flashmaster Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 witam czy jest mozliwosc podlozenia filmu avi jako background zeby bylo widac kazda klatke przy renderingu czyli przy suwaniu timeline zeby klatki filmu przeskakiwaly razem z animacja w maxie
tweety Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 np: jako background? wciśnij 8 (dodaj plik avi) a potem ustaw w Alt+B żebyś widział backgorund.
SUPER_OkO Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 i zaznacz w opcjach background - match rendering output
flashmaster Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Napisano 16 Styczeń 2006 wciskam 8, jako background daje bitmap i wybieram avi potem alt+b match rendering output , animate background , display background wrzucam tez tam ten sam filmik.avi i rezultat mam taki ze widze film w vievpoincie ale kiedy suwam timeline nic sie nie zmienia a chce zeby klatki maxa przeskakiwaly razem z klatkami filmu.
piotrek Napisano 16 Styczeń 2006 Napisano 16 Styczeń 2006 rezultat mam take ze nie widze filmu w vievpoincie ani kiedy suwam timeline nie zmieniaja sie klatki kiedy zrenderuje to najbardziej skomplikowane zdanie, jakie w życiu widziałem :)
SUPER_OkO Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 preferences-viewporsts-zaznacz update background i costatam cos
Valoos Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Po naciśnieciu Alt+B zaznacz jeszcze Animate Background (na samym dole), co do swobodnego przesuwania suwaczka i wyświetlania tła to jeśli plik masz skompresowany np. divx'em to sobie poczekasz zanim max dojdzie do kolejnej klatki (np. przy 20sek. musi przeliczyc cały kawałek filmu od najbliższej klatki kluczowej). Dlatego najlepszym sposobem jest albo rozkompresowanie do nieskompresowanego avi (plik pewnie będzie duży), albo rozłożenie do sekwencji klatek.
Rekomendowane odpowiedzi