Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
Patriotyczne komiksy i gry komputerowe chce finansować Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach nowego programu "Patriotyzm jutra"

"Patriotyzm jutra" to jeden z 11 tzw. programów operacyjnych ministerstwa na rok 2006. Na jego realizację przeznaczono 5 mln zł - czyli dwa razy więcej niż na program "Znaki czasu", w ramach którego w całym kraju powstają kolekcje sztuki współczesnej. Jednym z głównych celów "Patriotyzmu jutra" jest "edukacja patriotyczna skierowana do młodzieży, prowadzona w sposób zrozumiały i atrakcyjny". Projekty mogą zgłaszać instytucje kultury, samorządy, organizacje pozarządowe, media, szkoły i kościoły. Koordynacją zajmie się Zamek Królewski w Warszawie.

więcej na http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3112657.html

Wielka szansa dla polskiego niezależnego gameartu? ;)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

świetny news Sans :)

jestem szaaaalenie ciekawy co z tego wyjdzie, bo należy do tego dodać spore fundusze na kino polskie w tym roku. Zapowiada sie ciekawie , mam nadzieje, że nie skończy sie to wielkimi aferami korupcyjnymi :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

Heh, spece od After Burna zrobią "Ogniem i mieczem", oraz - przy okazji - "Popioły", spece od Realwave'a - "Potop - revolutions", zaś spece od organiki i anatomii zrobią "Pana Wołodyjowskiego - reaktywacja", co Wy na to?

Napisano

Ciekawe czy ktoś podejmie próbę gry patriotycznej :D

osobiście nie mam pojęcia jak by to miało wyglądać (Call of Duty? ;) w artykule podali tylko przykłady komiksów patriotycznych.

Ciekawe... 5 mln to niezła kaska, może ktoś się pokusi :)

Napisano

Jeśli ktoś ma wujka w rządzie to ok.

Poza tym takie produkcje zawsze były mdłe i słabe artystycznie.

Ale jak kto co lubi.

Napisano

Ciekawe co oni rozumieja przez patriotyzm w grach i komiksach? Pomysl mi sie generalnie nie podoba. Niech panstwo tworzy dobre warunki do rozwoju gospodarki i przez to do robienia gier, a nie wymysla takie rzeczy.

Napisano

Ciekawe... 5 mln to niezła kaska, może ktoś się pokusi :)

hahaha, Ziomu myśle, że na ta kse sie pokusili dawno zanim to zostało ogłoszone i że ona jest juz dawno rozdana :DDDDD hahahaha.