Zarowa Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Siema. Wczoraj znalazłem fajne rzuty i postanowilem wymodelowac sobie audi a3 :D. Czas pracy to coś koło 5-ciu godzin :P Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 no no zapowiada się wyśmienicie :) bardzo ładna siatka o ile dobrze rozpoznaje po grillu będzie to wersja 3-drzwiowa a nie ten paskudny i przejedzony 5-drzwiowy sportsback ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 No rewelacja!! :) To bedzie HIT!! Ladna siateczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 javor - dzięki :D dobrze rozpoznajesz ;) bedzie to wesja 3 drzwiowa (moim zdaniem ta ładniejsza :P) ..::Wiktor::.. - hehe dzięki, ale hit to to nie bedzie :D Malutki update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 A ja ci powiadam ze to jest swietne! :) Nie no ladnie ladnie - Jak to dopracujesz to bedziemy mieli na forum ladne Audi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Litman Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 hehe no nie ma co jak dla mnie to jest genialnie :D , Qrde chcialbym zeby w moim modelu wszystko bylo takie ladne i proste :D , gratuluje talentu i powolania :) , czekam na updaty , a znajac Ciebie bardzo szybko skonczysz model :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 no porostu super bardzo ładna siatka ja tam o efekt końcowy się nie martwię bo wiem, że będzie pięknie :) Widzę że na forum utworzyła się pewna elita jeśli chodzi o modelowanie samochodów w poly: Zarowa, Qba, Wiktor, Javor, Nielot007 jak o kimś zapomniałem sorki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 za bardzo ci się zaokrąglają te listewki na końcach a pozatym coś niewidze przetłoczenia na wysokości klamek ... popraw to koniecznie mrkrzysiek: nie zapominaj o starych wyjadaczach jak bzyku czy loozack :) fakt że ostatnio coś się obijają zamiast modelować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 hehe dzięki za komentarze :) javor - listwa raczej jest dobrze, a przetłoczenie zrobie na całej lini jak skończe modelowac tył update: początki świateł, felga możliwe że bedzie zmieniona w finalnej wersji, ta jest wymodelowana tak dla zabawy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Hehe widze ze felgi robisz tak jak ja - czyli nie laczysz ramion z obreczami ;P I racja - mozna sporo zaoszczedzic na poly zwlaszcza jakby sie robilo fele "szprychoki" :) Swiatla wygladaja dobrze - zobaczymy jak je zrobisz w srodku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Javor o nich to się już nie wspomina:P a z tego co słyszałem to Bzyku ma coś pokazać niedługo A co do modelu to wiadoma bardzo ładnie tylko te felgi jakoś mi się nie podobają zrób może inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 Felgi możliwe że bedą zmienione, ale to na samym końcu :D Jedyną zaletą tych co teraz są jest to że mają w miare mało polygonów. Tył zaczyna nabierać kształtów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Zgrabny tyłeczek:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 .. boczne szyby .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 maly update: Powiedzcie mi czy modelować normalny standardowy grill ze znaczkiem czy bardziej sportową "siatek" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 no ładnie, bierz się za detale grill zrób jaki chcesz tylko z mojej strony proźba żeby nie był to wiejski tuning :P tj. srebrna lub kolorowa siatka nadmiernie rzucająca się w oczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 8 Luty 2006 Autor Share Napisano 8 Luty 2006 hehe tu jest siatka mówcie czy sie wam podoba jak nie to zrobie normalny grill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Ja proponuję zrobić obie wersje :D :D Wszystko wygląda super, gładko, że aż strach ;) Zmniejsz tyko felgi, bo gdzie Ci się opony zmieszczą? :P PS. Mógłbyś zdradzić jak robisz chamfery? Pojedyńczy czy podwójny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 no ta ja głosuje za standardowym grillem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 KamillM - chamfery robie podwójne ;) zwykły grill Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Mi sie podoba strasznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 ło matko coś ty zrobił z tym grillem ?? :| przypatrz się fotkom że te poziome linie nie powinne być takie grube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 9 Luty 2006 Autor Share Napisano 9 Luty 2006 No właśnie coś mi w nim nie pasowało, później to poprawie. dorobiłem ogumienie i jeszcze jedna opcja grilla :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 gdyby da siatka była drobniejsza to nie było by źle ale koniecznie popraw to przetłoczenie na boku - powinno być przez nie ładne zaokrąglone przejście a u ciebie się zrobił kant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 nie podoba mi sie miejsce gdzei sie grill laczy z swiatlem a dokladnie rowek tego miesca gdyz widac ze gril ladnie sie zaokragla a szparka idzie ostro to jest duuuuzy bug popraw to, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 11 Luty 2006 Autor Share Napisano 11 Luty 