grim666 Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 Napiszę jeszcze jedną rzecz. Nie chcę cię namawiać, bo wydasz kasę i może się okazać, że nie będziesz zadowolony. Dla mnie jest to po prostu frajda kiedy kupuję sobie różne rzeczy, na których mogę i, którymi mogę rysować. Jestem świadom, że to kosztuje, ale też wiem, że te rzeczy są dla mnie niezbędne. Lubię to i nie szkoda mi na takie rzeczy forsy. Proponuję, przemyśl to. Może masz znajomych, którzy mają jakieś takie pierdoły niepotzrebne. Może ktoś jeździ do większego miasta... Dla mnie nigdy nie było to problemem, pewnie dlatego, że moi rodzice rysowali i ja się urodziłem z ołówkiem w ręku prawie;) Uczyć się rysować naprwdę można czymś za złotówkę, a walory droższych rzeczy docenia się, jak już się wie o co chodzi i czego się oczekuje. OK. Pozdro 130, bo tak można gadać w nieskończoność.
RA Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 A ja mam zboczenie do markerów i pisaków do płyt CD/DVD. :(
_Mich@l_ Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Też jakis sposób - ja lubię szkicować, a potem to kolorować. Dzięki Waszym namowom - szczególnie y2d - zaczęłem coś rysować. Nie mam pojęcia co to będzie ale może wyjdzie coś z tego. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=331455#post331455
Drakula Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82851485 radze sie pospieszyc ;)
miwt Napisano 27 Styczeń 2006 Napisano 27 Styczeń 2006 zbocznie do marekrow to mam ja:D...hehe...a tak na powaznie te do plyt tez fajne bazgrza:p _Mich@l_ - nie gadaj tyle bierz sie do pracy i wrzucaj do oceny:)
_Mich@l_ Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Napisano 27 Styczeń 2006 Edytowałem tamto miejsce, ale z pwoodu aż 2 postów to daje link ponownie: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=331455#post331455 deus - na pewno te ołówki kilka razy pospadały i się połamały
-Pa6L0- Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 jak miałem rolki jeszcze wtedy do podstawówki chodziłem to brałem białą i czerwoną cegłe i rysowałem wieczorami[kiedy było ciepło] po chodzniku na osiedlu. rano więkrzość chodnika była zamazana. a jak duzo rysujesz to polecam automac z wkładami hb i 1b i 2b ...automat o tyle dobry ze nie trzeba nosić ze sobą zaśmiecajacej temperówki która wymaga czasami obecności śmietnika. co do głębi to ćwicz perspektywe i obserwuj i rysuj...wole rysować na kartkach technicznych bo wtedy mi się papier nie gnie jak go gdzieś rzucę krzywo potem.
Gość figure four Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 witam wszystkich, oto mój pierwszy post na forum :) ...i od razu z marudzeniem. bo skoro już mowa o sprzęcie, to i ja poroszę o pomoc. Nie znalazłem odpowiedniego działu (jesli przegapiłem to sorry) więc zagadam tutaj. Muszę zainwestować w skaner, sprawa dosyć nagląca, w dodatku troche bardziej skomplikowana niż ołówki :) Zielonego pojęcia nie mam czym sie kierować, a nie chce polegać na opini, tylko i wyłącznie sprzedawców. Dodam że do zainwestowania mam około 600 pln. pozdrawiam i dziekuje za ew. odpowiedzi peace
OMAM Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 kubuś- dobra rada. Moja rada to ołówek o miękości 2 czyli 2B, do tego blok techniczny i szalej aż ci się grafit nie wytrze.
-Pa6L0- Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 mam nadzieję ze w czasie trwania tego tematu już narysowałeś pare naście obrazków a nie tylko samym sprzętem się przejmowałeś bo rysować albo malować można nawet błotem lub kupą na ścianie lub betonie. byle tylko umieć i efekt był fajny.
arturros Napisano 3 Luty 2006 Napisano 3 Luty 2006 taa dla przykladu Chris Ofili maluje kupa slonia;D baaa i nawet zdobyl nagrode Turnera;D:D http://www.tate.org.uk/britain/turnerprize/history/ofili.htm
_Mich@l_ Napisano 7 Luty 2006 Autor Napisano 7 Luty 2006 Nie było mnie dawno na forum. Niedawno wróciłęm i postanowiłem Wam odpisać. Zrobiłem mnóstwo prac (10 :P). Kolega y2d bardzo mi pomaga i się cieszę, że to robi. Wpadłęm nawet na Concept dziwnawy, ale mi się podoba. Poprosiłem już admina o stworzenie działu Pomoc 2D, ale mimo jego zgody nie pojawił się. Wbew woli y2d złamię drobno przyrzeczenie i zrobię tu temat, ale dam 1 pracę, której mam nadzeję, że mi pomożecie...
Rekomendowane odpowiedzi