Shogun 3D Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Jak ktoś poszukuje dobrego wzornictwa bizantynskiego i generalnie wzornictwa północno wschodnich rejonów morza sródziemnego, to zapraszam na stronką firmy, która oferuje wszelakie mozaiki w tej konwencji. http://www.mosaiclegs.com/content/currentprojects.htm PS: Jeśli powinno to trafić do działu referek, to przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 no nie ktore naprawde fajne moga sie przydac pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 a nie "bizantyJskie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Ani one bizantyjskie ani bizantynskie, nawet nie romanskie:), miejscami raczej popartowe:) chociaz przyjemne dla oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Różnie się to pisze, nie wiem, która wersja jest ostatecznie poprawna. Znalazłem to szukając floratur bizantyńskich, ale niewiele tego znalazłem, ponad ta stronkę. Przyznaję, że to sa zaledwie stylizacje, ale niezależnie od tego - motywy zdobnicze choć trochę do tych kultur nawiązują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Motywów bizantyjskich tam właściwie zero, prędzej kreteńskie i greckie. edit: Różnica o tyle duża Ze bizancjum odnosiło się bezpośrednio do religji chrześcijańskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 hehehe biglebowsky ma rację :] http://images.google.pl/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official_s&hl=pl&q=byzantine%20art&lr=&btnG=Wyszukuj+w+Google&sa=N&tab=wi tu macie coś o bizancjum :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Ziomuś, ja szukałem konkretnie floratury bizantyjskiej, nie ikon. Ten link, jaki dałeś, już dawno przerobiłem i znalazłem bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi