Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Witam wszystkich. To moja pierwsza praca, jeśli chodzi o pojazdy, im dłużej ją robię tym mniej mi sie podoba. Nie potrafie sobie sam poradzić więc proszę o pomoc. Zobaczcie oceńcie jak co to prosze o kontakt na gg. Z góry dzięki. PS. Wiem, że ktoś już taki model robił i wygląda on o niebo lepiej od mojego, ale bede sie starał, zobaczę co wyjdzie.
Tymek Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Noo przede wszystkim to chamfery, bo gallardo ma ładne ostre linie w bryle. Można się domyślić, że to Lambo, więc nie ma tragedii ;) Ile czasu już to robisz? Aha, no i jakaś siateczka by się przydała.
Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Wiesz jestem początkującym użytkownikiem 3ds max'a więc za wiele nie umiem, chamferem posługiwać się próbowałem z mizernym skutkiem. Robię tę prackę 2 dni, a siatke aż boje sie pokazać.
polka dot Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 zajrzyj tu na forum do max faq, tam masz o meshsmooth trochę i między innymi o chamferze właśnie, poza tym w maxie F1 > chamfer :D lubin ten koło legnicy? :D
Tymek Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 Hmm, no wiesz... ja po dwóch dniach z 3d studio (jescze spod DOS-u :D) zrobiłem stolik z kieliszkiem ;) Nie załamuj się, tylko do roboty i dawaj siatkę :) {EDIT} 2) 2 dni z tym modelem, ale to nie znaczy ze wcześniej nic nie robiłem, w 3d s max siedze od wakacji ale patrząc na niektóre pracki to jestem kompletnym amatorem No niby tak... trochę za daleko poszedłem z wnioskiem, sorry ;) A metoda z plane to bardzo dobra metoda.
Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 1) tak ten koło legnicy 2) 2 dni z tym modelem, ale to nie znaczy ze wcześniej nic nie robiłem, w 3d s max siedze od wakacji ale patrząc na niektóre pracki to jestem kompletnym amatorem 3) siatka to siatka już podaję Aha i jeszcze pytanko czy nie lepiej to zacząć od początku inną metodą niż z plane'a?
hkropinski Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 model nie ejste najgorszy, poprawisz chamfery ibedzie ok, tylko zeby bardzoej wyostrzyc model to daj ms'a na classica i x2, pozdr
ReflectVision Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 poogladaj siatki na forum ... ta jest zla niestety
Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Wiem Qba widziałem twoje pracki i na nich się właśnie wzoruję btw. pisałem do Ciebie na gg. PS: wywaliłem ten crap robie od nowa jakoś lepiej idzie
Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 Teraz wygląda to mniej więcej tak. Więc część modelu już mam. Mam pytanie. Czy ktoś może mi podrzucić jakiś dobry tutorial dotyczący tworzenia grilla (siateczki czy jak to zwał), bo szukałem i kiedyś znalazłem ale nie pamiętam gdzie i teraz już jakoś nie moge na to trafić z góry dzięki.
mentaller Napisano 15 Styczeń 2006 Napisano 15 Styczeń 2006 nie pamiętam linka, ale na 3dtotal w dziale tutorials, lub na smcars.net
Sam Napisano 15 Styczeń 2006 Autor Napisano 15 Styczeń 2006 dzięki za tutorial ale mam jeden problem. W lamborghini siateczki (grill) są zakrzywione i po ukończeniu grilla on nie pasuje do otworu w karoserii. Może mi ktoś poradzić jak łatwo dostosować grill do otworu? jeśli to wogóle możliwe? Z góry dziękuję
Euzebi Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Moze to?? ........... http://www.max3d.pl/tut.php?id=44
Kr3tz Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 Albo tutek z CG-Cars.com?- http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=190 W tym tutku jest o tym 'zakrzywianiu' grilla.
Sam Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Napisano 16 Styczeń 2006 KRÓLESTWO ZA CZCIONKE LAMBORGHINI (oczywiście darmową:) aha niedługo rzuce nowego screena z nowym modelem więc obserwójcie forum i oceńcie jak tylko sie pojawi. pozdr.
Sam Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Napisano 16 Styczeń 2006 Oto nowe screeny z mojej pracy nad modelem: Wytykam błędy, które zuważyłem i z którymi nie moge sobie dac rady: przede wszystkim te cholerne światła, po pierwsze są okrągłe a po drugie każdy widzi, następnie tył to już wy zobaczcie nie bede sie rozpisywał, drzwi to ja juz wyklepię więc o nich nie musicie wspominać :) Z tyłu drażni mnie okrągłe okno którego za choler nie moge "zkwadracić" lol. Tak więc prosze pomózcie na ile będziecie w stanie bo dzisiaj pół dnia męczyłem się ze swiatłami i nie moge ich naprawić. Aha i jezcze jedno typ smootha nie może być w moim przypadku inny niz NURMS bo jak zmieniam na classic albo to drugie samochód jest dwukrotnie bardziej zabugowany.
Rekomendowane odpowiedzi