Napisano 24 Grudzień 200519 l Witam A ja postanowiłem wymodelować coś bliższego dla mnie:) W rolach głównych: Piękna: Obudowa,jakaś stylowa, wykonana z aluminium.Piękne kształty i wnętrze :) Bestia: Obok obudowy stoi potężny serwer,którego kształt nie jest w szczególności urodziwy, natomiast jest Bestią jeśli chodzi o to co ma w środku Tak mniej więcej wygląda mój pomysł.Co o nim sądzicie?? Pozdrawiam i zyczę powodzenia innym użytkownikom bitwy
Napisano 24 Grudzień 200519 l Każdy lubi to, co lubi! Super walka się zapowiada! Powodzenia w Bitwie! Idę na rybkę. Mniam mniam
Napisano 24 Grudzień 200519 l Nom pomysłek jest cool. Może daj troche podniszczony ten serwer...Chodzi o obudowę, no wiesz poobijana, brudna :D A zamierzasz modelować, to, co jest w środku. czy tylko obudowę?
Napisano 24 Grudzień 200519 l chyba nie da rady zrobic tak zeby bylo widac to co w srodku i na zewnatrz chyba ze okno dac ale to moze sie okazac ładne:D
Napisano 24 Grudzień 200519 l S.T.O.R.M. -> nietuznikowe podejście, ciekaw jestem jak Ci pójdzie :) powodzenia
Napisano 26 Grudzień 200519 l Autor Witam Święta, Święta i już (prawie) po Świętach :) Niżej prezentuję mój pogląd na serwer. Nie wzorowałem się na konkretnej obudowie.Całość zrobiłem z głowy.Komentarze mile widziane :) Zastanawiam się jeszcze nad typem obudowy, która ma stać obok serwera.Co bedzie lepsze? Obudowa PC middle-end lub high-end? A może Macintosh G5? :) Parę słów odnośnie techniki... Modeluję w Rhino.Próbne renderingi będą również w Rhino.Ale połączę ze sobą 3D i 2D. Czyli: rendering podstawowy całej sceny, a następnie retuszowanie w PhotoPaincie. Całość będzie utrzymana w klimacie reklamy nowoczesnych technologii.
Napisano 27 Grudzień 200519 l pomysł ciekway, nie powiem:) okienko widze jednak zrobiłeś:) można by też pokombinować ze światłem. Gdyby tak tego "pięknego" oświetlić czymś w rodzaju blaskiem z nieba w tym przypadku może to być lampka na biurku, a tego cyfrowego potwora jakimś czerwonym światłem od dołu. Taka moja sugestia. Powodzenia
Napisano 27 Grudzień 200519 l szczegolnie podoba mi sie pomysl polaczenia 2 technik 2d i 3d...w stylu relkamy nowoczesnych technologi..zobaczymy:)
Napisano 27 Grudzień 200519 l Autor Witam Mały update pracy. Zdecydowałem się, że rolę " Pięknej" odegra obudowa Soprano. Referki mam dobre bo obudowa stoi na moim biurku :)Jednak zdecydowałem się na parę uproszczeń w stosunku do orginału. Obudowa jak widać ma okno więc planuję umieszczenie tam paru podzespołów.
Napisano 27 Grudzień 200519 l Autor Oto mały podgląd na to jak bedzie wyglądać scena.W rogu pomieszczenia podwieszony będzie jakiś fajny LCD EIZO:) Na razie tego nie widać ale w pomieszczeniu będzie panował półmrok.
Napisano 28 Grudzień 200519 l Autor Witam Kolejny mały update.Na razie skupię się na serwerze.Myślałem nad tym aby do serwera dołączyć jakieś rury, z których będzie buchać para, tak aby było widać że to bestia. Proszę o komentarze bo nie bardzo wiem czy pracka się podoba czy nie. Pozdrawiam
Napisano 28 Grudzień 200519 l Pracka wporzo jest... Narazie za mało szczegółów... W każdym razie życzę powodzenia ;)
Napisano 8 Styczeń 200619 l I Co Dalej?? Kiedy Dodasz NastĘpne Elementy?? Czekam I Czekam A Tu Nic ;). Trzymam Za Ciebie Mocno Kciuki!!!:)
Napisano 11 Styczeń 200619 l Wiesz, możesz zaszaleć z tą obudową, zrobić ją na przykład w stylu secesyjnym, z intarsjowanego drewna, rzeźbioną... takie idee fixe, ale czemu nie? To przecież tylko pudło, kto powiedział, że musi być z plastiku albo blachy? Trzymam kciuki.