Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam:)

Na razie mam jedynie pomysł na pracę i baaaardzo wstępny szkic:) Dlatego tytuł jest tytułem roboczym, a pomysł taki (trochę oklepany pewnie, ale bardziej chodzi mi o przedstawienie jakiejś "natchnionej" pozy niż bycie oryginalną:)): dziewczyna w objęciach wielkiego potwora, który chciał ją zabić. jednak tak go zauroczyła, że topór wypada mu z ręki. W tej sytuacji dziewczyna okazuje się potworem...chyba,bo jeszcze nie jestem pewna czy w jej ręce umieścić jakąś broń, czy po prostu będzie to taka romantyczna pracka:) Jak zwykle zmienię wygląd pracy jeszcze z 10 razy zanim dojdę do mniej więcej porządanego efektu:)

techinka: 2D

• Odpowiedzi 222
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ups..i jak zwykle popelnilam gafę na samym początku:P możecie mi powiedzieć jak zmienić nazwę wątku?bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę:>

Dziękuję za tak miłe przywitanie:) Omenik,nie wiedziałam że tu jesteś:)witaj:*

Już znalazłam, teraz (chyba) powinno być już dobrze:)

Napisano

emenemsbis -> już zmieniłem :) ale możesz to zrobić wciskając EDYCJA przy pierwszym poście w wątku i tak wybierając GO ADVANCED, na górze będzie zmiana tematu.

Napisano

Zamieszczam szkic mojej pracy. Brakuje jeszcze jednej ręki dziewczyny (bedzie ją trzymać nad potworkiem a w dłoni będzie jakiś sztylet albo coś w tym rodzaju),ale dorysuję ją dopiero jak siostra będzie mogła mi pozować;) sama jestem ciekawa jak to wyjdzie:)

Napisano

Najs, robisz postępy w porównaniu z pracami z Devianta:) Jedyne do czego bym się przyczepiła, to te fałdy na szyi kobiety, niepotrzebne moim zdaniem:)

Napisano

Dzięki Edyto:) nie kojarzę Ciebie z deva...ale cieszę sięże Ty mnie kojarzysz:) fałdy na szyi jak najbardziej potrzebne, może za ostro zrobione, ale potrzebne:) jak przejdę do robienia szyi i dekoltu to je trochę"zdelikatnię"

Napisano

Widzę, że konkurencja rośnie w siłę... Jaki ten świat mały :) witaj Em! Wciąż jestem pod wrażeniem twojej serii portretów. Ja tak nie umiem... Fajnie, że jesteś, podpatrzę sobie i się czegoś nauczę;). Zawsze tak kolorujesz? Szczegółowo kolejne fragmenty rysunku?

Nie wątpię, że sobie poradzisz, ale i tak życzę powodzenia w bitwie :).

Napisano

"trochę oklepany pewnie, ale bardziej chodzi mi o przedstawienie jakiejś "natchnionej" pozy niż bycie oryginalną"

Dlaczego?! Nie znam Cie, ale jezeli masz umiejetnosci to wykorzystaj je jakos sensownie, zamiast tworzyc ilustracje na okladke Harlequina ;)

Ysz, te romantyczne kobiety. ;)

Pozdrawiam

Napisano

Masha - tak, tak właśnie robię, nie wiem, może to bardziej pracochłonne niż metoda "wpierw namaluję wszystko a potem dodam szczegóły", ale jakoś nie potrafię inaczej;) dzięki za miłe słowa:D

Reanimator- ja również pozdrawiam:) ale niestety gustu się nie wybiera:P

P.S.Niedługo powinnam zrobić gębulkę potworka, to będzie nowy update:)

Napisano

Em naprawde powinnas sie przelamac i zaczac robic od ogolu do szczegolo. Nie masz pojecia jak to pomaga w okreslaniu kompozycji oswietelnia i... i w ogole wszytskiego :]

Napisano

Zdaję sobie sprawę że to ułatwia sprawę, szczególnie w światłocieniu, skóra wtedy zawsze jest w tym samym odcieniu i wogóle...ale...ja po prostu mam taką naturę, że jak zabieram się za jakiś fragment pracy, to nie przepuszczę póki go nie skończę, bo inaczej jakoś tak się czuję...nie wiem jak to wytłumaczyć:)

A oto kolejne "postępy" w pracy:) Jak obiecałam, zamieszczam fragment z mniej więcej skończoną twarzą potworka. Jak widać, panienka nadal nie ma rączki ze sztyletem, bo siostra ciągle nie ma czasu mi pozować:) I jak waszym zdaniem na razie to wygląda??

