Napisano 6 Luty 200619 l Witka Nie mam czasu ostatnio na postowanie bom zajęty sesją, to Wam dla odmiany pokaże co robie w szkole ( znaczy się w domu ale do szkoły ) :) Praca zaliczeniowa z ilustracji . Bedzie okladka , strona tytułowa i 7 ilustracji.
Napisano 6 Luty 200619 l nieźle nieźle... ładne :)) tylko musiałeś robić każdy screen w oddzielnych postach ?? (heh, dzięki temu masz więcej postów na karq ;P )
Napisano 6 Luty 200619 l Bardzo pozytywne!! Fajna "gładziutka" kreska. Troche mam obawy że wszystkie kolory są lekko za bardzo nasycone, mam tu na myśli wszystkie elementy tła (drzewka, krzaczki...) przez co mieszają się trochę z elementami pierwszoplanowymi (np domek, baba jaga). Nie wiem jednak czy dobrze by to wyglądało, mam tylko takie odczucie. No i w niektórych miejscach tekst mało się wybija (ilustr. z konewką) miesza się z tłem i mogą boleć oczy. Sory za upierdliwość ale tak mi się to od razu nasunęło. Ogólnie bardzo fajne, miłe dla oka...Pozdr.
Napisano 6 Luty 200619 l bardzo fajne :) Belus taka kolorystyka bo to dla dzieci ma być a one lubia nasycone barwy :) trzebaby je spytac o odbior, mi sie osobiscie podoba
Napisano 6 Luty 200619 l miłe i ładne rysuneczki :) ale z teksem to mi troche już nie leży. pamiętaj że przenaczeniem takich książeczek są małe dzieci albo dorośli czytający po zmroku (zmęczone oczy, słaba lampka etc.). w każdym badź razie tekst nie jest najlepiej rozwiązany: imo zlewa się z tłem w przypadku np: tego obrazka: http://img492.imageshack.us/img492/6885/bbj1strona8tg.jpg polecałbym tez zwiekszyć tracking liter przez to tekst stanie sie bardziej przejrzysty. Pozdrawiam
Napisano 7 Luty 200619 l Autor dzięki za opinie kolorki nie są moją najmocniejszą stroną przyznaję (zresztą miałem początkowo narzucone ograniczenie do 4 kolorów , ale kryteria się zmieniły), nasycenie zwiększyłem nieco pod wydruki z tekstem rzeczywiście nie wyszło końca , ale to kwestia bardziej tła niż samej czcionki . Pozdro
Napisano 7 Luty 200619 l Swietne rysunki. Ale tekst faktycznie nie taki jak trzeba... Twoj pierwszy oficjalny kolor? :P
Napisano 8 Luty 200619 l Świetne Prace :) PapuziŃska Napewno By Sie UcieszyŁ GdybyŚ IlustrowaŁ Jej Wszystkie Dziela ;). Pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200619 l Autor mw4d: Oficjalny? To tylko szkolna pracka. No chyba ,że miałeś na myśli to ,że przeważnie operuje na szarościach. W.I.K.I 26: Dzięki i pozdrówki Bad Moon: No dokładnie tak miało być bezstresowe i cacy :)
Napisano 10 Luty 200619 l Witaj Ponownie. Jestem Tutaj PoczĄtkujĄca I Na Wielu Rzeczach SiĘ Nie Znam:( CaŁy Czas PrÓbujĘ CoŚ Tam Sama StworzyĆ Ale Rezultaty Narazie Marne. Czy MÓgŁbyŚ Mi ZdradziĆ W Jakim Programie Robisz TĄ Prace? Pozdrawiam.
Napisano 10 Luty 200619 l Autor w Photoshopie zapodaje link do tutoriala z techniką wytwarzania podobnych obrazków: http://www.jamihn.com/artschool/tut_cell.php ( z tym że ja nie używałem illustratora do konturów , wszystko robiłem w PSie (chyba jednak lepiej kontury robic na wektorach , albo skanowac :)
Napisano 10 Luty 200619 l bardzo ciekawe, takie inne, miła żywa kolorystyka, przypomina nieco stare gierki na Amigę (w sensie pozytywnym oczywiście :) ) Jedyne co mnie trochę drażni to wrażenie że każdy kontur ma delikatny "drop shadow", mam rację ? Pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200619 l Autor LISEK:Szkola to WSHE w Łodzi, kierunek grafika. Vorek: cała technika wykonania w linku 2 posty wyżej w skrócie : rozmycie to efekt skopiowania obrazka (z kolorem cieniem i konturem wlacznie), zblurowanie (gaussian blur kolo 7 px) i wrzucenie spowrotem do obrazka ( ponad nia zostaje tylko kontur ) taka zblurowana warstwe daje na screen koło 50% , powielam i zamieniam na overlay 50%. Bez tego obrazek wyglada znacznie mniej fajnie :)