emenemsbis Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Witam:) Na razie mam jedynie pomysł na pracę i baaaardzo wstępny szkic:) Dlatego tytuł jest tytułem roboczym, a pomysł taki (trochę oklepany pewnie, ale bardziej chodzi mi o przedstawienie jakiejś "natchnionej" pozy niż bycie oryginalną:)): dziewczyna w objęciach wielkiego potwora, który chciał ją zabić. jednak tak go zauroczyła, że topór wypada mu z ręki. W tej sytuacji dziewczyna okazuje się potworem...chyba,bo jeszcze nie jestem pewna czy w jej ręce umieścić jakąś broń, czy po prostu będzie to taka romantyczna pracka:) Jak zwykle zmienię wygląd pracy jeszcze z 10 razy zanim dojdę do mniej więcej porządanego efektu:) techinka: 2D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 witam w bitwie (Leru śpi) powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 witamy na forum, witamy w Bitwie heh, chyba jesteś juz drugą dziewczyną biorąc udział w bitwie. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Witamy na forum misku ;] I powowdzenia zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 emenemsbis -> witam na forum, witam w Bitwie, życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 ups..i jak zwykle popelnilam gafę na samym początku:P możecie mi powiedzieć jak zmienić nazwę wątku?bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę:> Dziękuję za tak miłe przywitanie:) Omenik,nie wiedziałam że tu jesteś:)witaj:* Już znalazłam, teraz (chyba) powinno być już dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 emenemsbis -> już zmieniłem :) ale możesz to zrobić wciskając EDYCJA przy pierwszym poście w wątku i tak wybierając GO ADVANCED, na górze będzie zmiana tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 Zamieszczam szkic mojej pracy. Brakuje jeszcze jednej ręki dziewczyny (bedzie ją trzymać nad potworkiem a w dłoni będzie jakiś sztylet albo coś w tym rodzaju),ale dorysuję ją dopiero jak siostra będzie mogła mi pozować;) sama jestem ciekawa jak to wyjdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 A tutaj początek moich zmagań:) Włosy dopiero zaczęłam, więc będą zupełnie inaczej wyglądać, ale już łatwiej sobie wyobrazić jak to bedzie wyglądało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Najs, robisz postępy w porównaniu z pracami z Devianta:) Jedyne do czego bym się przyczepiła, to te fałdy na szyi kobiety, niepotrzebne moim zdaniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2005 Dzięki Edyto:) nie kojarzę Ciebie z deva...ale cieszę sięże Ty mnie kojarzysz:) fałdy na szyi jak najbardziej potrzebne, może za ostro zrobione, ale potrzebne:) jak przejdę do robienia szyi i dekoltu to je trochę"zdelikatnię" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 No to dobrze, bo rzeczywiście są trochę zbyt uwydatnione;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masha Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Widzę, że konkurencja rośnie w siłę... Jaki ten świat mały :) witaj Em! Wciąż jestem pod wrażeniem twojej serii portretów. Ja tak nie umiem... Fajnie, że jesteś, podpatrzę sobie i się czegoś nauczę;). Zawsze tak kolorujesz? Szczegółowo kolejne fragmenty rysunku? Nie wątpię, że sobie poradzisz, ale i tak życzę powodzenia w bitwie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 "trochę oklepany pewnie, ale bardziej chodzi mi o przedstawienie jakiejś "natchnionej" pozy niż bycie oryginalną" Dlaczego?! Nie znam Cie, ale jezeli masz umiejetnosci to wykorzystaj je jakos sensownie, zamiast tworzyc ilustracje na okladke Harlequina ;) Ysz, te romantyczne kobiety. ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Masha - tak, tak właśnie robię, nie wiem, może to bardziej pracochłonne niż metoda "wpierw namaluję wszystko a potem dodam szczegóły", ale jakoś nie potrafię inaczej;) dzięki za miłe słowa:D Reanimator- ja również pozdrawiam:) ale niestety gustu się nie wybiera:P P.S.Niedługo powinnam zrobić gębulkę potworka, to będzie nowy update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Em naprawde powinnas sie przelamac i zaczac robic od ogolu do szczegolo. Nie masz pojecia jak to pomaga w okreslaniu kompozycji oswietelnia i... i w ogole wszytskiego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Zdaję sobie sprawę że to ułatwia sprawę, szczególnie w światłocieniu, skóra wtedy zawsze jest w tym samym odcieniu i wogóle...ale...ja po prostu mam taką naturę, że jak zabieram się za jakiś fragment pracy, to nie przepuszczę póki go nie skończę, bo inaczej jakoś tak się czuję...nie wiem jak to wytłumaczyć:) A oto kolejne "postępy" w pracy:) Jak obiecałam, zamieszczam fragment z mniej więcej skończoną twarzą potworka. Jak widać, panienka nadal nie ma rączki ze sztyletem, bo siostra ciągle nie ma czasu mi pozować:) I jak waszym zdaniem na razie to wygląda?