2006 javor - no rzeczywiście troche sie zaostrzyło, ale teraz trudno bedzie to poprawić postram sie zmniejszyć to przetłoczenie i może się polepszy nielot007 - nie mam pojęcia jak to poprawić, nawyżej co moge zrobić to zaostrzyć krawedź grill, ale moim zdaniem bedzie to gorzej wyglądać zaporzyczyłem bbsy z bmki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Jak zwykle bardzo ładnie ci idzie, zobaczymy jak sobie poradzisz z materiałami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 rendery bedą o wiele gorsze od modelu :D klamki, światła przeciwmgielne: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 12 Luty 2006 Share Napisano 12 Luty 2006 - po co oddzieliłeś przezroczystą część przedniej szyby od tej zamalowanej na czarno ??? źle to będzie wyglądało na renderku lepiej jak to zrobisz jako całość a czarne brzegi załatwisz texturką - popraw te przetłoczenie :P - zwiększ troszke rowek między światłem a maską i błotnikiem - modeluj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 - rozdzieliłęm dlatego zę nie umiem teksturować :D ale zrobie tak jak mówisz, zaoszczędze kilka poly - przetłocznie troche poprawiłem (zmniejszyłem) nie wiem co z nim zrobić najlepiej napiszcie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 12 Luty 2006 Autor Share Napisano 12 Luty 2006 lusterko: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecikgti Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Kolejny świetny model :) Powodzonka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 fajnie tylko czemu kolejne a3:/ aha i jest chyba jakiś bug przy pzrednum słupku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 no bardzo ładnie ci to wychodzi i tak jak AGmakonts zauważył coś nie tak z tym słupkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin121 Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Bardzo ciekawy model. Mogę się spytać jak zrobić żeby siatka wychodziła w ten sposób? Jakiś tutorial czy to prosta metoda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 16 Luty 2006 Autor Share Napisano 16 Luty 2006 Dzięki za komentarze :D AGmakonts - hmm kolejne a3, dlatego że znalazłem fajne rzuty do niego:D. A wogóle z tego co mi się wydaje jest to pierwsza wersja tej a3 na tym forum ;):D mrkrzysiek - dzięki za komenty :P :D Marcin121 - na początek radziłbym bym Ci przerobić videotutka o audi a3. A siatki po czasie bedą same ci wychodzić :D co do tego słupka nie zdąrzyłem go poprawić ale niedlugo to zrobie. Poprostu kawałek tego słupka nachodzi na reszte karoseri. Zrobiłem nowe felgi i takie już chyba zostaną, niedługo dorobie jakieś tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 17 Luty 2006 Autor Share Napisano 17 Luty 2006 tracze: Powidzcie mi czy zaciski nie są za duże.. ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 siateczki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 kurcze aż się dziwie że nikt nie komentuje model piękny siateczki równe ale u ciebie to już standard czekam teraz na materiały no możesz poprawić ten hamulec bo jakoś mi nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 mrkrzysiek tarcze są wogóle bez żadnego smootha bo komp mi juz nie wyrabia ewentualnie wyskaluje ten zacisk, ale nie wiem czy trzeba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 18 Luty 2006 Share Napisano 18 Luty 2006 mi się wydaje że tarcze i zacisk powinne być głębiej - dalej od felgi a dziurki w tarczy są do kitu :P powinne wyglądać tak: _ _ \ / | | a twoje wyglądają tak: _ _ | | | | 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 18 Luty 2006 Autor Share Napisano 18 Luty 2006 javor - zrobilem tarcze od nowa i oddaliłem je troche. teraz otwory są tak jak napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 nie chciał bym cię martwić ale te otwory w tarczy nadal nie wyglądają tak jak powinny :P a zacisk jest za mały i powinien obejmować całą tarcze a nie tylko jej brzeg ponadto odnosze wreżenie że ramiona felgi są zbyt delikatne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 19 Luty 2006 Autor Share Napisano 19 Luty 2006 javor - ja nie wiem jak tą tarcze naprawić bez uzywania smootha, są chamfery na krawędziach dziurek i z bliska wyglądają dobrze. Zacisk dzisiaj powiększe. A felgi są raczej dobre bo robiłem na podstawie zdjęcia. Zrobiłem światła, ale coś mi sie wydaje że są jakby za "daleko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin121 Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Chyba źle sforumułowałem pytanie na temat siatki. Nie chodzi mi o modelowanie i tworzenie takiego modelu, bo wiem, że to przyjdzie jak będę ćwiczył. Chodzi mi o to żeby siatka była nieprzezroczysta, tylko taka wypełniona jak tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Luty 2006 Share Napisano 20 Luty 2006 Żarówa ładny reflektor tak trzymaj Marcin121 tak to można zrobić w Vray'u 1.47.03 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 21 Luty 2006 Autor Share Napisano 21 Luty 2006 mrkrzysiek - dzięki :) Marcin121 - te siatki zrobiłem dokładnie tak jak napisał mrkrzysiek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi