Napisano 3 Styczeń 200619 l trochę nie ta grupa, ale... mam duży problem ze spamem od jednego nadawcy. codziennie dostaję maila na wszystkie adresy na własnej domenie (również testowe, nigdy nigdzie nie publikowane i nie przesyłane nikomu) o identycznej treści : ktoś się z tym spotkał? to zwykły spam, czy może mam jakiś syf w systemie (sprawdzałem spybootem i adaware)?
Napisano 3 Styczeń 200619 l Z calkowitym niedostawaniem tych maili moze byc problem, ale zawsze mozna wlaczyc automatyczne usuwanie niechcianej poczty z konkretnego adresu. Tzn. w Thunderbirdzie tak jest. Ja tez dostaje jakies po... maile i nie moge sie ich pozbyc.
Napisano 3 Styczeń 200619 l Autor norton antispam ładnie mi je blokuje. zastanawia mnie jednak fakt dlaczego ten spam przychodzi również na konta z których nic nigdy nie było wysyłane ani nidzie w sieci nie były publikowane ich adresy.
Napisano 3 Styczeń 200619 l Autor ctrl + alt + del i luknij czy w procesach jest cos podejzanego podejżany jest jedynie pakiet norton internet security 2006 ;)
Napisano 3 Styczeń 200619 l co jest pod linkiem "visit our website" w mailu? Edycja: coś jak (radze nie klikać, chociaż chyba nieaktywny jest) http://makitos.com/?YLRYEXWVdfRBhBU11bR1BfUnRSX0cdW0dW bo podobne znalazłem w internecie? :) Edycja2: te maile to może jakieś łatwe do odgadnięcia były? Jak tak to pewnie skrypt spamujący po znalezieniu adresu serwera pocztowego sprawdza cały słownik dodając przed @ kolejne wyrazy.
Napisano 3 Styczeń 200619 l sanserif - ja tego dostaje codziennie dziesiatki. cały czas nowe adresy wyjsciowe, ale oferty niezmienne :(( a jakbym sie skusil na chocby co 10 oferte przedluzenia tego i owego to bym mial juz pewnie ze 4 metry dlugosci.
Napisano 3 Styczeń 200619 l Sorry za małego offtopa ale jak to robicie, że macie tyle spamu? Ja nigdy nie dostaje żadnego, chyba że czasami przyjdzie z jakiegoś serwisu, na którym podałem maila bo się logowałem. To dlatego, że korzystam z darmowej skrzynki tj. interia i oni mi blokują? Filtry w ustawieniach skrzynki mam wyłączone.
Napisano 3 Styczeń 200619 l ja dostaje ten syf na adres ktorego NIGDY nie podawalem w celach nie-graficznych. to sie bierze z tego ,ze on jest zczytywany przez boty z grup duskusyjnych (chyba). :)