Napisano

Prawdę mówiąc spodziewałam się, że potworek będzie miał bardziej "egzotyczny" kolor skóry, jakiś taki bagnisty czy co:D hehe:)

Mam nadzieję, że popracujesz nad tymi ozdóbkami przy jej staniku, wyglądają dość sztucznie.

Napisano

Stanik to dopiero zarys:) na razie męczę sie nad potworkiem, bo zamierzam go zrobić bardzo owłosionego:) ale żeby było też widać mięśnie...niedługomjak dam radę to zrobić, to zamieszczę jak wyglądają zrobieni do pasa:) (nie licząć ręki dziewczyny...eeeh..chyba będę musiała zmusić siostrę do pozowania:>)

Napisano

jak narazie elegancko:) troche mi nie pasuje wysokie czolo kolesia;P ale przeciez w koncu to ma byc bestia;P

cieszy mnie to ze tyle nowych osob sie pokazalo:) powodzenia!

Napisano

artuross, to nie wysokie czoło, mu po prostu zamiast na głowie, to na łapach włosy porosły;)

Zamieszczam kolejny update:) Miałam zrobić już całe brzuszki torsy itp ale jednak stwierdziłam że lepiej popracować nad image'm bestyjki, bo za potulna mi wyszła:) jak teraz waszym zdaniem wygląda?? lepiej??? coś dodać??

Napisano

miało być trochę drapieżnie, więc ten jeż wcale nie jest takim złym skojarzeniem;) ale te futerko jeszcze nie jest dopracowane więc jeszcze z 10x się zmieni;) robię go właśnie bardziej demonicznego-czyli kolorek skóry bardziej czerwony, niedługo zamieszczę próbkę:)

Napisano

Dziękuje Paper_nr1, cieszę się przeogromnie:) a teraz zamieszczam zmiany w wyglądzie bestyjki i dodane trochę jego ciałka i ręki. Jak pewnie wcześniej zauważyliście, troszkę poprawiłam urodę panienki, ale jeszcze będę poprawiać jej makijarz, żeby jeszcze ładniej wyglądała, a ten róg na ramieniu do poprawy, uprzedzam. Proszę o uwagi, co zmienić i wogóle:)

Napisano

Ale masz tempo ;D

Rogi na głowie trochę płasko wyglądają, może lepiej by było, gdyby światło jakoś bardziej się na nich rozchodziło niż tak linearnie, mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi;)

A tak to nieźle ci idzie, kobieta ma bardzo ładną twarz:)

Napisano

Edyta, narzucam sobie takie tempo, bo muszę jeszcze zrobić pracę na zaliczenie;) więc wolę tej zrobić jak najwięcej, potem zrobić tamtą a na koniec na tej nanieść ostateczne poprawki (jak zdąrzę) ale na dzisiaj to chyba już dość:P jutro te rogi poprawię (przyznam się szczerze że chyba jeszcze nigdy rogów nie malowałam...:))

Napisano

Kolejny mały update: Ciągle staram się upiększyć piękną, mniej więcej widać już jak będzie stanik wyglądał (dojdą ostatnie poprawki jak zrobię prawą rękę) ale tak na 90% już widać ostateczny wygląd. Muszę jeszcze poprawić prawą łapkę bestii, bo wygląda jakby to nie była jego ręka:/ a jakie wy jeszcze błedy widzicie??

Napisano

jest oko:) tylko tak jak dla mnie:

-troche brzuch kobieciny wyglada na plaski (taki troche znieksztalcony:P)

-chyba ma za wielki tylek:]

-no i te rogi jakos tak hmm... tez troszke plaskie;P

co do reki to proponowalbym ja ustawic pod innym kontem tak zeby bylo ja widac w przerwie miedzy nia i nim;)

a tlo jakies bedzie ?:D

Napisano

dzięki arturros:) nie wiem czy z tłem mi się uda, ale planuję zostawić tło zielone, ewentualnie jakieś ozdóbki dodać, a dookoła taką ramkę zrobić, hmmm...można tego typu obramowania często w książkach fantasy znaleźć - planuję tam różnego typu węże, kwiatki, nie kwiatki i tego typu rzeczy, czyli tak naprawde jeszcze połowy pracy nie wykonałam:/

a trochę łapki między nim a nią widać, spróbuję to jakoś jeszcze powiększyć, ale chyba się nie uda za bardzo;)a nad rogami siedzę siedzę i wysiedzieć nie mogę...ale już chyba mam na nie pomysł:D a z tyłkiem - już mam taką tendencję do rysowania dużych tyłków :D ale to jeszcze zarys ten tyłek, więc jeszcze wszystko może sięzmienić:)

