednia wielkosc, ale wlasnie rozdziela je spowrotem na 3, jak z tego wybrnac? z gory thx za info. pozdr.
Napisano 24 Grudzień 200519 l Ja tam nie wiem, poszukaj w helpie może, albo pościągaj filmiki ze strony maxa tam jest pokazane jak oni używają relaxa.
Napisano 24 Grudzień 200519 l Autor ;) wiem jak go sie uzywa, smiem wlasnie przypuszczac, ze ****, chodzi w tym momencie o to zeby deep uv nie rozwalal weldowania podczas relaxuuu wie ktos?
Napisano 24 Grudzień 200519 l moze w deep uv nie ma czegos takiego jak weldowanie UV verteksow?? w mayi nie da sie weldowac verteksow na UV jesli nie sa "fizycznie" zweldowane na siatce w 3d, moze w tym problem? a moze deep uv rozlozysz siatke a potem w maxie ja layoutujesz? co do relaxa u mnie jak mialem triala tio dzialal dobrze, nawet lepiej niz ten mayowy, moze problem znowu tkwi w tym ze weldujesz uv? powodzenia
Napisano 25 Grudzień 200519 l Autor 1) maxowy na serio jest skopany > porownuje jego dzialanie z deep uv 2) > "a moze deep uv rozlozysz siatke a potem w maxie ja layoutujesz" , tak wlasnie robie i bede robic ;(, inaczej sie nie da...
Napisano 31 Grudzień 200519 l Autor o kura :o , pomylke chyba popelnilem, relax dziala chyba jednak dobrze (ten w maxie), na razie na 1 modelu sprobowalem ale dziala porzadnie, wiec chyba wogole tez tak bedzie, ustawcie tak : iterations:100 amount:1 stretch:0,2 i bedzie gralo
Napisano 31 Grudzień 200519 l o! hyhyhy - a ja się dziwiłem czemu to tak do dupy działa i wszystko i tak ręcznie muszę relaxować ;) dzięki :)
Napisano 12 Styczeń 200619 l Dopiero sie przyzwyczajam do Deep UV, denerwuje mnie przedewszystkim to, że często trzeba wybierać narzędzia (może dlatego, że nie znam skrótów klawiaturowych), w Max'ie to wszystko jest pod myszką ;). Aha i jak sie dzieli siatke, to w miejscu cieca vertexy sie rozdzielaja, i zaznaczajac jeden z nich (graniczny), zaznacza sie przy okazji drugi, i czesto nie mozna np. connect robic przez to, trzeba zaznaczac je innym narzedziem. Pozatym to swietny program jezeli idzie o szybkosc.
Napisano 13 Styczeń 200619 l Autor :\ ja w deep uv uzywam tylko relax tool ;) > reszta w maxie > uvw edytor > poleam takie dzialanie...