Łukasz Jaskólski Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Witka Nie mam czasu ostatnio na postowanie bom zajęty sesją, to Wam dla odmiany pokaże co robie w szkole ( znaczy się w domu ale do szkoły ) :) Praca zaliczeniowa z ilustracji . Bedzie okladka , strona tytułowa i 7 ilustracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 6 Luty 2006 Autor Share Napisano 6 Luty 2006 koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 bueheh...bardzo fajne...ladnie zrobione...fajne wierszyki...good work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 nieźle nieźle... ładne :)) tylko musiałeś robić każdy screen w oddzielnych postach ?? (heh, dzięki temu masz więcej postów na karq ;P ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belus Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Bardzo pozytywne!! Fajna "gładziutka" kreska. Troche mam obawy że wszystkie kolory są lekko za bardzo nasycone, mam tu na myśli wszystkie elementy tła (drzewka, krzaczki...) przez co mieszają się trochę z elementami pierwszoplanowymi (np domek, baba jaga). Nie wiem jednak czy dobrze by to wyglądało, mam tylko takie odczucie. No i w niektórych miejscach tekst mało się wybija (ilustr. z konewką) miesza się z tłem i mogą boleć oczy. Sory za upierdliwość ale tak mi się to od razu nasunęło. Ogólnie bardzo fajne, miłe dla oka...Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 bardzo fajne :) Belus taka kolorystyka bo to dla dzieci ma być a one lubia nasycone barwy :) trzebaby je spytac o odbior, mi sie osobiscie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 Heheh b. fajne! JokeR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Luty 2006 Share Napisano 6 Luty 2006 miłe i ładne rysuneczki :) ale z teksem to mi troche już nie leży. pamiętaj że przenaczeniem takich książeczek są małe dzieci albo dorośli czytający po zmroku (zmęczone oczy, słaba lampka etc.). w każdym badź razie tekst nie jest najlepiej rozwiązany: imo zlewa się z tłem w przypadku np: tego obrazka: http://img492.imageshack.us/img492/6885/bbj1strona8tg.jpg polecałbym tez zwiekszyć tracking liter przez to tekst stanie sie bardziej przejrzysty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 dzięki za opinie kolorki nie są moją najmocniejszą stroną przyznaję (zresztą miałem początkowo narzucone ograniczenie do 4 kolorów , ale kryteria się zmieniły), nasycenie zwiększyłem nieco pod wydruki z tekstem rzeczywiście nie wyszło końca , ale to kwestia bardziej tła niż samej czcionki . Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 7 Luty 2006 Share Napisano 7 Luty 2006 Swietne rysunki. Ale tekst faktycznie nie taki jak trzeba... Twoj pierwszy oficjalny kolor? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.I.K.I. 26 Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Świetne Prace :) PapuziŃska Napewno By Sie UcieszyŁ GdybyŚ IlustrowaŁ Jej Wszystkie Dziela ;). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 jak dla mnie to za bardzo cukierkowe, ale taki chyba ma być :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 mw4d: Oficjalny? To tylko szkolna pracka. No chyba ,że miałeś na myśli to ,że przeważnie operuje na szarościach. W.I.K.I 26: Dzięki i pozdrówki Bad Moon: No dokładnie tak miało być bezstresowe i cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.I.K.I. 26 Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Witaj Ponownie. Jestem Tutaj PoczĄtkujĄca I Na Wielu Rzeczach SiĘ Nie Znam:( CaŁy Czas PrÓbujĘ CoŚ Tam Sama StworzyĆ Ale Rezultaty Narazie Marne. Czy MÓgŁbyŚ Mi ZdradziĆ W Jakim Programie Robisz TĄ Prace? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 w Photoshopie zapodaje link do tutoriala z techniką wytwarzania podobnych obrazków: http://www.jamihn.com/artschool/tut_cell.php ( z tym że ja nie używałem illustratora do konturów , wszystko robiłem w PSie (chyba jednak lepiej kontury robic na wektorach , albo skanowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 CO to zas zkola, ASP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 bardzo ciekawe, takie inne, miła żywa kolorystyka, przypomina nieco stare gierki na Amigę (w sensie pozytywnym oczywiście :) ) Jedyne co mnie trochę drażni to wrażenie że każdy kontur ma delikatny "drop shadow", mam rację ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Luty 2006 Autor Share Napisano 10 Luty 2006 LISEK:Szkola to WSHE w Łodzi, kierunek grafika. Vorek: cała technika wykonania w linku 2 posty wyżej w skrócie : rozmycie to efekt skopiowania obrazka (z kolorem cieniem i konturem wlacznie), zblurowanie (gaussian blur kolo 7 px) i wrzucenie spowrotem do obrazka ( ponad nia zostaje tylko kontur ) taka zblurowana warstwe daje na screen koło 50% , powielam i zamieniam na overlay 50%. Bez tego obrazek wyglada znacznie mniej fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi