Napisano 6 Luty 200619 l Siema. Wczoraj znalazłem fajne rzuty i postanowilem wymodelowac sobie audi a3 :D. Czas pracy to coś koło 5-ciu godzin :P Pozdro
Napisano 6 Luty 200619 l no no zapowiada się wyśmienicie :) bardzo ładna siatka o ile dobrze rozpoznaje po grillu będzie to wersja 3-drzwiowa a nie ten paskudny i przejedzony 5-drzwiowy sportsback ??
Napisano 6 Luty 200619 l Autor javor - dzięki :D dobrze rozpoznajesz ;) bedzie to wesja 3 drzwiowa (moim zdaniem ta ładniejsza :P) ..::Wiktor::.. - hehe dzięki, ale hit to to nie bedzie :D Malutki update:
Napisano 6 Luty 200619 l A ja ci powiadam ze to jest swietne! :) Nie no ladnie ladnie - Jak to dopracujesz to bedziemy mieli na forum ladne Audi :)
Napisano 6 Luty 200619 l hehe no nie ma co jak dla mnie to jest genialnie :D , Qrde chcialbym zeby w moim modelu wszystko bylo takie ladne i proste :D , gratuluje talentu i powolania :) , czekam na updaty , a znajac Ciebie bardzo szybko skonczysz model :]
Napisano 6 Luty 200619 l no porostu super bardzo ładna siatka ja tam o efekt końcowy się nie martwię bo wiem, że będzie pięknie :) Widzę że na forum utworzyła się pewna elita jeśli chodzi o modelowanie samochodów w poly: Zarowa, Qba, Wiktor, Javor, Nielot007 jak o kimś zapomniałem sorki.
Napisano 6 Luty 200619 l za bardzo ci się zaokrąglają te listewki na końcach a pozatym coś niewidze przetłoczenia na wysokości klamek ... popraw to koniecznie mrkrzysiek: nie zapominaj o starych wyjadaczach jak bzyku czy loozack :) fakt że ostatnio coś się obijają zamiast modelować :P
Napisano 6 Luty 200619 l Autor hehe dzięki za komentarze :) javor - listwa raczej jest dobrze, a przetłoczenie zrobie na całej lini jak skończe modelowac tył update: początki świateł, felga możliwe że bedzie zmieniona w finalnej wersji, ta jest wymodelowana tak dla zabawy :D
Napisano 7 Luty 200619 l Hehe widze ze felgi robisz tak jak ja - czyli nie laczysz ramion z obreczami ;P I racja - mozna sporo zaoszczedzic na poly zwlaszcza jakby sie robilo fele "szprychoki" :) Swiatla wygladaja dobrze - zobaczymy jak je zrobisz w srodku ;)
Napisano 7 Luty 200619 l Javor o nich to się już nie wspomina:P a z tego co słyszałem to Bzyku ma coś pokazać niedługo A co do modelu to wiadoma bardzo ładnie tylko te felgi jakoś mi się nie podobają zrób może inne
Napisano 7 Luty 200619 l Autor Felgi możliwe że bedą zmienione, ale to na samym końcu :D Jedyną zaletą tych co teraz są jest to że mają w miare mało polygonów. Tył zaczyna nabierać kształtów:
Napisano 8 Luty 200619 l Autor maly update: Powiedzcie mi czy modelować normalny standardowy grill ze znaczkiem czy bardziej sportową "siatek" ?
Napisano 8 Luty 200619 l no ładnie, bierz się za detale grill zrób jaki chcesz tylko z mojej strony proźba żeby nie był to wiejski tuning :P tj. srebrna lub kolorowa siatka nadmiernie rzucająca się w oczy :)
Napisano 8 Luty 200619 l Autor hehe tu jest siatka mówcie czy sie wam podoba jak nie to zrobie normalny grill
Napisano 8 Luty 200619 l Ja proponuję zrobić obie wersje :D :D Wszystko wygląda super, gładko, że aż strach ;) Zmniejsz tyko felgi, bo gdzie Ci się opony zmieszczą? :P PS. Mógłbyś zdradzić jak robisz chamfery? Pojedyńczy czy podwójny?
