Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Oto scena ktora zaczęłem dziś robić. Prosze was o ocene , a takze wytkniecie błędów.

PS. DVD i Wieża sa w stanie surowym:) Głośnik też do poprawy.

A i chcialem tez pomoc do spraw renderu

SKRIN

http://novator.cba.pl/PIKNE.jpg

• Odpowiedzi 19
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

materiały słabiutkie, swiatlo i render lekko popraw, jest za jasno, modele podlogi są jakby wypukle, czeakam na detale, pozdr

Napisano

jeśli DVD i wieża są do poprawy to zostaje tylko wnętrze a tutaj nie jest tak PIKNIE(.jpg): strsznie przepaliłeś render, materiały do poprawki, model stolika jest w miarę OK.

mała sugestia: ładniej by wyglądał ten stolik ze szlanymi drzwiczkami.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor
jeśli DVD i wieża są do poprawy to zostaje tylko wnętrze a tutaj nie jest tak PIKNIE(.jpg): strsznie przepaliłeś render, materiały do poprawki, model stolika jest w miarę OK.

mała sugestia: ładniej by wyglądał ten stolik ze szlanymi drzwiczkami.

Pozdrawiam

o zrobie tak i jutro wrzuce render :)

podpowiedzcie mi jak zrobic dobry material na podloge :) PLIS

Napisano

dobry materiał na podłoge? hmm moze fajna texturka drewnianej podłogi, reflect R,G,B na 45 a refl. gloossiness na 0,7 moze 0,6 to z mojej strony tyle.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor
Ta podłoga jest krzywa, czy mi się tylko wydaje?

Teraz za ciemno :/

nie nie jest prosciutka:)

jak za ciemno to dam za parenaście minut nowy render, tylko mniejszy:)

Napisano

noo jest już lepiej, bardzo widoczne są te wszelki plamy na teksturach oraz kanciasty stolik pot telewizor, pozdrawiam

Napisano
  • Autor
noo jest już lepiej, bardzo widoczne są te wszelki plamy na teksturach oraz kanciasty stolik pot telewizor, pozdrawiam

te plamy to nie wina teksturek tylko jakiegos efektu w maxie :/ sam sie wkurzylem bo skopalem tylko render :(

Napisano
podpowiedzcie mi jak zrobic dobry material na podloge :) PLIS

http://www.max3d.pl/tut.php?id=285

A co do tego 'efektu w maxie' to musisz pozmieniac ustawienia Global ilumination i Final gather, w zakladce indirect ilumination, no chyba ze to nie jest mental-ray.

Napisano
  • Autor

Dobra na dzis to koniec pracy:) dorobilem jeszcze szafeczke :D i zmienilem ustawienie mebli

render5mx.jpg

Napisano

Taki telewizor i takie meble :-) Masakra

Telewizor kosztował pewno z 15 000 a te meble to może z 800 PLN :-)

Napisano

głośniki do poprawy, przyjmując że cewka jest zawsze troszke mniejsza niż kopułka to serio nie wiem jakby to grało:/ i jak ktoś już kolekcjonuje czajniki to nie rozwala ich po podłodze

Napisano
  • Autor
głośniki do poprawy, przyjmując że cewka jest zawsze troszke mniejsza niż kopułka to serio nie wiem jakby to grało:/ i jak ktoś już kolekcjonuje czajniki to nie rozwala ich po podłodze

głosniki sa nie robione:) no przepraszam meczylem sie z nimi okolo 5 min :D

a czajniki to tylko po to aby zmniejszyc pusta przestrzen :)

Napisano
  • Autor

dzisiejsze screeny ,

...

poleczka0qm.jpg

baro6gg.jpg

drugi render wrzucam tylko od tak sobie- nie ma na nim zadnego swiatla:) wiec nie gadac ze obiekty wisza nad glebą:D

Napisano
  • Autor
proporcje zjechane nadal, jak to oświatlałes? bo wydaje mi sie ze tu sufitu nie ma

tj. VRay Light i Skylight(bez uzycia cieni). sufitu nie widac na tym renderze:)

aha i daje jeszcze taki najswiezszy sprzed doslownie 5 min:)

111117as.jpg