Dirk Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Witam A ja postanowiłem wymodelować coś bliższego dla mnie:) W rolach głównych: Piękna: Obudowa,jakaś stylowa, wykonana z aluminium.Piękne kształty i wnętrze :) Bestia: Obok obudowy stoi potężny serwer,którego kształt nie jest w szczególności urodziwy, natomiast jest Bestią jeśli chodzi o to co ma w środku Tak mniej więcej wygląda mój pomysł.Co o nim sądzicie?? Pozdrawiam i zyczę powodzenia innym użytkownikom bitwy
Lis Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Każdy lubi to, co lubi! Super walka się zapowiada! Powodzenia w Bitwie! Idę na rybkę. Mniam mniam
Tomasz S. Kruk Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 hehe pomysł genialny :) powodzenia !
Koniu_PL Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 Nom pomysłek jest cool. Może daj troche podniszczony ten serwer...Chodzi o obudowę, no wiesz poobijana, brudna :D A zamierzasz modelować, to, co jest w środku. czy tylko obudowę?
clown Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 chyba nie da rady zrobic tak zeby bylo widac to co w srodku i na zewnatrz chyba ze okno dac ale to moze sie okazac ładne:D
Leru Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 S.T.O.R.M. -> nietuznikowe podejście, ciekaw jestem jak Ci pójdzie :) powodzenia
Georgas Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 ciekawy pomysł, będe sięuważnie przyglądał postępom w pracy
Vorek Napisano 24 Grudzień 2005 Napisano 24 Grudzień 2005 oryginalny pomysł, ciekawe podejście do tematu :) Pozdrawiam
Dirk Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Witam Święta, Święta i już (prawie) po Świętach :) Niżej prezentuję mój pogląd na serwer. Nie wzorowałem się na konkretnej obudowie.Całość zrobiłem z głowy.Komentarze mile widziane :) Zastanawiam się jeszcze nad typem obudowy, która ma stać obok serwera.Co bedzie lepsze? Obudowa PC middle-end lub high-end? A może Macintosh G5? :) Parę słów odnośnie techniki... Modeluję w Rhino.Próbne renderingi będą również w Rhino.Ale połączę ze sobą 3D i 2D. Czyli: rendering podstawowy całej sceny, a następnie retuszowanie w PhotoPaincie. Całość będzie utrzymana w klimacie reklamy nowoczesnych technologii.
Pablonardo Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 pomysł ciekway, nie powiem:) okienko widze jednak zrobiłeś:) można by też pokombinować ze światłem. Gdyby tak tego "pięknego" oświetlić czymś w rodzaju blaskiem z nieba w tym przypadku może to być lampka na biurku, a tego cyfrowego potwora jakimś czerwonym światłem od dołu. Taka moja sugestia. Powodzenia
miwt Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 szczegolnie podoba mi sie pomysl polaczenia 2 technik 2d i 3d...w stylu relkamy nowoczesnych technologi..zobaczymy:)
Dirk Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Witam Mały update pracy. Zdecydowałem się, że rolę " Pięknej" odegra obudowa Soprano. Referki mam dobre bo obudowa stoi na moim biurku :)Jednak zdecydowałem się na parę uproszczeń w stosunku do orginału. Obudowa jak widać ma okno więc planuję umieszczenie tam paru podzespołów.
Dirk Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Oto mały podgląd na to jak bedzie wyglądać scena.W rogu pomieszczenia podwieszony będzie jakiś fajny LCD EIZO:) Na razie tego nie widać ale w pomieszczeniu będzie panował półmrok.
Dirk Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 Witam Kolejny mały update.Na razie skupię się na serwerze.Myślałem nad tym aby do serwera dołączyć jakieś rury, z których będzie buchać para, tak aby było widać że to bestia. Proszę o komentarze bo nie bardzo wiem czy pracka się podoba czy nie. Pozdrawiam
Koniu_PL Napisano 28 Grudzień 2005 Napisano 28 Grudzień 2005 Pracka wporzo jest... Narazie za mało szczegółów... W każdym razie życzę powodzenia ;)
W.I.K.I. 26 Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 I Co Dalej?? Kiedy Dodasz NastĘpne Elementy?? Czekam I Czekam A Tu Nic ;). Trzymam Za Ciebie Mocno Kciuki!!!:)
Shogun 3D Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Wiesz, możesz zaszaleć z tą obudową, zrobić ją na przykład w stylu secesyjnym, z intarsjowanego drewna, rzeźbioną... takie idee fixe, ale czemu nie? To przecież tylko pudło, kto powiedział, że musi być z plastiku albo blachy? Trzymam kciuki.
Rekomendowane odpowiedzi