Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Przez ostatnie trzy dni walczyłem z Mental Rayem. Efekt nie powala, ale moja cierpliwość się już skończyła. Musze powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony z efektu końcowego. Chciałem zrobić, jakąś aranżację, ale nie znam jeszcze na tyle Mentala żeby wyszło coś fajnego.

Ogólnie projekt zajął 20 godzin modelowania. 5 godzin na materiały no i z jakieś 10 na ustawienia i rendery.

Pytanie: Z kąt ta biała plama przed modelem? Czy to może za duży spectacular dla obudowy??

24.jpg

proba95zu.jpg

proba72tj.jpg

proba84in.jpgA teraz coś sentymentalnego :-)

proba39xs.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

sam model wydaje się poprawny mam tylko zastrzeżenia do materiałów jakoś mi nie pasują ale nie wiem możliwe że takie powinny być w oryginale, no faktycznie render nie zachwyca

Napisano
Jeżeli dobrze mi sie wydaje to ta plama jest przez to że final gather było wyłączone.

No właśnie było włączone!

Napisano

Materiały są ok. Co do rendera - moja diagnoza - energy multiplier za duży, zmniejszyć, a zwiększyć za to intensity światła. Najlepiej jak pokażesz ustawienia to się coś zaradzi :) o ile nikt nie będzie krzyczał, że to nie WIP ;) Specular nie ma nic wspólnego z tą plamą, bo nie wpływa na reflectance materiału, czyli to jak silnie przekazuje energię fotonów do otoczenia.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności