Napisano 1 Luty 200619 l projekt domku jednorodzinnego. problemem jest swiatlo, a raczej ustawienia lamp(y) i generatora bounce'ow. 3dsmax 6, vray. jak zrobic to, zeby swiatlo bylo rozproszone a jednoczesnie zeby dawalo cien? ? ?
Napisano 1 Luty 200619 l Ustawiasz jakieś tam cienie dla światła i zwiekszasz mult. irradience mapy czy co tam dałeś w Primary bounces. :) PS: Mam nadzieję zobaczyc dopieszczone rendery za gablotą na wydziale. :)
Napisano 1 Luty 200619 l witam, strasznie ciężka architektura:) ale to kwestia gustu, ja na twoim miejscu wprowadziłbym jakieś lżejsze ramy odchudziłbym je nieco.Jeśli chodzi o kwestie warsztatowe to mogę ci podpowiedzieć taki myczek: -żeby rozświetlić wnętrze nie uzywając świateł,które długo się liczą , użyj materiału vraywrapper i zwiększ generate GI na ściany i strop(ewentualnie podłogi) to rozświetli ci nieco wnętrze będziesz mógł dodać jakieś widoczne meble, firanki itp - a jeśli chodzi o światło główne ja uzywam target dirrect z area shadow tylko trzeba ustawić odpowiednią wielkość źródła światła żeby otrzymać odpowiednie rozmycie(w ustawieniach vrayshadows params) powodzenia i pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200619 l Autor domek tylko pro-forma po to, zeby przypomniec sobie rysowanie w archicadzie. a rendering w maxie. calkiem fajne polaczenie, niezle rezultaty.
Napisano 2 Luty 200619 l Autor tym razem wnetrze. wciaz mam problem z ustawieniem swiatel :| kiedys byl tema zdaje sie light i etc, ale juz nie widze tego dzialu... :| edit: w jaki sposob zminimalizowac te ziarnistosc, ktora rzuca sie w oczy na scianie najbardziej. editII: kolejna wizka... juz troche lepiej mi to idzie, ale wciaz sa granulki...
Napisano 3 Luty 200619 l Autor zwiększ sampling ;) ps.chcemy Cię widzieć w kwietniu w Gliwicach ;] zwieksze, zwieksze ;) dzieki za rade. >>> ps. co to znaczy ? ? ? kto chce mnie widziec w kwietniu w Gliwicach? :) nie rozumiem...
Napisano 3 Luty 200619 l heh, chveti werbuje kogo popadnie na paintballa w Gliwicach. :) Nie słuchaj go. ;) hehe
Napisano 4 Luty 200619 l Autor ok. :) ale odnosnie swiatel w v-ray moglibyscie cos napisac mimo wszystko :]
Napisano 16 Luty 200619 l Autor wciaz mam problemy ze swiatlem, wciaz te granulki na scianach :| chveti, probowalem zwiekszyc sampling, ale wciaz cos jest nie tegez ....
Napisano 16 Luty 200619 l zajrzyj do watku light contest, troche duzy jest, ale jak juz polowe przeczytasz, to sie duuzo dowiesz:)