Napisano

hmm, jeśli mogę coś dodać od siebie (;

trochę ze światłem masz problemów; nie wiadomo tak właściwie skąd pada (zauważ że różne partie ciała kobitki wyglądają jakby były oświetlane z różnych stron, do tego coś nie tak jest ze skótem piersi - brzuch wygląda jakby był skręcony w inną stronę a piersi w inną; JEJ prawą pierś bym przesunął w JEJ prawo, i zmniejszył ciut; proponuje też zabawić się z kolorem (szczególnie skóry), bo barwa jest gliniasta, niezbyt zachęcająca. Właściwie szkoda że nie rysujesz 'globalnie', tzn od ogółu do szczegółu tylko partiami; wtedy można by było coś powiedzieć o kompozycji, harmonii etc

i więcej kontrastu proszę:)

pozdrawiam.

Napisano

anathos - dzięki wielkie za cenne uwagi:) postaram się nanieśc poprawki, tylko nie wiem czy mi wyjdzie cokolwiek z tego;) A co do kompozycji - niewiele się zmieniło porównując do skzicu, więc można tam trochęporównać co i jak:)

Poprawiłam w końcu te rogi:]teraz wydaje mi sięże są w miarę ok:) dodałam w końcu jej prawą rękę - jest jeszcze do poprawy, ale na razie zostawiam jak jest:) teraz będę siedzieć nad większym dopracowaniem cieni, koloru skóry itp no i nad spodenkami bestyjki:)

Napisano

coś nie tak z tym nożem jest (chodzi o skrót perspektywiczny); proponuje ustawić się tak jak ta kobieta, wziąść nóż i zrobić sobie zdjęcie (np właśnie ja często polegam na własnej anatomii gdy tworzę - robie zdjęcie i po kłopocie :) )

Napisano

jak mi ktoś kupi aparat to mogę sobie robić zdj co 5 min:P a tak muszę polegać na tym że może siostra zechce choć z 5 min popozować:] na szczęście jestem leworęczna, więc jakoś sobie poradzę z własną ręką...to nie to samo, bo inna perspektywa itp, ale lepsze to niż nic:]

Napisano

no cóż niespecjalnie mi przypada do gustu wykonanie, ale to dopiero początek:)

Kobieta chyba zgubiła parę żeber (o ile nie wszystkie)

Czy naprawdę musisz ją cieniować ciemnoszarym kolorem? Całość stała się blada i nieciekawa.

Napisano

hmmm...u mnie na kompie jakoś więcej różu jest niż szarego na skórze, ale to wina monitora, bo mi sie psuje:) a co do wykonania, trudno się mówi - inaczej nie umiem:]

Napisano

a oto kolejne poprawki - pocieniowałam inaczej brzuch (teraz już chyba widać że ma żebra:]),poprawiłam kąt sztyletu, troszkę prawą łapkę...i dodałam ozdóbki przy majtkach:]

Napisano

nadal masz kłopoty z nożem; powinien być w linii horyzontalnej bardziej, a koniec ostrza powinien się zmniejszać z perspektywą, bo teraz wygląda jak scyzoryk:)

Napisano

A mi się podoba. :)

Nie wiem czy dobrze widzę bo podobno mam kłopoty ze wzrokiem:p ale wydaje mi się, że palce bestyji:p śakieś takie kulfony wyszły. Jeszcze dodam, że się nie znam:p

Napisano

No właśnie z tymi palcami miałam wielki problem, aż w końcu stwierdziłam że na razie daję sobie z nimi spokój. Jak będęrobić już tylko kosmetyczne poprawki, to się za nie wezmę:)

Napisano

Eden-3d, dziękuję, ale to dopiero początek bitwy, i jeszcze wszyscy się rozkręcą:)Zamieszczam już całe sylwetki, choć w nogach widać więcej plam niż cieniowania:) ale już mniej więcej widać jak centrum pracy będzie wyglądało:) przypominam że jeszcze planuję ramkę i możliwe że jakieś bajery w tle:P

trochę to małe:]

Napisano

no, niestety, tym razem będę musiał się CZEPIAĆ :(

Noga kobiety:

*fatalny kolor skóry, jak przypieczony kurczak

*dziwne ułożenie i proporcje w okolicach stopy

*wklęsły "pas" poniżej kolana (z powodu cienia)

Koleś:

*ma palce jak widły

*to co upuszcza, przypomina szczotkę do zębów (proponuję powiększyć, dać topór zamiast siekierki)

*jakim cudem stoi na palcach, i jeszcze ją trzyma?

marudzenia dużo, poprawiania trochę mniej. uda się, jeśli z którymś punktem się nie zgadzasz, to pisz albo namaluj po swojemu

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności