Napisano 12 Styczeń 200619 l Hmm... w przerwie miedzy paroma projektami, glowkowaniem nad bitwa, splodzilem sobie takie cos. Sklejane z przeroznych fotek z sxc.hu. Jakies 3, 4 godzinki. Troche podmalowane itp. Kontur drzewka z jakiegos zdjecia (ale teksturowany wlasnorecznie :] ) Jezeli takie sklejanie / podmalowywanie to juz nie matte painting, to bardzo prosze mnie uswiadomic :]
Napisano 12 Styczeń 200619 l matte painting nie do konca okresla sposob tylko to do czego sie go uzywa. czyli jak ty to zrobisz nikogo nie interesuje. ma byc uzyteczne w danym ujeciu. a to mi sie tak srednio widzi... plaskie bardzo.
Napisano 12 Styczeń 200619 l dobre Myslałem ze drzewko to fota :) Kolor trawy i wogole ta łaczka ładnie wyszła . Ta skarpa mała po prawej mało przekonująca. Ta z lewej ma chyba za duzo detalu bo nie czuć przestrzeni jak zauważył Kengi. I światłocien mi tam nie gra , powinien byc jakis cien na skale pod tymi kepami trawy. Na konarze swiatla nie ma :( Mogłeś ładniejsze niebo znaleźć i ładniej horyzont zrobić , co nie zmienia faktu, że fajna pracka jest ta
Napisano 12 Styczeń 200619 l Ogolnie super tylko liscie na drzewie i ta skarpa taka jakas sztuczna :)
Napisano 13 Styczeń 200619 l trawa na pierwszym planie miażdży! ale brak tu drugiego planu :p czyli niema przestrzeni...no i jeszcze wszystko wyglada dosyć realnie poza tym konarkiem...to wygląda jak grupsze krecha powyginana i tyle..jakies smui czy światełko na to rzuć i będzie świetnie...pozdrawiam!
Napisano 13 Styczeń 200619 l wszytko bardzo fajnie wyszlo...drzewko super...wycwiczyles sie w tej malowaniu natury:D