Napisano 26 Styczeń 200619 l Oto scena ktora zaczęłem dziś robić. Prosze was o ocene , a takze wytkniecie błędów. PS. DVD i Wieża sa w stanie surowym:) Głośnik też do poprawy. A i chcialem tez pomoc do spraw renderu SKRIN http://novator.cba.pl/PIKNE.jpg
Napisano 26 Styczeń 200619 l materiały słabiutkie, swiatlo i render lekko popraw, jest za jasno, modele podlogi są jakby wypukle, czeakam na detale, pozdr
Napisano 26 Styczeń 200619 l jeśli DVD i wieża są do poprawy to zostaje tylko wnętrze a tutaj nie jest tak PIKNIE(.jpg): strsznie przepaliłeś render, materiały do poprawki, model stolika jest w miarę OK. mała sugestia: ładniej by wyglądał ten stolik ze szlanymi drzwiczkami. Pozdrawiam
Napisano 26 Styczeń 200619 l Autor jeśli DVD i wieża są do poprawy to zostaje tylko wnętrze a tutaj nie jest tak PIKNIE(.jpg): strsznie przepaliłeś render, materiały do poprawki, model stolika jest w miarę OK. mała sugestia: ładniej by wyglądał ten stolik ze szlanymi drzwiczkami. Pozdrawiam o zrobie tak i jutro wrzuce render :) podpowiedzcie mi jak zrobic dobry material na podloge :) PLIS
Napisano 27 Styczeń 200619 l dobry materiał na podłoge? hmm moze fajna texturka drewnianej podłogi, reflect R,G,B na 45 a refl. gloossiness na 0,7 moze 0,6 to z mojej strony tyle. pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Ok. Dzis,... zmienilem oswietlenie, na troszke słabsze oraz szafeczke ze szklanymi drzwiami wedle zyczenia :) aaaaa i najwazniejsze jest tez nowa podloga. chyba lepsza:) czekam na komenty... Screen: http://img96.imageshack.us/my.php?image=scr15te.jpg
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Ta podłoga jest krzywa, czy mi się tylko wydaje? Teraz za ciemno :/ nie nie jest prosciutka:) jak za ciemno to dam za parenaście minut nowy render, tylko mniejszy:)
Napisano 27 Styczeń 200619 l noo jest już lepiej, bardzo widoczne są te wszelki plamy na teksturach oraz kanciasty stolik pot telewizor, pozdrawiam
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor noo jest już lepiej, bardzo widoczne są te wszelki plamy na teksturach oraz kanciasty stolik pot telewizor, pozdrawiam te plamy to nie wina teksturek tylko jakiegos efektu w maxie :/ sam sie wkurzylem bo skopalem tylko render :(
Napisano 27 Styczeń 200619 l podpowiedzcie mi jak zrobic dobry material na podloge :) PLIS http://www.max3d.pl/tut.php?id=285 A co do tego 'efektu w maxie' to musisz pozmieniac ustawienia Global ilumination i Final gather, w zakladce indirect ilumination, no chyba ze to nie jest mental-ray.
Napisano 27 Styczeń 200619 l Autor Dobra na dzis to koniec pracy:) dorobilem jeszcze szafeczke :D i zmienilem ustawienie mebli
Napisano 27 Styczeń 200619 l Taki telewizor i takie meble :-) Masakra Telewizor kosztował pewno z 15 000 a te meble to może z 800 PLN :-)
Napisano 28 Styczeń 200619 l głośniki do poprawy, przyjmując że cewka jest zawsze troszke mniejsza niż kopułka to serio nie wiem jakby to grało:/ i jak ktoś już kolekcjonuje czajniki to nie rozwala ich po podłodze
Napisano 28 Styczeń 200619 l Autor głośniki do poprawy, przyjmując że cewka jest zawsze troszke mniejsza niż kopułka to serio nie wiem jakby to grało:/ i jak ktoś już kolekcjonuje czajniki to nie rozwala ich po podłodze głosniki sa nie robione:) no przepraszam meczylem sie z nimi okolo 5 min :D a czajniki to tylko po to aby zmniejszyc pusta przestrzen :)
Napisano 28 Styczeń 200619 l Autor dzisiejsze screeny , ... drugi render wrzucam tylko od tak sobie- nie ma na nim zadnego swiatla:) wiec nie gadac ze obiekty wisza nad glebą:D
Napisano 28 Styczeń 200619 l proporcje zjechane nadal, jak to oświatlałes? bo wydaje mi sie ze tu sufitu nie ma
Napisano 29 Styczeń 200619 l Autor proporcje zjechane nadal, jak to oświatlałes? bo wydaje mi sie ze tu sufitu nie ma tj. VRay Light i Skylight(bez uzycia cieni). sufitu nie widac na tym renderze:) aha i daje jeszcze taki najswiezszy sprzed doslownie 5 min:)