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Prawdę mówiąc spodziewałam się, że potworek będzie miał bardziej "egzotyczny" kolor skóry, jakiś taki bagnisty czy co:D hehe:) Mam nadzieję, że popracujesz nad tymi ozdóbkami przy jej staniku, wyglądają dość sztucznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Stanik to dopiero zarys:) na razie męczę sie nad potworkiem, bo zamierzam go zrobić bardzo owłosionego:) ale żeby było też widać mięśnie...niedługomjak dam radę to zrobić, to zamieszczę jak wyglądają zrobieni do pasa:) (nie licząć ręki dziewczyny...eeeh..chyba będę musiała zmusić siostrę do pozowania:>) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 jak narazie elegancko:) troche mi nie pasuje wysokie czolo kolesia;P ale przeciez w koncu to ma byc bestia;P cieszy mnie to ze tyle nowych osob sie pokazalo:) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 artuross, to nie wysokie czoło, mu po prostu zamiast na głowie, to na łapach włosy porosły;) Zamieszczam kolejny update:) Miałam zrobić już całe brzuszki torsy itp ale jednak stwierdziłam że lepiej popracować nad image'm bestyjki, bo za potulna mi wyszła:) jak teraz waszym zdaniem wygląda?? lepiej??? coś dodać?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 ładne, ale zmiękcz futro i może niech się kolorem skóry różni od kobiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Ja widze kobieta jest umięśniona ^^ Fajowe ma bambucha :D Powodzenia życzę ;) Ciekawe, jak Ci to wyjdzie :] Powodzenia jeszcze raz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 bambucha:D hahaha:D fajne określenie;) dzięki, staram się jak mogę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 troche wyglada jakby mial jeza na ramieniu:P i zgadzam sie z Avangerem. moze jakis inny kolor skory?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 miało być trochę drapieżnie, więc ten jeż wcale nie jest takim złym skojarzeniem;) ale te futerko jeszcze nie jest dopracowane więc jeszcze z 10x się zmieni;) robię go właśnie bardziej demonicznego-czyli kolorek skóry bardziej czerwony, niedługo zamieszczę próbkę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 dodaj zmarszczek i kolców "podskórnych" na czole, ja wiem że ma odgrywać rolę Pięknej, ale bez przesady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paper_nr1 Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Kruca fuks! No ładne :) podoba mi się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Dziękuje Paper_nr1, cieszę się przeogromnie:) a teraz zamieszczam zmiany w wyglądzie bestyjki i dodane trochę jego ciałka i ręki. Jak pewnie wcześniej zauważyliście, troszkę poprawiłam urodę panienki, ale jeszcze będę poprawiać jej makijarz, żeby jeszcze ładniej wyglądała, a ten róg na ramieniu do poprawy, uprzedzam. Proszę o uwagi, co zmienić i wogóle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edyta Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 Ale masz tempo ;D Rogi na głowie trochę płasko wyglądają, może lepiej by było, gdyby światło jakoś bardziej się na nich rozchodziło niż tak linearnie, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi;) A tak to nieźle ci idzie, kobieta ma bardzo ładną twarz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 28 Grudzień 2005 Share Napisano 28 Grudzień 2005 NO! dobrze jest już! dziękuję za wykorzystanie porad :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2005 Edyta, narzucam sobie takie tempo, bo muszę jeszcze zrobić pracę na zaliczenie;) więc wolę tej zrobić jak najwięcej, potem zrobić tamtą a na koniec na tej nanieść ostateczne poprawki (jak zdąrzę) ale na dzisiaj to chyba już dość:P jutro te rogi poprawię (przyznam się szczerze że chyba jeszcze nigdy rogów nie malowałam...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 Kolejny mały update: Ciągle staram się upiększyć piękną, mniej więcej widać już jak będzie stanik wyglądał (dojdą ostatnie poprawki jak zrobię prawą rękę) ale tak na 90% już widać ostateczny wygląd. Muszę jeszcze poprawić prawą łapkę bestii, bo wygląda jakby to nie była jego ręka:/ a jakie wy jeszcze błedy widzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturros Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 jest oko:) tylko tak jak dla mnie: -troche brzuch kobieciny wyglada na plaski (taki troche znieksztalcony:P) -chyba ma za wielki tylek:] -no i te rogi jakos tak hmm... tez troszke plaskie;P co do reki to proponowalbym ja ustawic pod innym kontem tak zeby bylo ja widac w przerwie miedzy nia i nim;) a tlo jakies bedzie ?