adek Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Dodatek dla użytkowników przeglądarki Firefox. Od dzisiaj możecie sobie dodać wyszukiwarkę forum w firefoxie. Wystarczy wejść na główną stronę max3d.pl i po lewej stronie pod wątkami RSS kliknąć na link. http://mycroft.mozdev.org/download.html?name=max3d.pl&submitform=Search -- edit: OK.Z ciekawości chciałem sprawdzić jak to wygląda w przypadku Opery. Bardzo podobnie. Prosze bardzo. Troche inaczej wygląda dodawanie ale działa. -- Wyszukiwarka Max3D.pl dla przeglądarki Opera. Niestety w przypadku Opery nie jest tak wesoło. Przeglądarka nie ma gotowych rozwiązan ktore automatycznie dodadza wyszukiwarke. Aby dodać system wyszukiwania Max3D.pl w Operze należy kliknąć na poniższy link: http://nontroppo.org/opsed/download.php?dd=p&plugin=573&type=SE7 Należy zapisać sobie ten plik tekstowy z rozszerzeniem .se7 na dysku. Następnie pobrać program Opera Search.ini Editor: http://opera-info.xorg.pl/download/opsed/opsedsetup125.exe i za jego pomoca zaimportować plik .se7. Można również pobrać plik search.ini (poniżej search.zip) i zastąpić go głównym katalogu Opery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 heh, świetne to jest brawo Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 cool! danke schoen :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAF Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 ekstra :D i działa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Płaczcie userzy IE;] Moze to skloni Was do zmiany przegladarki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nevariel Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 ale mamy bajer:) THX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 Ciesze sie, ze sie moze przydac. Kliknijcie, ze wtyczka działa poprawnie: [Judge It!] -> http://mycroft.mozdev.org/download.html?name=max3d.pl&submitform=Search Kod powinien byc dobry ale niech mozilla zaakceptuje w bazie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Wypas, wlasnie czegos takiego mi brakowalo dziala świetnie (juz zaraportowane) dziekujemy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 A co z opera'owcami? ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 Właśnie skończyłem pisać. W pierwszym poście jest. Sprawdzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 yaaaay, spelnilo sie moje marzenie, prosilem o to kiedys zreszta :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 u mnię cos z moją operą to działaś nie chce:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 u mnię cos z moją operą to działaś nie chce:/ Jaka opere masz? Po pobraniu kliknij otworz. Powinno pojawic sie okno z pytaniem czy dodac nowy "search engine". Wymaga restartu Opery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 fajne, fajne :) mała rzecz a cieszy. dzięki Adek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Jaka opere masz? Po pobraniu kliknij otworz. Powinno pojawic sie okno z pytaniem czy dodac nowy "search engine". Wymaga restartu Opery. Mam to samo. Kiedy daję otwórz dostaję komunikat z Opery, że "nie można uruchomić aplikacji" :/ Mam najnowszą wersję. O co kaman? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 nom ja też najnowszą, a o nowym silniku ani słowa:/ buuuuuu ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 Hmm... sprobujcie w takim razie inaczej. Pobierzcie ten plik. To jest plik tekstowy z rozszerzeniem .se7. Nastepnie uruchomcie Opere i File (Plik) / Open (Otwórz) i wybierzcie ten plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 Niestety po otwarciu pliku widzę kod źródłowy i żadnego pytania o nowy search engine. :/ Może trzeba przeinstalować Operę...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 OK. Za chwile zaktualizuje pierwszy post. Niestety pod Opera nie jest tak dobrze. Nie ma takiego automatu jak pod Firefox'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 16 Styczeń 2006 Share Napisano 16 Styczeń 2006 ok Adku wierzymy w Ciebie:) i czekamy z nadziejami:P tak w ogóle to czemu u jednych działa a u innych nie? SDK się zmianiło w nowej wersji czy co, dobra powoli lece spać, (nareszcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 16 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2006 ok Adku wierzymy w Ciebie:) i czekamy z nadziejami:P tak w ogóle to czemu u jednych działa a u innych nie? SDK się zmianiło w nowej wersji czy co, dobra powoli lece spać, (nareszcie) Nie nie. Nic sie nie zmienilo. Nie da sie pod Opera tego zautomatyzowac. Albo recznie wpisac w plik .ini albo wygodniej zaopatrzyc sie w ten program z pierwszego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remedy Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Są dwie możliwości: a) nie potrafię posługiwać się tym programem b) moja Opera wymaga reinstalacji. Niby wszystko w programie jest dodane ale w Operze tego nie ma :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2006 Zainstaluje ten program. Pozniej otworz opere i wybierz ten plik. Musi dzialac :) Alternatywna metoda. Alternatywna metodoa jest odwiedzenie adresu: http://nontroppo.org/opsed/download.php?dd=e&plugin=573&type=SE7 i przeciągnięcie sobie przyciku na gorny pasek i gotowe. Jednak wtedy masz drugie pole wyszukiwania. Ta pierwsza metoda jest zdecydowanie lepsza. Sprawdz jeszcze raz. Edit: Kolejna metoda w Operze, zastapienie pliki search.ini z załącznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi