Mr_SAN Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 Przedstawiam wam jedna z moich wielu animacji. Przedstawia ona taki malutki "schiz". Muzyka wzieta z gry Silent Hill. Pod wzgledem graficznym (jak na animacje) to mysle ze jest wystarczajaca (teksturki ostrutkie). Oto link http://rapidshare.de/files/10887101/Traumatyczny_w_zek_inwalidzki.avi.html A oto link do wersji mniej wazacej by latwiej mozna bylo ja sciagnac (14MB): http://rapidshare.de/files/10999290/TraumaWozek.avi.html
Master Kiełbaster Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 He? Ale o so chozi? Tekstury tak ostre, że porysowały mi monitor :( I te ostre krawędzie krat. Można było lepiej skompresować. Bo 50 MB na 1m filmiku to sporo...
mr.funky Napisano 12 Styczeń 2006 Napisano 12 Styczeń 2006 troche przesadziles z tymi teksturkami na wozku - mam na mysli np. ta rdze ktora dziwnym trafem na jednej jak i drugiej "poręczy" jest identyczna :)
Mr_SAN Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 Mysle ze jak na animacje to jest calkiem niezle. Fakt moze teksturki sie troche powtarzaja ale sama praca nad wozkiem tez nie zajela mi zbyt duzo czasu. Ale dzieki za uwagi - wezme je pod uwage.
kingwins Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 ruch kamery też jest animacją, jak uczy teoria ;) no cóż, jest to różnica jednak między animacją np. człowieka, jako całokształt, animacja ma swój klimat, z technicznego punktu widzenia, hmm.... ten ogień robiony w video post zawsze wyjdzie na pierwszy plan :D Pozdrawiam ps. długo się renderowało? cienie to shadow map?
Mr_SAN Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 hmm.... ten ogień robiony w video post zawsze wyjdzie na pierwszy plan :D Pozdrawiam ps. długo się renderowało? cienie to shadow map? Hehe, dokładnie - Videopost to istna katorga jeśli chodzi o ogień. Rendering trwał około 2-3 dni z przerwami. Najbardziej to zalezało mi wlasnie na utworzeniu jakiegos klimaciku. Zgadza sie cienie to zwykle shadow map bo inne by mi kompa upiekly :D. niedlugo dorzuce kolejne moje animacje (narazie polecam znajdujaca sie rowniez w tym dziale animacje "Termuś" link do niej jest w poście zatytulowanym "Terminatorek")
*NicoN_ Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 klimacik moze jest sądząc po screenie, ale textorki na wózku rażą . JAk bym miał poświecać 2-3dni na rendering troszke bardziej bym sie postarał nad samym modelem. Ale chyba animka trzyma poziom, sciagam
kannu Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 50 mb na jedną minute ???? nie ma mowy. skompresuj, to ściagne. powinno mieć 50 razy mniej
SUPER_OkO Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 dokladnie ja juz robilem 3 podejscia ale transfer nie przekraczal 5kb/s na 1 minute filmiku wystarczy 10mb w zupelnosci
Mr_SAN Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 Nie wiem jakie macie lacza ale mi sciaga to dosc szybko (testowalem). No ale jesli to dla was za duzo to zapraszam do obejrzenia animacji (Terminatorek) znajdujacej sie rowniez w tym dziale. Zajmuje ona 20MB i jest znacznie dluzsza. Zapraszam serdecznie.
kannu Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 nie wiem po co chcesz wiedzieć jakei mamy łacza. Sprawą niepodlegającą dyskusji jest wielkość pliku 50 mb - na minute . I nie robisz tu nikomu łaski. W drugim wątku prosiłeśo uwagi - moja uwaga jest taka, żeby nie uzywać tłustego druku i żeby produkować małe animki. I jak juz kilka osób Ci o tym pisze to tak zrób, albo sobie sam je oceniaj. pozdrawiam i czekam.
Baldack Napisano 13 Styczeń 2006 Napisano 13 Styczeń 2006 no 50 mb to duzo na 1min stanowczo... popracuj nad nia jeszcze chodzby ogien/textury/no i wiecej smootcha:P
Mr_SAN Napisano 13 Styczeń 2006 Autor Napisano 13 Styczeń 2006 ok. Kannu, spoko, nie unos sie tak :-D. Postaram sie zmniekszyc ciezar plikow w za paredziesiat minut (jak dobrze pojdzie to ta animka zajmowac bedzie 15MB) i z updatowac do nich linki.
Mr_SAN Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 I oto przedstawiam link do mniej wazacej wersju tej animacji (Dla tych, ktorym nie chce sie przewijac forum do tego mijsca umiescilem go tak ze na samym poczatku). Plik teraz zajmuje 14MB zamiast 50MB. Mysle ze to dobra statystyka :-D. http://rapidshare.de/files/10999290/TraumaWozek.avi.html
kannu Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 nie unosze sie, tylko na codzień robie animacje i mase animacji sciagam. I fakty są takie, ze to Ty sie musisz dostosować - w sumie to nic trudnego, bo nawet samym maxem mozesz skompresować materiał. pozdrawiam i życze powodzenia :)
SUPER_OkO Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 2-3 dni to sie renderowalo, to na jakim sprzecie pracujesz na 486 jeszcze?? Ogolnie mowiac to tego przyslowiowego klimaciku raczej nie osiagnales, a samej animacji to tam niestety nie zauwazylem, no i jeszcze ta fabula nie mam pojecia co chciales nam przekazac. Ale fajnie ze cos robisz i sie dzielisz tym z nami, pracuj dalej i sie nie zalamuj czytajac tego posta. Terminatorka pozniej sciagne i sie jeszcze powyzywam :D
Mr_SAN Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Hehe, renderowalo sie tak dlugo poniewaz zastosowalem FOGa zeby w oddali zaplecza za bardzo nie bylo widac :-)) Kannu - spoko, animka jest juz zmniejszona :-D. aha - zna ktos linka do dobrego tutka odnosnie robienia dobrego ognia w VIDEO POSCIE?
Master Kiełbaster Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 foga to kompy w grach renderują na żywo od 10 lat :P dobrego tutka odnosnie robienia dobrego ognia w VIDEO POSCIE? takie coś raczej nie istnieje(przynajminiej bez plugiinów)
Mr_SAN Napisano 14 Styczeń 2006 Autor Napisano 14 Styczeń 2006 Do "Master Kiełbaster" - Ale fog w grach jest mniejkomplexowy (zeby sie nie cielo) w porownaniu do renderow w NIErzeczywistym czasie. Po drugie w grach do renderowania jest wykorzystywana karta graficzna w ktorej procesor (GPU) ma 2 a czasem 3 razy wieksza moc obliczeniowa niz obecne glowne procesory (CPU), a 3dsmax wykorzystuje do renderingu tylko wolniejszy CPU. (GPU jest wykorzystywany tylko do Viewportów).
Rekomendowane odpowiedzi