Napisano 9 Luty 200619 l ło matko coś ty zrobił z tym grillem ?? :| przypatrz się fotkom że te poziome linie nie powinne być takie grube
Napisano 9 Luty 200619 l Autor No właśnie coś mi w nim nie pasowało, później to poprawie. dorobiłem ogumienie i jeszcze jedna opcja grilla :D
Napisano 9 Luty 200619 l gdyby da siatka była drobniejsza to nie było by źle ale koniecznie popraw to przetłoczenie na boku - powinno być przez nie ładne zaokrąglone przejście a u ciebie się zrobił kant
Napisano 9 Luty 200619 l nie podoba mi sie miejsce gdzei sie grill laczy z swiatlem a dokladnie rowek tego miesca gdyz widac ze gril ladnie sie zaokragla a szparka idzie ostro to jest duuuuzy bug popraw to, pozdro
Napisano 11 Luty 200619 l Autor javor - no rzeczywiście troche sie zaostrzyło, ale teraz trudno bedzie to poprawić postram sie zmniejszyć to przetłoczenie i może się polepszy nielot007 - nie mam pojęcia jak to poprawić, nawyżej co moge zrobić to zaostrzyć krawedź grill, ale moim zdaniem bedzie to gorzej wyglądać zaporzyczyłem bbsy z bmki:
Napisano 11 Luty 200619 l Jak zwykle bardzo ładnie ci idzie, zobaczymy jak sobie poradzisz z materiałami ;)
Napisano 12 Luty 200619 l Autor rendery bedą o wiele gorsze od modelu :D klamki, światła przeciwmgielne:
Napisano 12 Luty 200619 l - po co oddzieliłeś przezroczystą część przedniej szyby od tej zamalowanej na czarno ??? źle to będzie wyglądało na renderku lepiej jak to zrobisz jako całość a czarne brzegi załatwisz texturką - popraw te przetłoczenie :P - zwiększ troszke rowek między światłem a maską i błotnikiem - modeluj dalej :)
Napisano 12 Luty 200619 l Autor - rozdzieliłęm dlatego zę nie umiem teksturować :D ale zrobie tak jak mówisz, zaoszczędze kilka poly - przetłocznie troche poprawiłem (zmniejszyłem) nie wiem co z nim zrobić najlepiej napiszcie :D
Napisano 13 Luty 200619 l fajnie tylko czemu kolejne a3:/ aha i jest chyba jakiś bug przy pzrednum słupku
Napisano 14 Luty 200619 l no bardzo ładnie ci to wychodzi i tak jak AGmakonts zauważył coś nie tak z tym słupkiem
Napisano 15 Luty 200619 l Bardzo ciekawy model. Mogę się spytać jak zrobić żeby siatka wychodziła w ten sposób? Jakiś tutorial czy to prosta metoda?
Napisano 16 Luty 200619 l Autor Dzięki za komentarze :D AGmakonts - hmm kolejne a3, dlatego że znalazłem fajne rzuty do niego:D. A wogóle z tego co mi się wydaje jest to pierwsza wersja tej a3 na tym forum ;):D mrkrzysiek - dzięki za komenty :P :D Marcin121 - na początek radziłbym bym Ci przerobić videotutka o audi a3. A siatki po czasie bedą same ci wychodzić :D co do tego słupka nie zdąrzyłem go poprawić ale niedlugo to zrobie. Poprostu kawałek tego słupka nachodzi na reszte karoseri. Zrobiłem nowe felgi i takie już chyba zostaną, niedługo dorobie jakieś tarcze
Napisano 18 Luty 200619 l kurcze aż się dziwie że nikt nie komentuje model piękny siateczki równe ale u ciebie to już standard czekam teraz na materiały no możesz poprawić ten hamulec bo jakoś mi nie pasuje
Napisano 18 Luty 200619 l Autor mrkrzysiek tarcze są wogóle bez żadnego smootha bo komp mi juz nie wyrabia ewentualnie wyskaluje ten zacisk, ale nie wiem czy trzeba :D
Napisano 18 Luty 200619 l mi się wydaje że tarcze i zacisk powinne być głębiej - dalej od felgi a dziurki w tarczy są do kitu :P powinne wyglądać tak: _ _ \ / | | a twoje wyglądają tak: _ _ | | | |
Napisano 18 Luty 200619 l Autor javor - zrobilem tarcze od nowa i oddaliłem je troche. teraz otwory są tak jak napisałeś
Napisano 19 Luty 200619 l nie chciał bym cię martwić ale te otwory w tarczy nadal nie wyglądają tak jak powinny :P a zacisk jest za mały i powinien obejmować całą tarcze a nie tylko jej brzeg ponadto odnosze wreżenie że ramiona felgi są zbyt delikatne :)
Napisano 19 Luty 200619 l Autor javor - ja nie wiem jak tą tarcze naprawić bez uzywania smootha, są chamfery na krawędziach dziurek i z bliska wyglądają dobrze. Zacisk dzisiaj powiększe. A felgi są raczej dobre bo robiłem na podstawie zdjęcia. Zrobiłem światła, ale coś mi sie wydaje że są jakby za "daleko"
Napisano 20 Luty 200619 l Chyba źle sforumułowałem pytanie na temat siatki. Nie chodzi mi o modelowanie i tworzenie takiego modelu, bo wiem, że to przyjdzie jak będę ćwiczył. Chodzi mi o to żeby siatka była nieprzezroczysta, tylko taka wypełniona jak tutaj.
Napisano 20 Luty 200619 l Żarówa ładny reflektor tak trzymaj Marcin121 tak to można zrobić w Vray'u 1.47.03
Napisano 21 Luty 200619 l Autor mrkrzysiek - dzięki :) Marcin121 - te siatki zrobiłem dokładnie tak jak napisał mrkrzysiek ;)