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 dzięki arturros:) nie wiem czy z tłem mi się uda, ale planuję zostawić tło zielone, ewentualnie jakieś ozdóbki dodać, a dookoła taką ramkę zrobić, hmmm...można tego typu obramowania często w książkach fantasy znaleźć - planuję tam różnego typu węże, kwiatki, nie kwiatki i tego typu rzeczy, czyli tak naprawde jeszcze połowy pracy nie wykonałam:/ a trochę łapki między nim a nią widać, spróbuję to jakoś jeszcze powiększyć, ale chyba się nie uda za bardzo;)a nad rogami siedzę siedzę i wysiedzieć nie mogę...ale już chyba mam na nie pomysł:D a z tyłkiem - już mam taką tendencję do rysowania dużych tyłków :D ale to jeszcze zarys ten tyłek, więc jeszcze wszystko może sięzmienić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 nie wiem czemu, ale strasznie podoba mi się pomysł z pocięciem skóry na brzuchu, przez tego stwora ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anathos Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 hmm, jeśli mogę coś dodać od siebie (; trochę ze światłem masz problemów; nie wiadomo tak właściwie skąd pada (zauważ że różne partie ciała kobitki wyglądają jakby były oświetlane z różnych stron, do tego coś nie tak jest ze skótem piersi - brzuch wygląda jakby był skręcony w inną stronę a piersi w inną; JEJ prawą pierś bym przesunął w JEJ prawo, i zmniejszył ciut; proponuje też zabawić się z kolorem (szczególnie skóry), bo barwa jest gliniasta, niezbyt zachęcająca. Właściwie szkoda że nie rysujesz 'globalnie', tzn od ogółu do szczegółu tylko partiami; wtedy można by było coś powiedzieć o kompozycji, harmonii etc i więcej kontrastu proszę:) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 anathos - dzięki wielkie za cenne uwagi:) postaram się nanieśc poprawki, tylko nie wiem czy mi wyjdzie cokolwiek z tego;) A co do kompozycji - niewiele się zmieniło porównując do skzicu, więc można tam trochęporównać co i jak:) Poprawiłam w końcu te rogi:]teraz wydaje mi sięże są w miarę ok:) dodałam w końcu jej prawą rękę - jest jeszcze do poprawy, ale na razie zostawiam jak jest:) teraz będę siedzieć nad większym dopracowaniem cieni, koloru skóry itp no i nad spodenkami bestyjki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anathos Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 coś nie tak z tym nożem jest (chodzi o skrót perspektywiczny); proponuje ustawić się tak jak ta kobieta, wziąść nóż i zrobić sobie zdjęcie (np właśnie ja często polegam na własnej anatomii gdy tworzę - robie zdjęcie i po kłopocie :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 jak mi ktoś kupi aparat to mogę sobie robić zdj co 5 min:P a tak muszę polegać na tym że może siostra zechce choć z 5 min popozować:] na szczęście jestem leworęczna, więc jakoś sobie poradzę z własną ręką...to nie to samo, bo inna perspektywa itp, ale lepsze to niż nic:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 no cóż niespecjalnie mi przypada do gustu wykonanie, ale to dopiero początek:) Kobieta chyba zgubiła parę żeber (o ile nie wszystkie) Czy naprawdę musisz ją cieniować ciemnoszarym kolorem? Całość stała się blada i nieciekawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 hmmm...u mnie na kompie jakoś więcej różu jest niż szarego na skórze, ale to wina monitora, bo mi sie psuje:) a co do wykonania, trudno się mówi - inaczej nie umiem:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 a oto kolejne poprawki - pocieniowałam inaczej brzuch (teraz już chyba widać że ma żebra:]),poprawiłam kąt sztyletu, troszkę prawą łapkę...i dodałam ozdóbki przy majtkach:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anathos Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 nadal masz kłopoty z nożem; powinien być w linii horyzontalnej bardziej, a koniec ostrza powinien się zmniejszać z perspektywą, bo teraz wygląda jak scyzoryk:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 dzięki:) postaram się to poprawić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paper_nr1 Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 A mi się podoba. :) Nie wiem czy dobrze widzę bo podobno mam kłopoty ze wzrokiem:p ale wydaje mi się, że palce bestyji:p śakieś takie kulfony wyszły. Jeszcze dodam, że się nie znam:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 29 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2005 No właśnie z tymi palcami miałam wielki problem, aż w końcu stwierdziłam że na razie daję sobie z nimi spokój. Jak będęrobić już tylko kosmetyczne poprawki, to się za nie wezmę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 29 Grudzień 2005 Share Napisano 29 Grudzień 2005 jak narazie najbardziej mi sie podoba ze wszystkich pracek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenemsbis Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2005 Eden-3d, dziękuję, ale to dopiero początek bitwy, i jeszcze wszyscy się rozkręcą:)Zamieszczam już całe sylwetki, choć w nogach widać więcej plam niż cieniowania:) ale już mniej więcej widać jak centrum pracy będzie wyglądało:) przypominam że jeszcze planuję ramkę i możliwe że jakieś bajery w tle:P trochę to małe:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 no, niestety, tym razem będę musiał się CZEPIAĆ :( Noga kobiety: *fatalny kolor skóry, jak przypieczony kurczak *dziwne ułożenie i proporcje w okolicach stopy *wklęsły "pas" poniżej kolana (z powodu cienia) Koleś: *ma palce jak widły *to co upuszcza, przypomina szczotkę do zębów (proponuję powiększyć, dać topór zamiast siekierki) *jakim cudem stoi na palcach, i jeszcze ją trzyma? marudzenia dużo, poprawiania trochę mniej. uda się, jeśli z którymś punktem się nie zgadzasz, to pisz albo namaluj po swojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi