Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak w temacie. Prosze o naprowadzenie na jakieś tutki bądz materiały.

Musze zrobić prostą wizualizację. Woda wypływa z kraniku i spływa po dwóch obiektach.

Za wszelkie sugestie big thx

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

może plugi typu glu, real flow.

Mozna tez oczywiście w "gołym "sofcie to zrobić, ale plugi mnogą Ci to ułatwić (w zależności jak chcesz to pokazać)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki kannu

Chodzi mi bardziej jak to zrobić w samymm max'ie

Czego użyć do samej wody (particle)

Chodzi o to że woda na obiekcjie ma się zachowywać zgodnie z prawami fizyki

Spływać po pochyłościach, i wytłoczonych w bryle rowkach.

Cczego tu użyć jakaś grawitacja pewnie będzie potrzebna, jakiś reactor.

Napisano

http://www.allanmckay.com/ - w tutorialach, particle flow - drip system

Tutek opisuje jak zrobić taki efekt używając particle flow, potem bedziesz musiał tylko zrobić z particli siatkę używając blob mesh lub meta particles.

Pozdrawiam

Napisano

a ja szczerze polecam tak jak kannu wspomnial pluga glu3D firmy 3daliens najlepsze rozwiazania dla maxa jezeli chodzi o ciecze

Napisano

ja dlatego szycha mowiłem o roznych mozliwościach , bo to zależy co chcesz osiągnąć. Podam przykład : możesz chcieć mieć butelkę stojącąpod kranem z odkręconą wodą , a możesz chcieć mieć zblizenie pojedynczej kropli spływającej po butelce ( tak jak w reklamie piwa).

Sposób realizaci zalezy fod tego , co chesz uzyskać.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi udało mi się osiągnąć to co chciałem dzięki tutkowi (tutek świetny ale bardzo szybko koleś klika :x)

Mam teraz tylko teki problemi że używam PF source jak to ustawić żeby stworzyc w miarę realna wodę.

dzięki jeszcze raz pozdro

// edit szczytem mażeń byłby efekt podobny do tego

http://www.turbosquid.com/FullPreview/Index.cfm/ID/258414

Napisano
  • Autor

przepraszam że podbijam temat ale niemogę dac rady

da rade ustawić tak ten emiter??

Napisano

wszystko ladnie i pieknie w tym tutku ale jak teraz przypisac linią material wody zebym przy renderingu widzial wode. bo teraz nic nie widze tylko na prespective widze linie

a co do tego tutka z ogniem jak dodac blura tylko do ognia?? zeby nie dodawalo do calej sceny tylko do ognia jak w menu render zaznaczam motion blur to renderuje mi baaarrdzoo długo