Napisano 16 Styczeń 200619 l Taki projekt koncepcyjny łazienki do wypasionego domu opieki zrobiłem z kolegą
Napisano 16 Styczeń 200619 l Autor bo wprowadzają dużo ciepła do tego wnętrza idea była taka żeby zrobić łazienkę jak najbardziej przyjazną dla starszych ludzi postawilismy przedewszystkim na funkcjonalność oraz opakowanie brzydkich urządzeń dla niepełnosprawnych w przyjemne dla oka klimaty
Napisano 17 Styczeń 200619 l czy brązowe jesienne liście, trzy gołe chude badylki to jakaś alegoria jesieni życia, starości?
Napisano 17 Styczeń 200619 l Autor może tak się kojarzyć ale za to jaka ładna ta "złota jesień życia"
Napisano 17 Styczeń 200619 l renderki fajne :D ale wydaje mi się że ta długie "proręcze" to raczej nie wytrzymają na takiej długości i druga rzecz tyle kombinacji to może trzeba było jeszcze zrobić opuszczaną umywalkę i lustro z regulacją ;)
Napisano 17 Styczeń 200619 l Autor a po co komu opuszczana umywalka ta jest zamontowana wedłóg norm urządzeń dla niepełnosprawnych. A lustro choć na renderze tego nie widać w projekcie jest przewidziane i opisane jako uchylne. Poręcz pewnie posiadałaby jakieś dodatkowe mocowania poprostu nie pokazaliśmy tego. pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 200619 l no mi osobiście średnio sie podoba, szczególnie patyczki wystające z prostopadłościanu (zresztą całośc jest jeszcze odgrodzona chromobarierką). Dlaczego tak są rozmieszczone sprzęty wewnątrz? troszkę długa jest droga pomiędzy umywalką a wanną/natryskiem. sprawne połączenie chyba powinno być zapewnione na drogach Miska-Umywalka, Umywalka-Wanna/natrysk. przeraża mnie wisząca z sufitu poręcz. chyba ma ułatwiać poruszanie sie, ale na tak długiej drodze na samą myśl robią mi sie odciski. Nie wiem jakie mieliscie ograniczenia powierzchniowe i gabarytowe, ale może uklad miska-umywalka-wanna/natrysk byłby lepszy. Lub natrysk-miska-umywalka-wanna (z wanny i natrysku rzadko sie korzysta w trakcie jednej sesji) Przyjemne renderki. Pozdrawiam
Napisano 18 Styczeń 200619 l kolega widze że nerwowy :p dałeś koncepcje to się dziwisz że się ludzie czepiają-pytają?? :D co do umywalki to tak mi się wydawało i tyle.... a jeżeli już, to zakładasz że wszyscy kożystający z takiej łazienki we wszystkich pokojach będą na wózkach?? to dlaczego na planszy są "normalni" ludzie?? a lustro uchyla nie na pilota :P
Napisano 18 Styczeń 200619 l duże okno --będzie wiało i staruszki szybciej na zapalenie płuc kojfną ;-) jak i dziadkowie podglądacze spadający z drzew.. ale to dobrze bo dps bedzie miał dużą rotację ;-) a tak powages to + dobrze że dużo miejsca bo starczy dla pielęgniarek to coś na suficie to szyna? powinna włazić przede wszystkim nad wanne bo tam wyciąg elektryczny jest najbardziej potrzebny a na reszcie przestrzeni poręcze przzy ścianach wystarczą staruszki mają problemy z tak wysokim podnoszeniem rąk - krążenie itp. umywalka z regulacją wysokosci to lux zwłaszcza gdy jedna osoba jest na wózku z druga nie może się schylać fajne renderki pozdro
Napisano 18 Styczeń 200619 l Bardzo trudny temat. Przy takim przeznaczeniu lepiej robić otwarty prysznic, bez szyb, które mogłyby się potłuc; większy tak by opiekun miał łatwy dostęp i ew. łatwiejszy dojazd wózkiem; najlepiej bez brodzika, o który można się potknąć i który uniemożliwia dojazd wózka; koniecznie z odpływem w posadzce. Miska ustępowa w takim obiekcie powinna być chyba wisząca. To jakiś konkurs? :>
Napisano 18 Styczeń 200619 l Miska ustępowa w takim obiekcie powinna być chyba wisząca. no właśnie. zawsze mnie to dziwiło: dlaczego zawsze w takich miejscach jak domy opieki czy szpitale - są wiszące. jak ma to ułatwić życie?
Napisano 18 Styczeń 200619 l tweety, to nie chodzi o komfort tylko o łatwość czyszczenia podłogi i higienę.
Napisano 18 Styczeń 200619 l Mam pytanie... jaki soft lub metoda, służy do uzyskiwania takiego efektu rzutu z wymiarami jaki widać u góry pierwszej planszy?? Proszę o w miarę szczegółową odpowiedź
Napisano 27 Styczeń 200619 l sory ze odkopuje, ale należą się gratulacje :D http://www.kolo.com.pl/konkurs/215_2437.htm więc: GRATULACJE :]
Napisano 27 Styczeń 200619 l dołączam się. tym bardziej, że: Dwa równorzędne trzecie miejsca zajęli - Monika Chorzęda za łazienkę przy sypialni i Damian Kordy za pokój kąpielowy. Nagrody za drugie miejsce nie przyznano. Dziesięciu studentów otrzymało wyróżnienia. że tak zapytam: co jest nagrodą?
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor dzieki ludzie :-) to był taki mały konkursik na naszej jeszcze mniejszej uczelni pozdrawiam.
Napisano 3 Luty 200619 l stary naprawde projekt podchodzi pod moj gust :) i prezentacja jest fajna :)